Leseno okno – prednosti in slabosti

Leseno okno cenikLeseno okno je danes še zmeraj prva izbira marsikaterega kupca, čeprav je na trgu več (včasih tudi ugodnejših) alternativ. Zakaj torej še zmeraj izbiramo lesena okna in lesena polkna? Cenik sam po sebi gotovo ni prvi razlog, a nas k izbiri prepričajo druge neprekosljive lastnosti.

Leseno okno za bivanje z naravo

Naravno in enostavno leseno okno po svojih lastnosti daleč prekaša alternative. Pomeni bivanje z naravnimi materiali, ki nudijo vašemu domu izjemno udobje. Leseno okno »diha« ter v bivališče prepušča ravno pravšnjo mero zraka, potrebnega za prijetno počutje.

Naravna izdelava lesenih oken

Izdelava lesenih oken pomeni uporabo obnovljivih virov in je zato prva izbira vseh, ki skrbijo za naravo. Leseno okno nikoli ne konča na smetišču, če pa že, gre za material, ki naravno razpade in ne onesnažuje okolja.

Leseno okno nudi izjemno dobro izolacijo – toplotno in zvočno. Cenik lesenih polken in lesenih oken je tako še nižji, če računamo tudi na bistveno nižje stroške ogrevanja (cena porabe energije se zmanjša tudi do 25 odstotkov).

Izdelava enostavnih lesenih okenTrajnost lesenega okna s polkni, cenik in druge ugodnosti

Leseno okno je pomeni najtrajnejšo izbiro, še posebej če vanj vložimo nekaj skrbi. Ob občasni obnovi boste praktično doživljenjsko uživali v svojih lesenih oknih in lesenih polknih. Cenik zanje je prav tako ugoden, če izberete pravega ponudnika. Pri Marlesu ne nudimo le široke izbire barv oblik in velikosti, temveč tudi prijazne in dostopne cene za vsak žep!

Tisti, ki želijo življenjsko dobo svojih oken še podaljšati, izberejo lesena alu okna, ki so kombinacija lesa in aluminija. Na zunanji strani so takšna okna obložena z aluminijem, da se še bolje zoperstavijo vremenskim vplivom, v notranjosti pa lahko uživate v prekrasnih lesenih oknih.

Vgradnja in izdelava lesenih oken sta enostavni in hitri, kar je še ena prednost, ki pomeni, da boste v svojem novem stavbnem pohištvu uživali v kar najkrajšem možnem času.

Slabosti lesenih oken

Prav nobena stvar na svetu nima le ene plati in pred nakupom je pametno premisliti tudi morebitne slabosti lesenih oken. Med te spada le občasna skrb. Leseno okno se z leti nekoliko obrabi in potrebuje obnovo – enostavno jih obrusite ter ponovno prebarvate.

Cenik lesenih polken in oken pomeni ugodno izbiro ¬– ne le z vidika nakupne cene, temveč tudi z vidika trajnosti in velikega energijskega prihranka. V primeru vprašanj, povezanih z izdelavo lesenih oken, nakupom oken in lesenih polken ter cenikom, se obrnite na prijazne strokovnjake podjetja Marles, ki vam bodo razjasnili morebitne dodatne dileme.

Morda ti bo všeč tudi...