Magnetna plošča

Magnetna plošča Magnetna plošča je v resnici magnetni separator, ki ima običajno vgrajene feritne magnete, v njo pa lahko vgradimo tudi druge močnejše magnete. Magnetna plošča je primerna za filtriranje kovinskih delcev iz pretočnih produktov ali  izdelkov na transportnem traku, njena velika prednost pa je tudi relativno majhna onesnaženost železja. Magnetno ploščo običajno namestimo nad transportni trak, njena namestitev pa je povsem preprosta. Pri nakupu magnetne plošče smo pozorni na to, da je prilagodljiva, saj jo lahko glede na potrebe približamo ali oddaljimo od samega transportnega traka. Gre torej za stalne ali permanentne magnete, izdelane iz feromagnetne snovi. Njihova prednost je, da svoj magnetizem ohranijo tudi po odstranitvi iz magnetnega polja. Pogoj je, da so izdelani iz močno magnetnih materialov. Za boljše razumevanje naj omenimo, da je eden izmed permanentnih magnetov tudi Zemlja,  vendar je njeno magnetno polje glede na velikost Zemlje izjemno šibko. Dandanes je še vedno razširjena uporaba elektromagnetov, katerih magnetizem preneha, ko je prekinjen električni tok. Razlog za to je, da tudi močnejši permanentni magneti niso tako zelo močni kot elektromagneti, vendar je njihova uporaba kljub temu precej razširjena.

Permanentni magnet in njegova uporaba

Permanentni magnet se najpogosteje uporabljajo v proizvodnji hladilnikov, vendar pa jih srečujemo tudi drugje, čeprav se tega niti ne zavedamo. So del trdih diskov, bankomatov, kreditnih kartic, nekaterih zvočnikov in mikrofonov, električnih motorjev in mnogih igrač za otroke. Nudimo vam jih tudi v podjetju Ilirik, v katerem so vam na voljo tudi magnetne letve. Pridobljene izkušnje v magnetni tehnologiji in nenehno pridobivanje novih znanj nam omogočajo, da izberemo ustrezen magnetni material glede na vrsto in namen magneta, zato smo prepričani, da bomo znali svetovati tudi vam. Nudimo vam tudi magnetne plošče, ki so običajno pomemben del proizvodnje.

Magnetna plošča in njen nakup

MagnetMagnetna plošča je lahko tudi del mnogih naprav, s čemer lahko zmanjšamo potrebo po prekinitvi proizvodnje zaradi neželenih dogodkov. Magnetna plošča lahko del železa privabi že iz precej velike razdalje, vendar pa obstaja pravilo, da je magnetno ploščo izdelku najbolje čim bolj približati, če želimo doseči tudi ločevanje jekla. Če se tudi sami zanimate za nakup plošče iz stalnega magneta, vam svetujemo, da nas obiščete v podjetju Ilirik. Izdelujemo magnete iz različnih magnetnih materialov in vam tako olajšamo opravljanje določenega dela, poskrbimo pa tudi za nemoten potek proizvodnega procesa. Vabljeni k ogledu ponudbe.

Morda ti bo všeč tudi...