MIG varjenje kot tehnika za čiste in gladke zvare visoke kakovosti

MIG varjenje (Metal Inert Gas) je tehnika, ki je znana po svoji hitrosti in enostavnosti uporabe. Predstavlja ključno metodo za obdelavo in varjenje kovin v industrijskem okolju. Varjenje je izvedeno z golo varilno žico v primerno zaščitenem okolju, ki ga ustvari argonski plin. MIG varjenje je v obdelavi izjemno univerzalno. Postopek je mogoče uporabiti za zlitine aluminija, železa in nerjavečo pločevine. Zaradi svoje učinkovitosti pri varjenju kovin z raznovrstnimi naravnimi značilnostmi, je izjemno priljubljen in razširjen v najrazličnejših obrtnih in industrijskih delavnicah.

Podjetje Skitti je slovenskega izvora in se s kakovostno, profesionalno obdelavo kovin ukvarja že vse od leta 1965. Skromno družinsko podjetje je preraslo v zanesljivo in vestno ekipo, ki je leta 2017 že drugič razširilo svoje prostore. Podjetje stremi k spoštljivemu, poštenemu odnosu do stranke, do lastnih delavcev in do okolja. Poleg odličnosti ponudbe in konkurenčnosti cen, večletne izkušnje njihovih strokovnjakov zagotavljajo, da je delo opravljeno učinkovito in hitro. Če bi imela stranka kakršnekoli skrbi ali pomisleke, bodo strokovni delavci pri Skitti z veseljem priskočili na pomoč.

MIG in MAG varjenje se razlikujeta v uporabi delovnega plina

mig mag varjenje

MIG in MAG varjenje je mogoče opravljati v istem stroju za varjenje. Za vsako izmed tehnik je namreč uporabljen različen kemijski plin: argon za MIG varjenje in ogljikov dioksid za MAG varjenje. Pred spremembo načina varjenja je potrebno uporabljeni plin le zamenjati. MIG in MAG varjenje se lahko izvaja le v profesionalnih obratih, saj uporaba kemijskih plinov zahteva izkušnje, strokovno opremo in zaščiteno okolje. V primerjavi z MAG varjenjem po opravljenem postopku, žlindre pri MIG varjenju ni potrebno odstraniti ali očistiti. Tudi sama kakovost varjenja je boljša – zvari so izjemno gladki in čisti. Posebna prednost MIG varjenja pa je sposobnost varjenja debelejših materialov. Obdelava je mogoča na najrazličnejših predmetih, tudi na velikih konstrukcijah kot so stopnice ali kovinske ograje.

MIG ter MAG varilni aparat je odlična dolgoročna investicija

Podjetje Skitti izvaja varjenje MIG/MAG ročno. Izšolani delavci opravljajo postopek s preizkušeno opremo najvišje kakovosti. MIG/MAG varilni aparat omogoča veliko fleksibilnost rezultatov. Parametre je mogoče po želji nastavljati in tako doseči slog varjenja, ki je najprimernejši za specifične potrebe. Obraba varilnega aparata je nizka, opremo pa je mogoče dodatno zaščititi z mazilom proti blokiranju šobe. Posebna kotrolna lučka deluje kot opozorilo proti pregrevanju aparata. Priljubljeni prenosni modeli MIG/MAG varilnega aparata so opremljeni s štirimi kolesi za lažji premik po potrebi.

Podjetje Skitti je na slovenskem trgu vodilno na področju varjenja MIG/MAG. Družinsko podjetje je bilo za svoje delo nagrajeno z mednarodnim certifikatom ISO in danes posluje s številnimi priznanimi evropskimi znamkami, kot so Magna Steyr, Starkom, Ydria Motors in ETI. Poleg MIG postopka varjenja izvajajo prav tako peskanje in barvanje kovinskih delov, laserski razrez pločevine in CNC krivljenje pločevine.

MIG varjenje aluminija izvajajo vestni in natančni strokovnjaki

MIG varjenje aluminija se izvaja po splošnem postopku. Kovina je obdana z zaščitnim plinom, ki preprečuje oksidacijo, in nato obdelana z golo varilno žico. Delo poteka v skladu z najsodobnejšimi evropskimi predpisi in zagotavlja izvrstne rezultate. Končani izdelek iz aluminija je izredno trpežen in vzdržljiv. Življenjska doba aluminijevih zvarov obdelanih z postopkom varjenja MIG je dolga in od uporabnika ne zahteva stalne izčrpne oskrbe in popravil.

Za obdelavo aluminija in njegovih zlitin je poleg MIG postopka zelo priljubljeno t.i. točkovno varjenje. Velik pomen predstavlja predvsem v avtomobilski industriji. Izvaja se ga z dvema segretima elektrodama – ena je strogo vpeta, drugo pa se lahko prosto premika. Predmet je potrebno le postaviti med obe elektrod, visok upor pa privede do varjenja. Točkovno varjenje Skitti izvaja s pomočjo inovativne robotske obdelave aluminija. Robotsko varjenje je odlično za natančno in enako obdelavo velikega števila kosov v kratkem časovnem obdobju. Uporablja se ga predvsem v kovinski industriji, kjer je vse pogosteje.

Postopek MIG varjenja je enostaven in učinkovit za obdelavo kovin.

Mig varjenje

Postopek MIG varjenja poteka v zavarovanem okolju s pomočjo pobakrene žice ali elektrod. Argon ali helij sta nevtralna plina, katera je mogoče uporabiti za vzpostavitev nujnega zaščitenega okolja za izvedbo postopka MIG varjenja. Nevtralni plin obda varilno žico – brez da bi stik s predmetom varjenja izzval kemijsko reakcijo. Pri obdelavi se na kovinaski elektrodi ali žici ustvarja izjemno visoka temperatura, ki zagotovi, da je mogoče obdelati še tako debele ali trdne materiale. MIG varjenje je torej odlična tehnika tako za varjenje aluminija kot veliko tršega jekla. Prav tako je MIG MAG varjenje primerno za obdelavo barvnih kovin. Postopek namreč ohranja barvo in izgled kovine.

Postopek MIG varjenja je mogoče uporabljati v številnih različnih industrijskih panogah. Uporaba je ključna v avtokleparskih delavnicah in težki industriji. Nakup opreme za elektro-obločno varjenje je cenovno morda ugodnejši od varilnih aparatov MIG, vendar ne nudi isti natančnosti, kakovosti in zanesljivosti obdelave. Izbira prodajnega MIG aparata je dolgoročna investicija. Varilni modeli, ki jih najdemo na voljo pri podjetju Skitti, uporabniku nudijo enakomerne zvare in dolgo življenjsko dobo.

Morda ti bo všeč tudi...