Nadzorna kamera

mini kamere za nadzorNadzorna kamera je poimenovanje za različne tipe naprav, ki imajo skupno lastnost: osnovna funkcija, ki jo ima vsaka nadzorna kamera, od samostojne mini kamere za nadzor do kompleksnejših sistemov, je zagotavljanje varnosti. To pomeni predvsem zaščito pred tatvinami. Tako so verjetno najbolj znane nadzorne kamere v trgovinah, vendar pa vam lahko pride nadzorna kamera prav tudi v drugih situacijah. Danes se sicer vse pogosteje uporabljajo tudi naprave s sprejemniki za brezžične nadzorne kamere v trgovinah.

Zakaj in kdaj se priporoča nadzorna kamera?

nadzorna kameraKot smo že omenili, je nadzorna kamera namenjena zaščiti premoženja, pa tudi ljudi. Poleg nadzorne kamere v trgovinah je tako zelo pogosta tudi nadzorna kamera v podjetjih. To je lahko dnevna, nočna ali kombinirana kamera, opremljena s sprejemniki za brezžične nadzorne kamere ali klasična naprava. Včasih zadostuje samostojna nadzorna kamera, spet v drugih primerih pa je boljša izbira nadzorni sistem, sestavljen iz več kamer, lahko tudi s sprejemniki za brezžične nadzorne naprave. Vsekakor se nadzorna kamera priporoča povsod, kjer obstaja nevarnost tatvin. V nekaterih situacijah zadostujejo že samostojne mini kamere za nadzor. Pogosto namreč že osnovne mini kamere za nadzor prestrašijo oziroma odženejo tatove. Zagotovo so nujne tudi nadzorne kamere v trgovinah, ki olajšajo pregled nad dogajanjem. Tako lahko nadzorne kamere v trgovinah, predvsem v večjih, zmanjšajo potrebo po fizični prisotnosti večjega števila varnostnikov. Pred dokončnim nakupom se je glede izbire primerne naprave smiselno posvetovati tudi s strokovnjaki za nadzorno-varnostne sisteme. V podjetju Mobicom vam z veseljem svetujemo, ali bi bila v vaši situaciji primerna samostojna nadzorna kamera – cena je tako še posebej ugodna. Predstavimo vam specifike mini kamere za nadzor, naprav z brezžičnimi sprejemniki ipd., odgovorili pa bomo tudi na vsa vaša dodatna vprašanja.

Kako delujejo sprejemniki za brezžične nadzorne kamere?

Vse bolj priljubljena izbira so brezžične naprave, opremljene s sprejemniki za brezžične kamere. Naloga, ki jo imajo sprejemniki za brezžične nadzorne kamere, je seveda sprejemanje signala. Sprejemniki za brezžične nadzorne kamere tako omogočajo hiter prenos slike, zato so ena ključnih komponent brezžične kamere. S sprejemniki za brezžične nadzorne kamere je zagotovljeno, da veste, kdo je vstopil v (poslovno) stavbo, seveda pa lahko sprejemniki za brezžične nadzorne kamere prenesejo tudi posnetke dogajanja v bližini varovanega objekta. Večje ko je območje nadzora, več pomembnih informacij lahko sprejemniki za brezžične nadzorne kamere prenesejo. Ne glede na to, ali vas zanimajo naprave s sprejemniki za brezžične nadzorne kamere ali klasične varnostne naprave, vam v Mobicomu priskočimo na pomoč z brezplačnim strokovnim nasvetom.

 

Morda ti bo všeč tudi...