Žlebovi za vsak objekt: montaža žlebov iz različnih materialov

Žlebovi za streho imajo izjemno pomembno funkcijo, saj odvajajo vodo in s tem preprečujejo zamakanje stavbe, zaradi česar so zagotovo nepogrešljivi pri gradnji vsakega objekta, prav tako pa pri postavitvi garaž ali izdelavi terase. Pri tem morate paziti, da izberete resnično ustrezne, saj učinek drugače ne bo najboljši. Upoštevati morate predvsem kakovost materiala, iz katerega so žlebovi, in kakovost njihove izdelave, hkrati pa bodite pozorni na specifike okolja, kjer stoji vaš dom. Če ste v dvomih, se pred montažo vsekakor posvetujte s strokovnjakom. Obenem pa je za optimalno funkcionalnost ključno, da je montaža žlebov izvedena profesionalno.

montaža žlebov za strehe

Med funkcionalnostjo in estetiko: kateri so pravi žlebovi za streho?

Ko izbirate žlebove za montažo, vedno upoštevajte lastnosti strehe – material, vrsta, nagib itn. Izredno pomemben dejavnik pa je še količina padavin, ki jo je mogoče pričakovati v določenem okolju. Tam, kjer zelo pogosto dežuje, se priporočajo robustnejši materiali. Vedno je smiselno dati prednost funkcionalnosti pred estetiko. To pa seveda še nikakor ne pomeni, da je estetski vidik povsem zanemarljiv. Razumljivo je, da želite, da bi bili žlebovi in obrobe čim bolj usklajeni z arhitekturnimi značilnostmi objekta, z barvo fasade ipd. – da bi torej še dodatno poudarili tiste najbolj izstopajoče elemente. Ne nazadnje pa je zaželena skladnost z značilnostmi okolja oziroma kraja, kjer stoji posamezni objekt. Na srečo je danes mogoče oboje – torej žlebovi, ki so obenem lepi in funkcionalni. Poiščite ponudnika, ki bo prisluhnil vašim željam, četudi močno odstopajo od povprečja, in jih uresničil. Pri izbiri materiala imejte v mislih predvsem to, da bo v zimskih mesecih včasih izpostavljen izredno nizkim temperaturam, zaradi česar se poveča tveganje za zamrzovanje vode. Ena izmed možnih rešitev, kako to preprečiti, je sicer montaža sistema za ogrevanje znotraj samih žlebov, kar bo preprečilo zaplete s pretočnostjo, hkrati pa se bo zmanjšala nevarnost za ledene sveče.

žlebovi za streho metrapan

Možna montaža žlebov iz različnih materialov in v izbrani barvi

Podjetje Metrapan je prava izbira za vse, ki vas zanimajo resnično kakovostno izdelani žlebovi in obrobe. Ponujamo vam izbiro med različnimi materiali, in sicer se lahko odločite za baker, za pocinkano pločevino (v natur ali barvni izvedbi), za aluminij (natur ali izbrana barva) ali za inox – nerjavečo pločevino. Če potrebujete pomoč pri izbiri, nam zaupajte svoja pričakovanja ter zahteve in pomagali vam bomo s strokovnim nasvetom. Poskrbimo, da bo končni izdelek tudi barvno prilagojen vašim željam. Na voljo so vam standardne različice: siva (9006 ali 9007), sivo-bela (9002), rdeča (3009), zelena (6005), modra (7016 ali 9010) in rjava (8004 ali 8017). Prav tako pa se je možno dogovoriti za izvedbo po naročilu v kateri izmed drugih barv po RAL-lestvici.

Standardni žlebovi + dimenzije po naročilu; tudi montaža oglatih različic

Večji del našega prodajnega programa predstavljajo standardni polokrogli žlebovi. Dimenzije 25, 28 in 33 centimetrov imamo vedno na zalogi, zato je možna zelo hitra dobava. Po potrebi pa vam priskrbimo večje dimenzije, na primer 40 ali 50 centimetrov, oziroma po meri. Poleg tega pa smo pravi naslov za tiste, ki vas bolj kot klasični polokrogli zanimajo oglati žlebovi. Dimenzije, barve, materiale in obliko bomo torej povsem prilagodili vašim željam in potrebam. Poskrbeli bomo za preplet kakovosti in estetske dovršenosti v harmonično celoto. Opozoriti moramo sicer še na to, da je za zares optimalen končni rezultat nujna profesionalna montaža žlebov, zato vam odsvetujemo, da se montaže lotevate sami, ampak raje poiščite mojstra, ki ima dovolj izkušenj s tem opravilom. Pravilno izvedena montaža vam lahko prihrani kar precej zapletov v prihodnje, zato tukaj ni smiselno varčevati. Naj bodo izbrani žlebovi še tako kakovostni, svoje naloge ne bodo mogli opraviti optimalno, če montaža ne bo izvedena tako, kot bi morala biti. Nepravilna montaža med drugim vpliva na skrajšano življenjsko dobo materiala in na povečanje nevarnosti za zamakanje.

Žlebovi in obrobe ter drugih dodatki – zaključki, vogalniki itn.

Našo ponudbo žlebov in obrob dopolnjujejo še različni dodatki. To so kotlički, vogalniki, kljuke, zaključki, odtočne cevi in kolena. Tudi tu je možna dobava v izbrani velikosti, materialu, barvi in obliki. Podrobnosti preverite na naši spletni strani, kjer najdete tudi telefonsko številko za naročanje oz. za vse dodatne informacije, ki bi vas morda zanimale. Pri nas boste na enem mestu našli vse, kar potrebujete za izdelavo in dodelavo strehe – poleg žlebov ponujamo še strešne kritine (kovinski paneli (s posipom ali brez), polikarbonatne kritine, nosilna trapezna pločevina, »valovitka« itn.), različne krovno-kleparske izdelke in pritrdilne materiale. Med drugim vam je pri nas na voljo paropropustna folija, ki pomaga pri vzpostavitvi učinkovitega zrakotesnega izolacijskega sistema oz. pri preprečevanju nastajanje kondenza. Preverite pa še našo ponudbo stenskih panelov in fasadnih sistem ter oken in vrat za panelno gradnjo. Poleg vrhunske kvalitete vam ponujamo zelo dostopne cene, kar velja še posebej za naš outlet program oziroma za posebne popuste na določene izdelke, ki jih občasno ponudimo kupcem. Vabljeni k ogledu ponudbe!

 

Morda ti bo všeč tudi...