Lesena hiša

V podjetju Marles se zavedamo izjemnega pomena naravnih materialov, zato smo se odločili, da pri gradnji lesenih hiš uporabljamo zgolj te. Ker je izdelava lesene hiše dokaj zahteven projekt, ki zahteva veliko mero organiziranosti, smo se pri nas odločili, da razdelimo gradnjo lesenih hiš v več faz, stranke pa se lahko odločijo, do katere faze želijo imeti hišo končano ob prevzemu. Faze gradnje so:

  • Paket S – osnovni elementi z montažo
  • Paket M – zunaj dokončan objekt
  • Paket L – delni ključ
  • Paket XL – polni ključ

Cenik lesenih hiš

Lesene hiše so izdelane v proizvodnji, kjer so pogoji izdelave kontrolirani

Pri gradnji lesene montažne hiše se sam postopek gradnje nekoliko razlikuje od tipične gradnje objekta. V podjetju Marles cel lesen del hiše, vključno z njeno notranjostjo in fasado izdelamo v proizvodnem obratu. Ena izmed najbolj opaznih pozitivnih lastnosti ob delu v proizvodnji so kontrolirani klimatski pogoji, ki predstavljajo jamstvo za kvaliteto ter vremensko neodvisen in hiter potek dela na gradbišču. Montaža industrijsko proizvedene hiše podjetja Marles se na končni lokaciji opravlja pod strokovnim nadzorom, izvedena pa je lahko že v nekaj dneh.

Kamena volna in celuloza, ki ju uporabljamo za izolacijo lesenih hiš, sta izjemno učinkoviti

Vse lesene hiše podjetja Marles se lahko pohvalijo z odlično zvočno izolacijo. Naloga zvočne zaščite je, varovati uporabnike zgradbe pred hrupom ter jim s tem omogočiti kakovostno bivanje in intimo v njihovem domu. Kot izolativne materiale uporabljamo pretežno kameno volno in celulozo. Prepletena struktura vlaken kamene volne ji daje odlične izolacijske sposobnosti ter deluje kot dušilec zvoka med prostori, hkrati pa preprečuje prenos udarnega zvoka kot so hoja, premikanje predmetov ali skakanje. Z uporabo kamene volne znatno zmanjšamo prometni in industrijski zvok. Zelo podobne lastnosti pripisujemo tudi celulozi. Celulozo pri gradnji lesenih hiš vgrajujemo strojno brez stikov, špranj in toplotnih mostov in s tem poskrbimo za še boljšo izolativnost stavbe. Ob dobri zvočni izolativnosti pa v podjetju Marles poskrbimo tudi za toplotno izolacijo lesene hiše. S premišljenim načinom gradnje, z natančno izvedenimi detajli v proizvodnji in montaži dosežemo, da sloj izolacije ni nikjer prekinjen. Tudi izjemno učinkovito toplotno izolacijo dosegamo s prej omenjenima materialoma – kameno volno in celulozo.

Kako najenostavneje poskrbeti za ekonomično ogrevanje lesene hiše?

Ob gradnji lesene hiše pa je nujno potrebno poskrbeti tudi za ogrevanje le-te. Marlesove lesene hiše so energetsko izjemno varčne. V Marlesove visoko učinkovite, nizko-energijske in pasivne objekte se zaradi izrednih toplotnih karakteristik ovoja stavb toplota v prostore lahko dovaja preko dovedenega zraka in preko nizkotemperaturnih ogrevalnih površin. Za večje udobje uporabnikov se lahko predvidi talno, stensko in stropno ogrevanje, ki lahko, če je predvideno ogrevanje s toplotno črpalko, v poletnem času omogoča tudi hlajenje prostorov. Ena izmed možnosti ogrevanja lesene hiše, ki jo ponujamo, je ogrevanje hiše s toplotno črpalko. Toplotna črpalka velja za najbolj ekološki vir ogrevanja, saj jemlje energijo, ki jo za ogrevanje potrebuje iz enega izmed treh naravnih virov energije – vode, zemlje ali zraka. S pridobljeno energijo nato segreje vodo s katero segrevamo želene prostore. S toplotno črpalko pa lahko poleti prostore tudi hladimo. V primeru gradnje pasivnih ali aktivnih objektov pa potrebe po nizkotemperaturnih ogrevalnih površinah (talnem, stenskem ali stropnem ogrevanju) ni več, temveč za celotno ogrevanje poskrbi kompaktna naprava, v kateri sta združena toplotna črpalka in komfortna prezračevalna naprava s toplotnim menjalnikom v katerem porabljeni zrak, ki ga vodimo na prosto, odda velik del svoje toplote svežemu zraku, ki ga v objekt dovajamo.

Izdelava lesenih hiš poskrbi za protipotresno in protipožarno varnost

Pri izdelavi lesenih hiš smo poskrbeli tudi za protipožarno varnost, protipotresno varnost ter varnost v času poplav. Ne glede na to, da velja les za izjemno gorljiv material, je slednja trditev morda celo nekoliko prenagljena. Ker elementi iz lesa zoglenijo počasi, od površine proti notranjosti, kar onemogoča dostop kisika do lesa, lesni elementi ohranjajo popolno nosilnost in med gorenjem ne spreminjajo oblike, zaradi česar ne povzročajo pritiska oziroma prenosa obtežbe na druge konstrukcijske elemente, kar je večinoma vzrok za porušitev konstrukcije. Lesene hiše lahko v primeru poplav enostavno saniramo. Hiše pa so varne tudi v primeru potresa, saj smo z izjemno stabilno konstrukcijo poskrbeli za to, da se le-ta ne bo podrla.

Lesena hiša

Oglejte si našo spletno stran in se prepričajte o pestri izbiri lesenih hiš, ki vam jih ponujamo. Na spletni strani je dostopen tudi cenik lesenih hiš. Odločite se lahko tudi za naročilo velike lesene hiše, ki zagotavlja veliko udobja za bivanje in uživanje z družino. Ob lesenih hišah pa smo v podjetju Marles pripravili tudi veliko izbiro lesenih vikend hiš, ki navdušujejo s svojo prostornostjo in naravnim izgledom. Vabimo vas, da se pred naročilom hiše oglasite v naši poslovalnici in se z nami pogovorite o vaših željah. Z veseljem vam bomo pomagali z dodatnimi nasveti ter tako poskrbeli, da boste izbrali pravo leseno hišo za vas in vaše potrebe.

Morda ti bo všeč tudi...