Mulčer

Rabljeni mulčerjiMulčer je naprava, ki nam lahko pomaga doseči prvi korak na poti do lepe in zdrave zelenice. Zelenica je pogosto preobremenjena zaradi številnih škodljivih snovi v zraku, pogosta težava pa je tudi izsušenost zemlje in pomanjkanje hranilnih snovi, zaradi česar se trava rjavkasto obarva. Mulčer nam lahko pomaga zagotoviti kakovost tal, ki jo trava potrebuje za ohranjanje lepega videza. Mulčenje trave je postopek, pri katerem se trava pravzaprav spremeni v gnojilo. Vas zanima, kako? Mulčer travo nareže na majhne delce, nakar jo odvrže nazaj na površino, kjer ima trava zelo pomembno vrednost. Deluje kot zastirka, ki zemljo varuje pred izsušitvijo, zaradi česar nam travnika ni potrebno zalivati tako pogosto, kot smo to počeli prej. Prav tako se zmanjša pojavnost rasti plevela, hkrati pa prihranimo tudi svoj čas. Za vse dodatne informacije o mulčenju travnikov in o njegovem pomenu nas lahko povprašate v podjetju Tisa, v katerem se ukvarjamo s storitvami frezanja grmovne vegetacije, vejevja in drevesnih panjev. S pomočjo mulčenja lahko vzpostavimo tudi pašne oziroma travne površine.

Mulčenje trave na preprost način

Mulčenje trave je s pomočjo primerno izbranega mulčerja povsem preprosto. Z mulčenjem trave bomo dosegli lepo in povsem zeleno travnato površino, ki bo nas pritegnila vsak pogled. Vse, kar morate storiti je, da izberete primeren mulčer. Sodobno zasnovane naprave so primerne tudi uporabo na travnikih – njihove specifikacije so tudi majhna teža, manjša potrebna moč za pogon in enostavno upravljanje, pri večini naprav pa je moč nastaviti tudi višino naprave in si tako še dodatno olajšati delo. V podjetju Tisa vam nudimo tudi rabljene mulčerje, saj se že vrsto let ukvarjamo s prodajo rabljenih strojev in opreme, na voljo pa je tudi mulčer za traktor.

MulčerMulčer in nasveti za uporabo

Mulčer sicer večino svojega dela opravi sam, kljub temu pa moramo poznati in upoštevati nekatere nasvete, če želimo, da je delo kvalitetno opravljeno. Količina trave na zelenici naj ne bo prevelika, pozorni pa bodite tudi na to, da bo trava enakomerno razporejena po celotni površini zelenice. Če travo kosite s pomočjo mulčerja, se boste morali košnje lotiti nekoliko pogosteje. Poskušajte se držati pravila, da kosite samo suho travo, saj se boste v nasprotnem primeru soočili z neželenim in nadležnim sprijemanjem trave. Več nasvetov za uporabo mulčerja si lahko pridobite tudi z obiskom podjetja Tisa. Vljudno vabljeni.

Morda ti bo všeč tudi...