Varjenje

Varjenje je že od nekdaj veljalo za izjemno naporen in težaven delovni proces. V slovenski industriji smo poznani po izjemno delovnih in prizadevnih kadrih, vendar zgolj delovna sila in motivacija nista dovolj. Zato moramo varjenje izvajati z visokokvalitetnimi izdelki tako za sam proces dela kot za zaščito pri njem. V tem vas podpiramo že več kot dvajset let, saj smo specialisti za prodajo in distribucijo aparatov in zaščitne delovne opreme pri varjenju. Varikon je ime, ki ga poznajo in cenijo številni partnerji in kupci po vsej državi in širše, saj smo za vsakogar, ki se ukvarja z varjenjem profesionalno ali polprofesionalno, gotovo že poznano ime. V naši ponudbi najdete aparate za varjenje priznanih svetovnih znamk, mad katerimi prednjačita nemški EWM in italijanski Telwin.

Varjenje

Poleg kakovostnih aparatov za varjenje ponujamo tudi zaščitna delovna oblačila

Zaščitna delovna oblačila so nujna oprema pri varjenju, saj tam nastaja vročina, soj isker, pogosti so UV-žarki in oblik, kar lahko škodljivo vpliva na zdravje vseh v okolici, ne zgolj varilca. Treba je biti izjemno pozoren in previden ter se zavarovati z ustreznimi zaščitnimi delovnimi oblačili, ki naj bi do največje možne mere prekrivala trup in okončine. Z našo ponudbo kakovostnih aparatov, ki jo dopolnjujejo ostali izdelki, boste vedno v najboljši meri zavarovani pred škodljivimi žarki in vročino. Priporočamo vam, da se čim bolj zavarujete ter nosite v celoti prekrivajoča oblačila in čevlje. Med izdelki za večjo varnost ponujamo tudi usnjene predpasnike, zaščitne varilne rokavice in zaščitne odeje. Svež zrak lahko dovajate preko visokokakovostnih zaščitnih mask Optrel, EWM, Speedglas ter Balder iz naše ponudbe. Za lastno varnost vam priporočamo, da uporabljate tudi ročni ščit, ki PA ne more nastopati v vlogi zamenjave zaščitne maske. Produkti Optrel so visoke kakovosti ter vam zagotavljajo proste roke pri delu. Ne pozabimo na zaščitne očala, ki so lahko prav tako dobrodošla.

V bogati ponudbi EWM varilni aparati in uporabni vozički za varilne aparate

Iz naših bogatih izkušenj vemo, da je zgolj odličnost dovolj dobra za naše stranke, zato vam nudimo pester nabor najbolj kakovostnih EWM varilnih aparatov, ki so poznani med vsemi profesionalnimi varilci. V našem naboru najdete tudi aparate za polprofesionalno uporabo ter vozičke za varilne aparate. Ti vam omogočajo, da svoje dejavnosti prestavljate in se prilagajate spreminjajočim razmeram, s čimer ste vedno korak pred drugimi. Ne smete pa pozabiti na primerno zavarovanje okolice in delavcev, pa tudi vse tistih, ki spremljajo varjenje, saj ne smejo nikoli ostati brez zaščite. Vemo, da lahko elektro varjenje izvajate na prostem, kar pa ni možno pri varjenju z zaščitnim plinom, saj vas pri tem ovira veter. Vedno pa morate zagotoviti suhost delovnega območja in stabilno vpetost ozemljitvenega pola na varjencu. Vse pogoje in zakonitosti uporabe naših varilnih aparatov in ostalih izdelkov lahko v živo preizkusite pri nas. Tako bomo vedno našli pravi izdelek za vas. Pričakujemo vas osebno ali preko telefona oziroma preko elektronske pošte. Že dolgo zagotavljamo najboljše prodajne in svetovalne storitve na področju varjenja pri nas, postanite tudi vi del našega zadovoljnega kluba strank, ki se vedno vračajo in z zadovoljstvom ostajajo.

EWM varilni aparat

Pri elektro varjenju naj bo celotno delovno območje iz varnostnih razlogov vedno suho ter ozemljitveni pol stabilno vpet na varjencu – še preden varilni aparat vklopite! Za potreben oblok je potrebna moč toka, večja od 100 A. Nestrokovno pripetje ali celo snetje je lahko življenjsko nevarno, saj se tok ob padcu klešč prevaja! Pri varjenju nastajajo plini, para, dim in prah, zato vedno varite v dobro prezračenih in prostorih, kjer ni nevarnosti požara (soj isker)!

Upoštevajte: pri elektro varjenju z elektrodo lahko brez težav varite na prostem. Varjenje z zaščitnim plinom v tem primeru praviloma ni možno, saj veter plin odpihne z mesta varjenja.

Morda ti bo všeč tudi...