Stara okna lahko zamenjate z lesenim ali pvc stavbnim pohištvom

Pri menjavi starih oken se pojavi dilema ali se odločiti za nova lesena ali pvc okna. Lesena in pvc okna imajo svoje prednosti in slabosti. Pvc okna so cenovno ugodnejša kot lesena. Se pa cena lesenih zaradi možnosti pridobitve subvencije eko sklada zelo zniža in je primerljiva s cenami pvc oken. Vzdrževanje lesenih in pvc oken je enostavno, lesena je potrebno malo več negovati in občasno obnoviti zaščitni ali dekorativni premaz. Pri pvc različici, je potrebno samo čiščenje. Lesena okna v prostoru uravnavajo vlažnost, kar deluje blagodejno na zdravje. Les je naravni material, ki se prilagaja klimatskim spremembam v notranjosti in zunaj, dočim se pvc ne. Pvc ni zelo odporen na veliko nihanje zunanje temperature. Izgled lesenih oken daje vašemu domu tradicionalni pridih, pvc stavbno pohištvo pa ima zelo moderen izgled. Pvc material se ne reciklira, les pa se reciklira. Izdelava lesenih oken je trajnostna v nasprotju z izdelavo pvc stavbnega pohištva. Zaradi vseh prednosti lesa, eko sklad subvencionira samo leseno stavbno pohištvo.

lesena okna eko sklad

Eko sklad subvencionira samo lesena okna, za pvc okna subvencij ni več

Eko sklad ponuja za nove naložbe v rabo obnovljivih virov energije in večjo energetsko učinkovitost stavb, nepovratne finančne spodbude posameznikom. Eko sklad si prizadeva, da bi s povečanjem rabe obnovljivih virov energije zmanjšali prekomerno onesnaženost zraka z delci PM10 kar bi izboljšalo kakovost zraka. V občinah, kjer je vrednost delcev PM10 čez dovoljeno mejo, ponuja eko sklad višje subvencije. Eko sklad ponuja nepovratna sredstva za zamenjavo starih dotrajanih oken. Subvencija eko sklada se pridobi samo za lesena okna, za pvc razpis ne velja. Predmet razpisa eko sklada je vgradnja energijsko učinkovitih lesenih oken v starejše stanovanjske stavbe. Je pa potrebno izpolnjevati določene pogoje eko sklada pri izbiri in vgradnji lesenih oken, da eko sklad odobri nepovratna finančna sredstva. Po določilih eko sklada, morajo lesena okna imeti določene energetsko učinkovite lastnosti. Tudi njihova vgradnja mora biti opravljena v skladu s pravili eko sklada. Okenske police in senčila morajo biti vgrajena po določilih eko sklada. Pri nas vam pomagamo izpolniti dokumente za pridobitev subvencije za lesena okna eko sklada.

lesena ali pvc okna

Lesena okna, ki jih subvencionira eko sklad so ekološka, pvc pa ne ustrezajo normam

Vgradnja naših kvalitetnih lesenih oken, ki jih subvencionira eko sklad, je zelo učinkovita v večjih mestih kot so Ljubljana, Kranj, kjer je raven hrupa zelo visoka. Imamo veliko zadovoljnih strank, ki uporabljajo naša lesena okna na Gorenjskem, kjer je alpski vpliv močnejši. Naša lesena okna imajo odlične toplotne izolativne lastnosti, zato so za ta konec Slovenije še posebej primerna. Lesena okna v Kranju in lesena okna v Ljubljani vgrajujejo naši strokovno usposobljeni sodelavci.

Morda ti bo všeč tudi...