Masaža ima številne pozitivne lastnosti – izberite pravo zase

Masaža je v sodobnem času, v katerem smo pogosto izpostavljeni stresnim dejavnikom, še pomembnejša, kot je bila nekoč. Če je nekoč veljala za luksuz, ki so si ga lahko privoščili le tisti najbolj premožni, je danes nujna za ohranjanje zdravja in ravnovesja v telesu. Hiter vsakdanji tempo nas sili, da vse bolj hitimo, zato si vzamemo vse manj časa zase, posledica česar je naraščanje stresa, kar se pozna tako na zdravju, kot tudi na umu posameznika. Čeprav se mnogi sprašujejo, zakaj zapravljati denar za masažo, se je potrebno zavedati, da le-ta ne prinaša zgolj kratkotrajne sprostitve in užitka, temveč ima številne pozitivne učinke na naše telo. Masaža spodbuja obnovo oziroma regeneracijo mišic, spodbuja izločanje toksinov iz telesa, skrbi za zdravo kožo, pospešuje cirkulacijo in presnovo, uravnava krvni pritisk in nas sprošča. Ker poznamo več vrst masaž, moramo razmisliti, kaj od nje pričakujemo in na podlagi  tega izbrati primerno zase. Pri predstavnicah nežnejšega spola so še posebej priljubljene anticelulitne masaže, ki so zaradi svojega neverjetnega učinka obnorele svet. Celulit ni le težava žensk, saj se pojavlja tudi pri moških, vendar pa je pri ženskah veliko pogostejša težava. Čeprav ga povezujemo z visoko telesno težo, se pojavlja tudi pri vitkih osebah, saj v resnici ni povezan s količino telesne maščobe (je genetsko pogojen), na njegov nastanek pav veliki meri vplivata uživanje nezdrave hrane in nezdrav življenjski slog. Če se sprašujete, kako se znebiti celulita na stegnih, je anticelulitna masaža pravi odgovor. Gre za način odpravljanja celulita z različnimi postopki, med katerimi sta najbolj znana ročna anticelulitna masaža in tista, pri kateri uporabljamo vakuum. Obe sta izredno učinkoviti, saj pomagata pri odpravljanju videza pomarančaste kože, čeprav celulita v večini primerov ne odpravita v celoti. Še posebej, kadar je ta zelo trdovraten, bomo veseli vsakega izboljšanja. Z masažo, namenjeno odpravljanju celulita, spodbudimo prekrvavitev podkožne maščobe ter tako izboljšamo dotok hranil, preprečimo zastajanje vode in spodbudimo odstranjevanje toksinov iz telesa. Anticelulitna masaža je odličen in najbolj učinkovit tretma za zmanjšanje videza pomarančaste kože.

Masaža

 

Kaj je anticelulitna masaža?

Ročna anticelulitna masaža je zelo učinkovita in popolnoma naravna metoda spopadanja s celulitom. Pred izumom sodobnih aparatur je bila to ena izmed najbolj naravnih metod za nego in lepoto kože. Ima veliko pozitivnih učinkov na telo, saj z njeno pomočjo odpravljamo toksine iz telesa, limfne blokade in strije. Sama tehnika je precej podobna limfni drenaži, med postopkom pa se pogosto uporablja posebno anticelulitno masažno olje – mešanica avokadovega in mandljevega olja z dodatkom brina, pomaranče in grenivke, ki zahvaljujoč svojim sestavinam še dodatno spodbuja prekrvavitev in odvajanje vode. Masaža se izvaja na stegnih in zadnjici, pri čemer je potreben pritisk, zato na začetku ni sproščujoča, ampak precej neprijetna. Lotimo se je od spodaj navzgor, torej od spodnjega dela stegen navzgor proti srcu, saj tako sledimo naravnim potem odvajanja. Kot smo omenili, se lahko takšna masaža izvaja ročno ali pa z vakuumom oziroma ventuzami. Ventuza poskrbi, da zaradi podtlaka pride do raztezanja tkiva, s tem pa do povečanega dotoka hrane in kisika v tkivo. Istočasno se raztegnejo tudi vene in limfne žile, ki tako vase posrkajo večje količine venske krvi in limfe za bolj učinkovito razstrupljanje telesa. Z vakuumom dosežemo, da se maščoba, ki se nahaja v celici, izloči iz nje in tako pride v medcelični prostor, kateremu pravimo tudi limfa. Ko smo maščobo na tak način izločili iz celice, jo moramo sprostiti v limfne vozle oz. bezgavke. Kar je uporabno, se bo vrnilo v venski obtok, odpadne snovi pa se bodo odstranile iz telesa.

 

Koliko časa je potrebnega, da so rezultati vidni?

Masažo proti celulitu si moramo privoščiti vsaj 10 ×, da bo rezultat jasno viden, saj je nemogoče pričakovati, da bomo celulit odpravili po eni sami masaži, torej praktično čez noč. Nadalje je potrebno rezultat tudi vzdrževati in sicer tako, da si anticelulitno masažo privoščimo vsaj dvakrat mesečno. Tovrstne terapije so zelo priporočljive za zdravje kože na prizadetih delih telesa. Rezultati bodo toliko boljši, če bomo istočasno posegli po zdravi prehrani, se veliko gibali in pili zadostne količine vode ali zeliščnega čaja. Gnetenja izpostavljenih predelov se lahko lotimo tudi doma, vendar so potrebni grobi prijemi, zato pogosto ne dosežemo želenih rezultatov. S tem razlogov se veliko ljudi raje odloči za obisk masažnega salona, kjer bodo za odpravo pomarančastega videza kože poskrbeli izkušeni maserji. V masažnem salonu Zlate roke v Ljubljani vam nudimo vse vrste masaž, tudi anticelulitno masažo. Če želite kombinacijo različnih masaž, vam bodo naše prijazne maserke z veseljem ustregle, saj vedo, da so tam za vas. V Zlatih rokah se dogovorimo vse, zato si hitro rezervirajte svoj termin.

Anticelulitna masaža

Morda ti bo všeč tudi...