Magnet

magnetV našem podjetju izdelujemo magnete različnih sil iz različnih materialov. Pri proizvodnji uporabljamo visoko kakovostne materiale. Preden vam izdelamo proizvod, vas informiramo o materialih in naših produktih tako da vam olajšamo odločitev kateri material bo najprimernejši za vaš proizvod. Tehnologija, ki jo uporabljamo za proizvodnjo naših produktov nudi možnost izbire različnih granulacij, oblik in korozijske zaščite magnetov. Polarizacija in številčnost oziroma sila je tudi ena od lastnosti, ki jih lahko izbirate pri skoraj vseh materialih. Najbolj vsestranski so magneti redkih zemlj, ki so tudi najpogosteje uporabljeni magneti v vseh vrstah industrije. Izdelamo vam tudi pnevmatske in elektro magnete z različnimi jakostmi magnetnega polja. Magneti se uporabljajo samostojno, lahko pa jih vgradimo v separatorje ali filtre. Plošče služijo separiranju materiala na transporterjih, kjer ločujejo kovinske materiale od nekovinskih. Palice in rešetke so namenjene prečiščevanju snovi v prehrambeni, lesni, barvni industriji. Filtri pa se uporabljajo za filtriranje mikro delcev, ki lahko povzročijo zastoje v proizvodnji in visoko stroške popravil.

Neodim magneti in feriti so najbolj uporabljeni v raznih industrijah

magnetna silaNudimo vam materiale trajnih magnetov NdFeB, SmCo, AlNiCo, feriti, plasto NdFeB, plasto feriti, feritna in karbonilna jedra. NdFeB ali neodim magneti so sestavljeni iz neodima, železa in bora. Imajo največjo silo in najmanjšo veikost zaradi česar se največ uporabljajo v glasbeni in računalniški industriji, pri proizvodnji elektromorjev, pri modelarstvu oziroma vsepovsod, kjer je zahteva po veliki sili in majhnem volumnu magneta. Neodim magneti so občutljivi na temperature višje od + 80⁰C. Če so izpostavljeni tako visokim temperaturam, izgubijo svojo moč oziroma silo. Na nizke temperature niso občutljivi, svoje moči oziroma sile ne izgubijo niti pod – 40⁰C. Ker niso dobro korozivno odporni, so primerni samo za notranjo uporabo. Feriti ali industrijski magneti so najpogosteje uporabljeni, ker so cenovno dostopni. Feriti nimajo tako veliko moč oziroma silo kot neodimi, imajo pa to prednost, da so korozijsko zelo obstojni in zato primerni tudi za zunanjo uporabo. Niso občutljivi na visoke temperature, zato svojo moč oziroma silo obdržijo tudi pri temperaturah nad + 250⁰C. Pod – 40⁰C pa izgubijo silo oziroma moč.

Nudimo različne materiale trajnih magnetov različnih sil, ki so vsestransko uporabni

SmCo je material sestavljen iz samarija in kobalta. AlNiCo je kombinacija materialov aluminij, nikelj in kobalt. Oba tipa magnetov se uporabljata pri izdelavi elektromotorjev in v glasbeni industriji. Plasto NdFeB in plasto feriti so kombinacija polimerov in magnetnih materialov. Polimeri jim dajejo zaščito pred korozivnimi vplivi in jim s tem zelo širijo možnost uporabe. Feritna in karbonilna jedra so lahko različnih oblik, tudi zelo kompleksnih in se uporabljajo samostojno ali pa so del komponent.

Morda ti bo všeč tudi...