Lesene brunarice

Lesene brunarice vzbujajo prav poseben občutek topline in povezanosti z naravo, četudi so postavljene v nekoliko bolj urbanem okolju. To so mnogokrat zgolj občasna, počitniška bivališča, za vse več ljudi pa je montaža brunarice pot do lastnega doma. Še ena možnost je manjša, vrtna izvedba brunarice, ki se uporablja kot domača pisarna, dodatna soba za goste, prostor za družinska praznovanja ali pa kot skladišče.

Najpomembnejše prednosti lesene brunarice

Lesene brunarice

Montaža brunarice prinaša ogromno prednosti. Ena glavnih je nedvomno ta, da gre za cenovno zelo ugodno izbiro. V primerjavi s klasično gradnjo oziroma zidavo je lesena gradnja večinoma bistveno cenejša, čeprav zagotavlja vrhunsko kakovost bivanja, primerljivo s tisto v zidani hiši. Les je naravni material, ki »diha«, zato bo zrak v prostorih izredno prijeten in zdrav, obenem pa je les izvrsten naravni izolator. Stroški bivanja bodo posledično precej nizki. Ker so toplotne izgube minimalne, je to vsekakor rešitev, ki je izjemno prijazna do okolja. Lesene brunarice so odlična rešitev celo za tiste, ki se vam z vselitvijo zelo mudi. Izdelava in postavitev lesene brunarice sta namreč nadpovprečno hitri. Čas se sicer nekoliko podaljša, če gre za večjo površino ali če so vaše želje zelo specifične, vendar pa večinoma velja, da je proces pri izdelavi iz lesa bistveno hitrejši kot pri zidavi. Ko naštevamo odlike lesene brunarice, pa nikakor ne smemo pozabiti na njeno neponovljivo estetiko. Težko si je zamisliti material, ki bi bil tako vpet v naravo, kot je prav les. Les poskrbi za občutek pravljičnosti ter  za edinstven preplet med tradicijo in sodobnostjo.

Načrtovanje, izdelava in montaža brunarice – faza gradnje po izbiri

Preden se izvede montaža brunarice, je treba posvetiti dovolj pozornosti samemu načrtovanju. Ne bojte se izraziti svojih želja, obenem pa prisluhnite nasvetom izkušenih strokovnjakov. Rezultat bo v tem primeru nedvomno najboljši. Seveda pa je za to nujna profesionalna izdelava, pri kateri se uporabljajo najkakovostnejši materiali. Sama postavitev je nato le še pika na i. Vaša odločitev je sicer, do katere stopnje bo izbrani ponudnik izdelal hišo. V podjetju Loghouse vam ponujamo tri možnosti: faza konstrukcije, faza standard in izdelava na ključ. Prva faza je primerna izbira za tiste, ki želite deloma  sodelovati pri postavitvi. V fazo konstrukcije so vključene:

  • zunanje stene pritličja in podstrešja,
  • »stena« med podstrešjem in pritličjem (strop pritličja in hkrati pod podstrešja),
  • streha (z zračnim kanalom),
  • balkon z debelino poda 40 milimetrov,
  • leseni lepljeni stebri, impregnacija zunanjih elementov z enkratnim nanosom zaščitnega premaza in
  • zunanje stavbno pohištvo (vhodna in balkonska vrata ter okna iz lesa smreke ali jelke), ki je površinsko obdelano.

Če vam zmanjkuje časa ali nimate potrebnega znanja za tovrstna dela, pa vam vsekakor priporočamo izbiro hiše na ključ. Izvedba na ključ načeloma omogoča vselitev po približno pol leta od takrat, ko začnemo s procesom postavitve. Vmesna pot je faza standard. Poleg elementov, vključenih v fazo konstrukcije, tu poskrbimo še za izolacijske materiale v notranjosti, za stenske in talne obloge ter za notranja vrata in stopnice.

Možni sta zunanja ali notranja izolacija brunaric

Za optimalno kakovost bivanja je vsekakor nujna dobra izolacija. Ta je lahko notranja ali zunanja. Kadar izoliramo notranjost, bruna predstavljajo zunanji »fasadni« sloj. Po drugi strani pa je prav tako zanimiva rešitev zunanja izolacija brunaric. Tu bodo v notranjosti objekta vidna bruna, s čimer boste zagotovo očarali številne goste. Zunanjost bo v tem primeru videti kot lesena fasada – iz smrekovega ali macesnovega lesa. Možen pa je tudi klasični omet. V podjetju Loghouse vam ponujamo izbiro med vsemi naštetimi opcijami.

Tloris notranjosti brunarice – tipski tlorisi ali lesene brunarice po meri

Oprema brunarice

Pri Loghousu smo za svoje stranke pripravili dodelane načrte za lesene tipske brunarice. Notranjost ima lahko različne razporeditve prostorov. Možnosti je ogromno, zato boste skorajda zagotovo našli takšno, ki vam bo ustrezala. Izbirajte med štirimi linijami, in sicer Optimal, Pomlad, Klasik in Vikend.  Hiše iz prve linije so še posebej primerne za družine. Možne so izvedbe v različnih energijskih razredih, tudi t. i. varčne hiške. Oglejte si tlorise notranjosti, ki jih najdete na naši spletni strani. Če vam nobena izmed predlaganih različic ne ustreza, pa nam zaupajte svoje konkretne želje in poskrbeli bomo, da jih spremenimo v realnost. Linija Pomlad je na primer zasnovana tako, da je mogoče velikost notranjosti objektov modularno prilagajati.

Oprema brunarice – notranjost prilagodite svojim potrebam in okusu

Zadnji korak pred vselitvijo je seveda oprema brunarice. Možnosti tu je kar precej. Odločite se lahko za nekoliko bolj tradicionalno/rustikalno opremo, ki bo usklajena z zunanjostjo objekta. Ali pa ustvarite zanimiv kontrast s kombiniranjem tradicije in modernih elementov. Pazite še, da bo oprema lesene brunarice zares funkcionalna, prilagojena namembnosti objekta – stalno bivališče, počitniška hišica, vrtna pisarna itn. Varčna, varna, udobna, estetsko dovršena in ekološka lesena brunarica je od vas oddaljena le nekaj korakov. Naredite torej prvi korak in nam pišite ali nas pokličite. Ekipa izkušenih strokovnjakov bo poskrbela, da bodo izpolnjena vsa vaša pričakovanja.

Morda ti bo všeč tudi...