Mladinske sobe kakovostne izdelave trajajo do odrasle dobe

Mladinske sobe so namenjene mladostnikom med prehodom iz otroške v odraslo dobo. Prilagojene morajo biti potrebam, ki jih v določenem obdobju razvijajoč se človek izkazuje. To pomeni, da morajo rasti skupaj z njim. Moderne mladinske sobe ne smejo biti preveč izrazitih barv ali linij, saj se tega človek hitro naveliča. Veliko bolj primeren je umirjen in naraven slog. Velikokrat se družine odločajo za prostor, izdelan po meri, a tudi standardna ponudba je dandanašnji že zelo raznolika. Res je tudi, da veliko trgovin in spletnih platform ponuja velik nabor produktov, a le-ti niso vedno najboljše kvalitete. Tako smo lahko pred odločitvijo kar malce izgubljeni.

 

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?

o Kakovost materialov: če gre za naravni les ali pa vezane plošče, mora biti material obdelan in zaključen kakovostno in fino. Ne smemo opaziti trdih in nedokončanih rezov ali majajočih se delov. Pri nakupu bodimo strogi, saj bo to naložba za dolgo vrsto let.

o Umirjenost linij: preveč ostre linije so nevarne, da se mladostniki ob igri na njih poškodujejo. Poiščimo pohištvo, ki bo primerno za več let, z zaobljenimi mehkimi linijami, primernimi za različne starosti.

o Spremenljivost in prilagodljivost: iščimo pohištvo, ki ga bomo lahko premikali po mladinski sobi. Naj bo spremenljivo in primerno, da ga premikamo na različna mesta glede na potrebe odraščajočega mladostnika.

moderne-mladinske-sobe

 

Mladinske postelje morajo biti udobne in trdne

Mladinske postelje so ključen del sobe. Biti morajo primerno trdne, a nuditi udobje, ki ga mladostnik potrebuje. Poleg želenega stila in barve moramo ustrezno paziti, da zagotovimo naslednje:

o Podpora za hrbet in razvijajoče se okostje: ravno ponoči, ko mladostnik počiva, se obnavlja največ tkiva in se dogaja rast. Ker je ta v tem obdobju zelo intenzivna, mora imeti mladostnik v postelji dovolj prostora in trdno oporo.

o Ustrezna trdota vzmetnice in vzglavnika: vztrajajmo, da najdemo ustrezno trde vložke. Premehke vzmetnice in vzglavniki lahko vodijo v slabo počutje, nenaspanost in bolezni.

o Dolžina: paziti moramo, da ne kupimo premajhne postelje. Zlasti fantje so nagnjeni k skokoviti rasti, ki se lahko pojavi relativno pozno, zato moramo biti pri nabava mladinske postelje pozorni tudi na to.

mladinske-postelje

 

Moderne mladinske sobe so modularne

Ker so moderne mladinske sobe po navadi v uporabi kar desetletje ali več, morajo biti resnično modularne in prilagodljive. To nam bo tudi prihranilo prostor in spodbudilo ustvarjalnost. Tako lahko posteljo tudi dvignemo, da pridobimo prostor pod njo. Tega pa lahko izkoristimo za pisalno mizo, omare ali telovadno podlogo. Ne pozabimo, da bo naš mladostnik pogosto imel na obisku prijatelje, s katerimi bo gledal televizijo ali igral računalniške igrice. Dobro je torej predvideti tudi rezervno posteljo ali pa namenski predal za vzmetnico. Ne sme manjkati tudi mizica za računalnik ali drugo elektronsko opremo.

Minili so dnevi starih, umazanih kavčev. Pohištvo, ki ga boste postavili v mladinsko sobo, bo sporočalo, koliko cenite svoje mlajše družinske člane. Nekaj idej za pohištvo, če ne veste, kje začeti: mize in stoli, barske mize in barski stoli, sedežne garniture, oblazinjeni stoli, tabureji in še kakšen namizni nogomet. Če imate več prostora, lahko dodate še kakšno napravo za pripravljanje hrane. Denimo mikrovalovno pečico ali mini hladilnik, kjer lahko shranite pijačo ali pico, ter tako pocrkljate svoje otroke.

 

Kakovostno mladinsko pohištvo po meri ni nujno drago

Mladinsko pohištvo naj bo, kakor že omenjeno, kakovostno in trajno. To ne pomeni, da bo nujno drago, saj lahko najd

emo številne lokalne izvajalce z bogato tradicijo. Mizarstvo Avbelj iz Moravč ima bogato tradicijo in izdeluje pohištvo tudi po meri. Prepričajte se v kakovost in znanje sodelavcev, ki svojo ponudbo predstavljajo na spletni strani. Nekaj idej najdete v foto galeriji, naši sodelavci pa so vam vedno z veseljem na voljo.

mladinsko-pohistvo

Morda ti bo všeč tudi...