Okna PVC

 

Okna PVC – kako si olajšati izbiro med PVC in lesenimi okni?

okna pvcOkna PVC danes pritegnejo pozornost vsakogar, ki kupuje nova okna. Vse pogosteje se odločamo tudi za nakup PVC oken po meri, ki jih lahko ponudnik izdela v skladu z željami in potrebami stranke. Mnogi ljudje se za nakup tovrstnih oken odločijo tudi zaradi preproste montaže, enostavnega vzdrževanja, odlične izolativnosti in dolge življenjske dobe. Vendar pa imajo vse te lastnosti tudi nekatere druge vrste oken. Kako se torej odločiti, katera okna so najprimernejša v našem primeru? Okna PVC so neverjetno praktična, omogočajo nam varčevanje z energijo in posledično zmanjšanje stroškov ogrevanja, poleg tega pa lahko pri njihovem nakupu izbiramo med različnimi dizajni in mnogimi barvnimi kombinacijami. Se tudi sami sprašujete – lesena ali PVC okna? Morda si lahko pri odločitvi pomagate z uporabniškim mnenjem o PVC oknih.

Lesena ali PVC okna – izbira je na prvi pogled zelo težka

lesena ali pvc okna

Lesena ali PVC okna je pogosto vprašanje, ki si ga zastavi kupec oken v sodobnem času. Les je naravni material, ki je prijazen tako do zdravja, kot tudi do okolja. Kot material ima dolgo življenjsko dobo, odlično prenaša velike temperaturne razlike in je odličen toplotni izolator. Gre torej za okolju prijazen material. Okna PVC imajo prav tako dolgo življenjsko dobo, znana so po odlični toplotni izolaciji, so požarno varna, ne napadajo jih škodljivci, hkrati pa so na voljo v različnih dizajnih in barvnih kombinacijah. Odločitev, ali izbrati lesena ali PVC okna, je torej odvisna od posameznika. V obeh primerih namreč govorimo o oknih vrhunske kvalitete, ki nam z nakupom prinašajo veliko število prednosti. Ponudbo PVC oken si lahko ogledate v podjetju Hausmart, kjer vam bomo z veseljem predstavili ugodno ceno PVC oken.

Okna PVC – premazi in prijaznost do okolja

Okna PVC je v primerjavi z lesenimi enostavneje vzdrževati. Les zahteva večkratne premaze, kar pa ne velja tudi za PVC okna. Gre za eno izmed večjih prednosti, ki smo je deležni pri nakupu tovrstnih oken. In ker pri vsem tem ne moremo tudi mimo slabih lastnosti, je potrebno omeniti, da je les vsekakor bolj okolju prijazen material kot PVC. Odločitev o tem, ali bi raje izbrali lesena ali PVC okna, zavisi tudi od kupca (katere lastnosti oken so zanj prioriteta). Obiščite nas v podjetju Hausmart, kjer vas bomo seznanili z našimi izkušnjami s PVC okni. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi našli pravo rešitev!

Morda ti bo všeč tudi...