Trajni magnet

trajni magnetTrajni magneti so materiali, ki imajo zelo širok spekter uporabe. Kompleksna proizvodna tehnologija omogoča različne granulacije glede na uporabnost trajnega magneta, neomejene oblike in različne korozijske zaščite. Trajni magneti nudijo tudi izbiro polarnosti in njeno številčnost. V našem podjetju izdelujemo trajne magnete iz raznih materialov. Uporabljamo NdFeB, AlNiCo, SmCo, ferite, plasto NdFeB, plasto ferite, karbonilna in feritna jedra. Izdelavo raznih sistemov, letev in magnetnih palic prilagodimo vašim potrebam. Uporaba trajnih magnetov je namenjena različnim industrijam. Nudimo tudi pnevmatske in elektro magnete, ki jih prilagodimo vašim potrebam. Da izdelamo trajni magnet, ki ga potrebujete, svetujemo, optimiziramo in testiramo naše produkte.

Imamo obširen prodajni program produktov s trajnimi magneti

Naši produkti s trajnimi magneti so: rešetke, palice, magnetni filtri, pogonski valji in bobni, separatorji in različne filtrirne naprave. Magnetne palice in rešetke so namenjene prečiščevanju neprevodnih surovin v katerih se lahko nahajajo nezaželjeni kovinski delci. Magnetni filtri so namenjeni filtriranju majhnih mikro delcev. Pogonski valji in bobni na tekočih trakovih so separatorji za večje in manjše delce pri presipavanju raznih materialov. Za separiranje materialov na transporterjih vam izdelamo nadtračne separatorje z elektro, permanentnim magnetom ali kombiniranim sistemom. Za večjo optimizacijo celotnega procesa, priporočamo naš sistem v kombinaciji z detektorjem kovin. Izdelamo vam tudi različne filtrirne naprave za streženje posameznega stroja ali pa centralni filtrirni sistem. V prodajnem programu imamo tudi magnetna prijemala. Permanentna prijemala so osnovno orodje na delovnem mestu, ki olajšajo delo pri dvigovanju orodja, izdelkov in obdelovancev. Elektro permanentna prijemala so izredno varna, saj izpad elektrike ne vpliva na njihovo delovanje. Elektro magnetna manipulacija omogoča prenose najtežjih tovorov. Specialni magnetni sistemi pa nudijo priklop in delo na različnih strojih.

NdFeB in feriti so uporabljeni v vseh vrstah industrije

magnetni filterTrajni magneti, ki se najpogosteje uporabljajo so NdFeB ali neodim in industrijski magneti ali feritni. NdFeB trajni magneti so najmočnejši in imajo najmanjši volumen. Uporabljajo se predvsem v produktih, v katerih je zelo malo prostora za namestitev trajnega magneta, zahteva se pa velika moč. NdFeB trajni magneti so sestavljeni iz treh elementov: neodim, železo in bor. So dokaj občutljivi na višje temperature. Njihova moč ostane nespremenjena do +80⁰C. Če je izpostavljen višjim temperaturam, izgubi svoje lastnosti. Ni pa občutljiv na nizke temperature, tako da je uporaben tudi pri temperaturah nižjih od -40⁰C. Ker ni dobro kerozijsko odporen, je primeren samo za notranjo uporabo. Industrijski ali feritni trajni magneti so cenovno zelo ugodni. Uporabljajo se v produktih, ki so izpostavljeni temperaturnem območju od -40⁰C do +250⁰C. Kemijsko in korozijsko so zelo odporni zato so primerni tako za notranjo kot tudi za zunanjo uporabo.

Morda ti bo všeč tudi...