Montaža toplotne črpalke

Montaža toplotne črpalke je pogosta skrb, ki se pojavi pri razmišljanju o nakupu toplotne črpalke. Pred tem moramo seveda razmisliti, katero vrsto toplotne črpalke bomo izbrali. Če si želimo zagotoviti učinkovitost delovanja naprave tudi v ekstremnejših zimskih razmerah, je najbolje izbrati invertersko toplotno črpalko, ki učinkovito deluje tudi v mrzlih zimskih dneh. Tovrstne toplotne črpalke prilagajajo moč delovanja in težijo k čim manjšim toplotnim izgubam, prav tako pa so za kar 30% bolj učinkovite od toplotnih črpalk on/off. Od vrste naprave je seveda odvisna tudi montaža toplotne črpalke. Toplotna črpalka zrak voda predstavlja najugodnejšo investicijo. Montaža toplotne črpalke zrak voda ne zahteva vodnega vira in večjih površin, hkrati pa lahko izbiramo tudi med dvema načinoma – odločimo se lahko za sistem z zunanjo enoto ali brez nje. O okvirni ceni toplotne črpalke z montažo nas lahko povprašate v podjetju Airabela.

Montaža toplotne črpalkeCena toplotne črpalke z montažo v zahtevnejših primerih

Če želimo razpravljati o ceni toplotne črpalke z montažo, moramo poznati tudi vrsto izbrane toplotne črpalke. Toplotna črpalka z montažo je zagotovo najboljša izbira, vendar pa lahko v tem primeru pričakujemo tudi večje finančne zneske. Montaža toplotne črpalke je najzahtevnejša v primeru toplotne črpalke zemlja voda, saj je zaradi zahtevnejšega postopka potrebno pridobiti dovoljenje za vgradnjo. Ker tovrstna naprava za ogrevanje izkorišča toploto, ki se nahaja pod zemljo, potrebujemo tudi dovolj zunanjega prostora. O ceni toplotne črpalke z montažo je zato najbolje povprašati prodajalca. Z montažo toplotnih črpalk zrak voda se ukvarjamo tudi v podjetju Airabela.

cena toplotne črpalke z montažoMontaža toplotne črpalke – izračuni stroškov in hitrost montaže

Pred izvedbo montaže toplotne črpalke se je najbolje posvetovati z izbranim prodajalcem, ki nas lahko seznani s približnimi stroški montaže toplotne črpalke, poda pa nam lahko tudi informacije o hitrosti poteka montaže, na katero vplivajo številni dejavniki. O ceni montaže toplotne črpalke nas lahko sicer povprašate tudi v podjetju Airabela. Ukvarjamo se z veleprodajo klimatskih naprav in toplotnih črpalk, z velikim ponosom pa smo tudi zastopniki naprav znamke Daikin, ki slovijo po svojem kvalitetnem delovanju in visoki učinkovitosti.

Morda ti bo všeč tudi...