Lesene postelje

Postelja pomeni najpomembnejši kos pohištva, saj v njem preživimo približno tretjino svojega časa, zato je izbira primernega ležišča izjemnega pomena. Izbrati moramo primerno vzmetnico, letveno dno ter posteljni okvir. Premisliti moramo, ali nam je ljubša lažja ali masivna postelja, kovinska ali lesena? V naslednjem prispevku vam bomo skušali nekoliko olajšati izbiro.

Letveno dno

Letveno dno predstavlja spodnji del ležišča največkrat lesene postelje in je prav tako pomembno kot ostali sestavni deli postelje. Njegova glavna funkcija je podpiranje vzmetnice, ob tem pa mora zagotavljati tudi udobje, preprečevati zadrževanje vlage v vzmetnici in omogočati učinkovito zračenje. Izbira letvenega dna torej ni nekaj, kar bi prepustili naključju.

Lesene postelje cenaMasivna lesena postelja

V podjetju Postelja d.o.o. vam je na izbiro več modelov letvenih podlag z različnimi funkcijami, ki omogočajo različne nastavitve na posameznih delih ležišča. Letveno dno Slovenska postelja vam zagotavlja optimalno zračenje in prilagoditev tudi glede na telesno težo. Primerno letveno dno je priporočljivo pri prav vseh vrstah vzmetnic in pri kovinskih ali lesenih posteljah, saj z njo diha celo ležišče, podaljša pa tudi življenjsko dobo vzmetnice. Letvene podlage so narejene v vseh merah, tako da boste zmeraj našli takšno, ki ustreza vaši postelji.

Lahka ali masivna postelja?

Prednost lahkih postelj je v enostavnejšem premikanju in manjši obremenitvi na parket, prednosti masivne postelje pa so ravno v njeni kompaktnosti in trdnosti. Masivna lesena postelja vzdrži veliko večje obremenitve, ima daljšo življenjsko dobo in je bolj stabilna. Pravilno sestavljena masivna postelja ne škripa in zagotavlja maksimalno udobje med spanjem.

Masivne lesene postelje

Lesene postelje ali kovinske?

Lesene posteljePri izbiri med lesenimi in kovinskimi posteljami je ponovno dobro premisliti vaše želje. Kovinske postelje je mogoče oblikovati na več različnih načinov, a so načeloma glasnejše, medtem ko so lesene postelje bolje masivne, tišje ter imajo lep, naraven pridih. Pri Slovenski postelji so vam na voljo masivne postelje iz bukovega ali smrekovega lesa. Njihove lesene postelje so visoke kvalitete, trdne in obstojne, saj je les, ki je bil uporabljen za izdelavo, rastel na višjih nadmorskih višinah. Izbirate lahko med različnimi modeli lesenih postelj, med drugim so na voljo:

  • postelja Jelovica,
  • lesena postelja BIO,
  • postelja Ris,
  • masivna postelja Mira,
  • masivna postelja Piran,
  • lesena posteljaPan,
  • lesena postelja Gama in številne druge.

Masivne lesene postelje imajo dolgo življenjsko dobo, so trdne in vzdržljive, ob tem pa so tudi okolju prijazne, saj jih je mogoče reciklirati. Les diha in je zdravju prijazen material, ki ga je tudi veliko enostavneje barvati, v primeru, da želite spremeniti stil vaše spalnice.

Ne glede na to, za kakšno posteljo se boste odločili, bodo v podjetju Slovenska postelja poskrbeli za vas, saj ponujajo ob veliki izbiri tudi možnost izdelovanja lesene postelje po naročilu. Preverite med njihovo ponudbo ali jih pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 14 99.

Morda ti bo všeč tudi...