Makita puhalnik za listje se uporablja za urejanje in čiščenje okolice

Makita puhalnik je vrtno orodje vrhunske kvalitete, s katerim bo okolica vaše hiše vedno čista in urejena. Uporablja se lahko skozi vse leto, najbolj pa pride prav v jeseni, ko je potrebno pospravljati odpadlo listje. Grabljenje je naporno in dolgotrajno opravilo, ki ga je potrebno izvajati večkrat. Z Makita puhalnikom si lahko opravilo zelo poenostavimo, saj zmogljivi motorji hitro opravijo z listjem in vso ostalo umazanijo. Modeli, ki imajo močnejši motor, so primerni tudi za uporabo pri mokrem listju. V našem prodajnem programu imamo 5 različnih modelov, ki se med seboj razlikujejo po moči. Trije modeli so akumulatorski in dva modela sta električna. Poleg funkcije pihanja imata ta dva modela še funkcijo sesanja. Električni puhalniki Makita so primerni predvsem za manjše vrtove, saj ste omejeni z električno vtičnico. Akumulatorski puhalniki pa se uporabljajo za čiščenje večjih površin. Odpadlo listje je zelo koristno, zato ga je najbolje dati v kompostnik, da iz njega in ostalih bioloških odpadkov nastane hranljiv humus. Tega s pridom uporabimo za gnojenje vrta, pridelek bo z njim obilnejši in bolj kvaliteten. S puhalniki za listje Makita ga hitro spihamo na kup in ga potem lažje prenesemo na kompost. Modeli, ki imajo poleg pihalne še sesalno funkcijo pa opravilo še olajšajo, saj listje posesajo in zdrobijo. Naša naloga je samo praznjenje zbiralne posode v kompostnik.

puhalnik za listje Makita

Akumulatorski puhalniki Makita so zelo zmogljivi, uporabljajo se za večje površine

Puhalnik za listje Makita DUB 183 Z ima dva Li-ion akumulatorja napetosti 18 V. Število vrtljajev v prostem teku je 0 – 18000 min-1. Ima dolgo šobo, ki je zelo priročna ter ergonomski ročaj za enostavno upravljanje. Njegova teža znaša 1,7 kg zato ga je lahko prenašati in z njim delati. Moč pihanja je nastavljiva, največji pretok zraka pa je 2,6m3/min. Nizke vibracije, ki so v prostem teku 2,5m/s2 in glasnost, ki ne presega 95dB (A), odlikujejo ta model, ki je primeren za uporabo med stanovanjskimi objekti saj ni zelo moteč za okolico. Polnjenje akumulatorja je hitro, zato ni potrebno dolgo čakati za naslednjo uporabo. Drugi model Makita puhalnika iz iste kategorije je DUB 362 Z, ki premore dva zmogljiva Li-ion 18 V akumulatorja s kapaciteto 1,5/3,0/4,0 Ah. Nov izboljšan brez krtačni motor zagotavlja visok zračni pretok in visoko hitrost zraka. Večja moč motorja zagotavlja daljši čas delovanja. Odlikuje ga tudi izboljšana zaščita pred prahom in vodo. V prostem teku ima 0 – 21500 min-1 vrtljajev in 1,1m/s2 vibracij. Največji pretok zraka je 6,7 – 13,3 m3/min, hitrost zraka pa je 27 – 53 m/sek. Je malo težji od prejšnjega modela, ima 3,9 kg. Je zelo tih, proizvaja samo 86 dB (A). Tretji model, ki ga najdete na naši spletni strani je DUB 361 Z, ki je primeren za čiščenje listja in drugih vrtnih odrezkov, saj ima dolgo šobo in velik pretok zraka z veliko hitrostjo. Visok ali nizek pretok zraka se lahko nastavi z elektronskim stikalom. Hitrost zraka znaša od 57 – 93 m/sek, pretok pa je od 2,6 m3/min – 4,4 m3/min. Zaradi izredno tihega delovanja je akumulatorski puhalnik Makita zelo primeren za uporabo v urbanem okolju. Priložen je tudi ramenski pas, za lažje in enostavnejše prenašanje. Napetost Li-ion akumulatorja je 18 + 18 V, kapaciteta pa je 1,5/3,0/4,0 Ah. Odlikujejo ga nizke vibracije, ki so v prostem teku 2,5 m/s2 in nizka stopnja hrupa 94,7 dB (A). Ta model je težek 2,6 kg, prodaja se brez kovčka, akumulatorja in polnilnik, ki jih je potrebno dokupiti posebej.

akumulatorski puhalnik Makita

Električni puhalniki Makita imajo tudi sesalno funkcijo, ki še dodatno olajša delo na vrtu

Makita puhalnik UB 1103 Z z antistatično zasnovo ter novo obliko ročaja omogoča udobno upravljanje. Stikalo je zelo veliko in enostavno za uporabo, pritisnete ga lahko z dvema prstoma. Puhalnik za listje Makita ima tudi opcijsko vrečko za prah kar pomeni, da se lahko uporablja kot sesalnik. Njegova poraba elektrike je 600 W. Število vrtljajev v prostem teku znaša 0 – 16000 min-1, vibracije v prostem teku pa so 2,5m/s2. Pri tem modelu je pretok maksimalni pretok zraka 246 m3/h. Makita puhalnik je težek 2 kg, kar ga uvršča med modele z manjšo težo. Model UB 0800 X ima porabo elektrike 1650 W. Dvostopenjska nastavitev zraka z maksimalnim pretokom 660 m3/h in nizko stopnjo glasnosti, ki je 106 dB (A) je ta model primeren za srednje velike površine. Priložen je tudi komplet za mulčenje. Pri postopku mulčenja se drobno narezana pokošena trava odvrže nazaj na trato in tako se vrnejo pomembne hranilne snovi. Mulčenje nadomešča klasično gnojenje trate.

Akumulatorski puhalniki Makita so okolju prijazni, saj ne proizvajajo nobenih emisij

Na tržišču so tudi puhalniki za listje Makita z bencinskim motorjem. Puhalniki, ki delujejo na elektriko ali akumulator so brez kakršnih koli emisij, kar je ljudem in naravi prijazno. Obratovalni stroški so nizki saj ni porabe bencina in olja. Z nizko glasnostjo in nizkimi vibracijami niso moteči za okolico zato so primerni za uporabo na manj poseljenih in gosto poseljenih območjih. Makita puhalnik so enostavni za vzdrževanje, saj za razliko od bencinskih modelov ne potrebujejo menjave olja, spuščanja bencina pred shranjevanjem, čiščenja svečk in raznih filtrov.

Morda ti bo všeč tudi...