Kvalitetno pisarniško pohištvo pripomore k dobremu delu in počutju

Dobro pisarniško pohištvo mora biti funkcionalno, ustvarjati mora vzdušje, ki bo omogočalo prijetno delovno okolje in olajšalo delo. Optimalno počutje zaposlenih je pomembno saj na delu ljudje preživijo skoraj polovico dneva. Nefunkcionalno, zastarelo, morda celo poškodovano ali polomljeno pisarniško pohištvo, vpliva na kvaliteto delo, lahko ga celo zavira. Pisarna mora biti opremljena s kakovostnimi pisarniškimi stoli, mizo, pisarniškimi regali in omarami, saj ima slaba oprema velik vpliv na zdravje zaposlenih. Cilj vsakega podjetja so zmogljivi, zadovoljni in zdravi delavci, zato jim je potrebno pisarne oz. delovne prostore opremiti s kakovostnim in praktičnim pisarniškim pohištvom, ki ustreza delu katerega opravljajo. Zastarelo in dotrajano pisarniško pohištvo pa je potrebno zavreči. Nepremišljeni nakupi pisarniških stolov, ki ne zadoščajo zahtevam in predpisom o zdravem sedenju, hitro pustijo posledice na zdravju ljudi, predvsem vplivajo na ledveni in vratni del hrbtenice. Kupovanje pisarniškega pohištva pri najcenejših dobaviteljih je napačno in kratkoročno, saj izjemno nizka cena ne zagotavlja potrebne kvalitete. Ko opremljate pisarne je potrebno spoštovati pravila ki jih določa ergonomija, kar pomeni da je delovno okolje potrebno maksimalno prilagoditi uporabniku, torej zaposlenemu na določenemu delovnemu mestu. Sem spadajo tudi drugi dejavniki kot so primerna in zadostna razsvetljava, osvetljenost računalniškega zaslona, temperatura in vlažnost v prostoru ter mnogi drugi in ne le pisarniško pohištvo, ki ga delavec vsakodnevno uporablja. Priporočljivo je, da zaposleni svojemu delovnemu mestu doda osebno noto in na steno obesi sliko otroka ali na pisarniško mizo morda postavi šopek rož, saj se bo takoj počutil bolje in domače.

Najboljši pisarniški stoli so ergonomsko oblikovani

Zaradi napačne in prisiljene drže ima v sodobnem času težave s hrbtenico več kot 80% ljudi. Preventiva je zagotovo zdrav način življenja in ukvarjanje z različnimi športi, pri delu v pisarni pa je najpomembnejše dobro pisarniško pohištvo, ki težave s hrbtenico ne poslabšuje še dodatno. Tukaj je na prvem mestu potrebno omeniti pisarniški stol. Poškodbe hrbtenice so najpogostejše in največkrat trajne težave ki jih imajo zaposleni, zato je potrebno poskrbeti za najboljši pisarniški stol in pravilno sedenje med delovnikom, kakor tudi za primerno pisarniško mizo. Podatek, da so obremenitve hrbtenice največje pri sedenju ni zanemarljiv, treba ga je vzeti resno in se težavi oz. rešitvi posvetiti pravočasno. Pri reševanju tega problema je potrebno poudariti, da ni dovolj le uporaba dobrega pisarniškega stola, ves čas je potrebno pozornost posvečati pravilnemu sedenju in imeti samokontrolo. Močne trebušne in hrbtne mišice so bistvene, zato jih vzdržujte in krepite. Le tako bodo težave s hrbtenico znatno manjše. Med seboj se ljudje telesno zelo razlikujemo, zato vsak pisarniški stol ni primeren za vsako osebo. Pomemben dejavnik je tudi narava dela zaposlenega. Oseba, ki je v podjetju odgovorna za nakup pisarniškega pohištva nima lahkega dela, saj morajo pisarniški regali, stoli miza in ostala oprema svoje funkcije optimalno opravljati na vseh področjih. Ustrezati morajo različnim vrstam dela in ljudem, ki pisarniško pohištvo uporabljajo.

Vzdržljivi material pisarniške mize je odločilen za dolgo življenjsko dobo

Prva dobra lastnost, ki jo mora imeti pisarniška miza je zadostna velikost, saj utesnjena in premajhna delovna površina podzavestno prisili ljudi v napačno držo. Zaradi tega ima pisarniška miza prav tako pomembno vlogo v pisarni kot jo imajo najboljši pisarniški stoli in težave z zdravjem lahko pripišemo tudi njej. Pisarniški stoli,  naj bodo na kolesih, da se brez težav zapeljete do pisarniškega regala in nazaj, prostor pa naj bo dovolj velik. Kombinacija velike pisarniške mize in najboljšega pisarniškega stola bo delo zaposlenih olajšala in prihranila mnogo bolečin ter slabega počutja. Če imate v pisarni težave s prostorom, je za vas morda najbolj primerna kotna pisarniška miza, ki lepo sovpada z praktičnim pisarniškim regalom. Okolje za delo mora omogočiti kar najboljše počutje, zato dobro premislite o dimenzijah pisarne in pisarniškega pohištva ter o vrsti in načinu dela, ki ga bo nekdo tam opravljal. Dolgoročna investicija v zaposlene je zagotovo najboljši pisarniški stol poleg ostalega pisarniškega pohištva. Zaradi dobrega počutja bodo ljudje radi in sproščeno prihajali v službo ter posledično svoje delo kar najbolje opravljali.

Pisarniški regal lahko postavite tudi doma in ga dobro izkoristite

Bistvo pisarniških regalov je pregledno organiziranje dokumentov. Pisarniški regali morajo biti primernih dimenzij, da po nepotrebnem ne kratijo prostora za gibanje. Preglednost, ki jo nudijo pisarniški regali z odprtimi stranicami je optimalna poleg tega, da jih je enostavno sestaviti. Mnogi jih uporabljajo tudi kot knjižne police saj lahko stojijo v vsakem prostoru. Zaradi kakovostnih in lahkih materialov, največkrat kombinacije lesa in kovine, imajo dolgo življenjsko dobo in so praktično neuničljivi. Vsakdo si v svoji pisarni želi pisarniški regal, ki ne zavzame preveč prostora in je prijetnega videza, zato je idealno da lahko izbirate tudi barvo. Nekateri modeli vam lahko služijo kot pregradni saj jih lahko postavite v prostor na mesto, kjer bi morda želeli imeti steno. Ko se odločate za nakup pisarniškega pohištva, dobro preglejte ponudbo in naj bo vaša misel najprej usmerjena v zdravje vas ali vaših zaposlenih.

Morda ti bo všeč tudi...