Klimatska naprava

Klimatska naprave je danes v naših domovih praktično nepogrešljiv element. Podobno pa velja za večje objekte in prostore. Težko si je zamisliti spopadanje s poletno vročino brez pomoči klimatske naprave. Montaža vam torej prihrani kar precej nevšečnosti. Čeprav se  bodo zunanje temperature povzpele vrtoglavo visoko, se boste lahko v miru posvetili svojim obveznostim ali pa nemoteno uživali v prostočasnih dejavnostih.

Klimatska naprava

Katere so najboljše klimatske naprave?

Na vprašanje, katere so najboljše klimatske naprave, je težko podati splošen odgovor. To je namreč v veliki meri odvisno od vaših konkretnih zahtev in specifičnih okoliščin oziroma od lastnosti prostora. Na splošno pa seveda velja, da so najboljše klimatske naprave tiste, ki uspešno ohladijo prostor na želeno temperaturo v najkrajšem možnem času, ob tem pa porabijo čim manj energije. Seveda je pomembno še, kako tiha/glasna je klimatska naprava, kako prijetno ozračje v prostoru ustvari, kako zahtevno je njeno čiščenje/ali ima funkcijo samodejnega čiščenja, ali je možno enostavno spremljanje porabe energije, kako preprosto in uporabniku prijazno je upravljanje ipd. Za mnoge kupce postaja vse pomembnejša možnost nadzora na daljavo, na primer prek pametnega telefona. Tako je mogoče kar na daljavo nastaviti želeno temperaturo in se vrniti v prijetno ohlajen dom. Seveda pa je zelo dobrodošla opcija nastavljanja/vnaprejšnjega programiranja temperaturnih režimov. To prepreči, da bi prihajalo do nepotrebne porabe električne energije. Vse to so torej dejavniki, ki jih je smiselno upoštevati, ko razmišljamo o tem, katere so resnično kakovostne ali celo najboljše klimatske naprave na tržišču. Pri tem se zdi skoraj samoumevno, da oznaka pomeni nekaj drugega takrat, ko govorimo o domači uporabi, in takrat, ko gre za ohlajanje večjih prostorov, na primer gostinskih lokalov, trgovin, dvoran itn. Če niste povsem prepričani, ali bi model, ki si ga ogledujete, zares zadostil vsem vašim pričakovanjem, je vedno smiselno, da pred končno odločitvijo za nasvet poprosite strokovnjaka.

Se ogrevanje s klimatsko napravo splača?

Kot je znano, ni možno zgolj hlajenje prostorov, ampak tudi ogrevanje s klimatsko napravo. Je to sploh smiselno? Analize kažejo, da je odgovor na omenjeno vprašanje vsekakor pritrdilen. Ogrevanje s klimatsko napravo je namreč izjemno cenovno ugodno. V primerjavi z uporabo električnih grelnikov in radiatorjev je ta opcija kar do 75 odstotkov ugodnejša. Tudi če ga primerjamo z uporabo plina oz. kurilnega olja, je ogrevanje s klimatsko napravo bistveno cenejše – do 60 oziroma 65 odstotkov.  Dodatni prednosti te rešitve sta še filtracija prašnih delcev in hitro razporejanje ogretega zraka po prostoru, za kar poskrbi ventilator.

Najboljše klimatske naprave

Kakovostne klimatske naprave – montaža hitra in profesionalna

V podjetju Iblo smo za vas pripravili izjemno kvalitetne klimatske naprave. Montaža lahko zajema različne vrste notranjih enot: klasične stenske, talne, kasetne ali kanalske. Gre za modele, ki ne navdušujejo zgolj s funkcionalnostjo in varčnostjo, ampak tudi z dovršenim, elegantnim dizajnom. Izredno učinkoviti filtri poskrbijo za to, da bo zrak v prostoru primeren celo za alergike. Predstavimo vam prednosti posameznih tipov in modelov ter vam pomagamo izbrati najustreznejšo izvedbo. Čeprav nimate prostora za stensko namestitev, to ni razlog za obupavanje, saj je mogoče tovrstne situacije hitro rešiti s stropno-talnimi modeli. Ponujamo tako rešitve za domove kot za večje prostore. Na naši spletni strani boste našli kataloge, v katerih so podrobneje predstavljene posamezne klimatske naprave. Montaža klime, za katero poskrbijo naši izkušeni monterji, bo izvedena v dogovorjenem roku in bo zagotovila zares optimalno delovanje v vseh pogojih. Poleg vrhunske kakovosti vam zagotavljamo dostopne cene, za še posebej ugoden nakup pa poskrbijo posebne akcije, ki jih redno pripravljamo in ki jih je mogoče spremljati na naši spletni strani.

Ne pozabite na redno čiščenje in letni servis klimatskih naprav

Vzdrževanje in čiščenje je odvisno od posameznih modelov, zato vedno upoštevajte navodila proizvajalcev. Seveda pa je obenem nujen redni letni servis klimatskih naprav. Priporočamo vam, da se servis opravi vsaj pred vsakim začetkom hladilne sezone. V primeru večje obremenjenosti, na primer ob uporabi v javnih prostorih, pa je smiseln dodatni servis ob zaključku sezone. Strokovno izveden servis bo poskrbel za brezhibno delovanje in preprečil večje težave, poraba energije pa se bo zmanjšala. V redni servis so sicer vključeni pregledi napeljav, čiščenje (tako notranje kot zunanje enote), testiranje hladilnega sistema, ki vključuje dopolnjevanje s plinom, preverjanje učinkovitosti odvajanja kondenza in razkuževanje (notranje enote in kondenčnih cevi). Predvsem zadnji korak pri rednem servisu je pomemben za to, da je zrak v prostoru zares zdrav za dihanje. Brez rednega čiščenja in servisa se na klimatski napravi pogosto razmnožijo bakterije, plesni in drugi škodljivi mikroorganizmi, kar je še posebej problematično za tiste, ki imajo različne težave z dihali. V podjetju Iblo smo pravi naslov za vse, ki potrebujete kakovosten redni servis, ki bo poskrbel za izboljšanje vašega zdravja in vam na dolgi rok prihranil kar precej denarja, saj bo, kot že omenjeno, poraba električne energije za doseganje enakih učinkov precej manjša. Na nas pa se lahko obrnete tudi v primeru določenih nepravilnosti, ki jih bomo hitro odpravili. Poleg servisa klimatskih naprav sicer izvajamo še servis različnih gospodinjskih aparatov.

Morda ti bo všeč tudi...