Varilni aparat inverter ac dc in ostali (tudi prenosni) najboljši varilni aparati

Varilni aparat inverter je prenosni varilni aparat, ki je namenjen varjenju z enosmernim varilnim tokom. Uporabljajo se pri bazičnem varjenju konstrukcijskih in nerjavnih jekel z oplaščeno elektrodo. Varilni aparat inverter pa pride prav tudi pri montažnih delih na gradbiščih ali v delavnicah. Najboljši varilni aparati, med katere spadajo tudi varilni aparat ac dc in varilni aparati za obločno varjenje, so vam na voljo v ponudbi podjetje Pretent d. o. o. S pomočjo kakovostnega varilnega aparata bo varjenje hitro in enostavno. V našem prodajnem programu so varilni aparati, ki so namenjeni tako domači kot profesionalni rabi, ki za delovanje uporabljajo napajanje s konstantnim tokom ali konstantno napetostjo ali pa z izmeničnim tokom (varilni aparat ac dc). Varilni aparati z enosmernim tokom kot virom energije se uporabljajo za varjenje vseh osnovnih kovin, varilni aparat ac dc z izmeničnim tokom pa se uporabljajo za varjenje nizko legiranega jekla.

Vrhunski varilni aparati za varjenje po MMA postopku

Varilni aparat inverter PretentVarilni aparat za obločno varjenje spada med ene najbolj priljubljenih in iskanih varilnih aparatov. Razlogov za to je več. Je enostaven za uporabo, vzdrževanje in popravljanje je hitro in enostavno. Varilni aparat na elektrode je namenjen varjenju po MMA postopku. Gre za ročni postopek varjenja, pri katerem se uporablja oplaščena odtaljiva elektroda. Električni tok za varjenje je lahko izmeničen (varilni aparat ac dc) ali enosmeren. S pomočjo električnega toka se vzpostavi električni oblok med elektrodo in varjencem, ki tali osnovni material in elektrodo. Gre za najbolj vsestranski način varjenja, ki prevladuje predvsem na področju popravljanja in vzdrževanja. Takšni aparati so večinoma prenosni varilni aparati, ki se uporabljajo pri varjenju jeklenih konstrukcij in v različnih industrijah. Ročno obločno varjenje je namenjeno tudi varjenju aluminijaste, nikljeve in bakrene zlitine. V naši ponudbi boste našli različne varilne aparate za varjenje po MMA postopku, med katerimi so tudi enofazni in trofazni aparati na elektrode.

Kako poteka obločno varjenje?

Obločno varjenje poteka s pomočjo varilnega aparata za obločno varjenje. Posebna značilnost tovrstnega varjenja je, da pri segrevanju dveh kovinskih polov prihaja do izhajanja elektronov iz negativnega na pozitiven pol – temu pojavu rečemo oblok. Varilni aparat za obločno varjenje z oplaščeno elektrodo je ena izmed najbolj razširjenih metod ročnega varjenja legiranih in nelegiranih jekel, pri samem varjenju pa se uporablja žica za varjenje s podobno kemično sestavo kot osnovni material.

MIG/MAG varjenje

V naši ponudbi so tudi varilni aparati za varjenje po MIG/MAG postopku. Gre za varjenje z neoplaščeno elektrodo. MIG/MAG postopek je edinstven postopek varjenja z golo varilno žico v zaščitni atmosferi plina. Je zelo uporaben, zato spada med najbolj razširjene postopke varjenja v industriji. Sam postopek je enostaven in hiter, delo pa varno. V naši ponudbi boste našli različne modele varilnih aparatov MIG/MAG od 180A pa vse do 600A. Ponudimo vam lahko tudi varilni aparat CO2 z inverterskim ali transformatorskim izvorom, ločeno omarico in dvo ali štirikolesnim pogonom. Pred nakupom kakovostnega varilnega aparata inverter in ostalih aparatov vam ponujamo možnost, da ga tudi testirate.

Varjenje po TIG postopku

Varjenje po TIG postopku z varilnim aparatom je varjenje, pri katerem uporabljamo netaljivo volframovo elektrodo, ki se ne izrablja. S takšnim varilnim aparatom lahko varimo železo, inox in aluminij. V našem prodajnem programu lahko najdete kakovosten varilni aparat inverter, ki je na voljo od 180A do 350 A, tudi varilni aparat TIG ac dc. Varjenje z varilnim aparatom inverter TIG omogoča varilcu odličen nadzor nad zvarom, v primerjavi z varjenjem po MIG/MAG postopku. Omogoča pa tudi bolj kakovostne in močnejše zvare.

Varilni aparat TIG ac dc

Varilni aparat tig ac dc

V naši ponudbi se nahajano kakovostni aparati, ki so namenjeni različnim vrstam varjenja. V njej boste našli tudi varilni aparat inverter ac dc, ki je primeren za varjenje vseh vrst materialov. Inverterski varilni aparati so prenosni varilni aparati, ki so namenjeni varjenju z enosmernim varilnim tokom, vari pa se lahko tudi z izmeničnim tokom. To je mogoče zaradi izvora izmeničnega (ac) varilnega toka, ki ga potrebujemo za varjenje aluminija in njegovih zlitin po TIG postopku. Če pa varimo jeklo, nerjaveče jeklo in ostale barvne kovine, varilni aparat inverter omogoča tudi izvor enosmernega (dc) varilnega toka. Z varilnim aparatom inverter lahko varite vse vrste konstrukcijskih jekel in legiranih nerjavečih jekel, baker, medenino itd.

Elektro varilni aparat inverter CEA PROJEKT 1600

V prodajni program smo uvrstili kakovosten in zanesljiv varilni aparat inverter PROJECT 1600. To je prenosni varilni aparat za varjenje z enosmernim varilnim tokom. Pohvali se lahko z majhno težo in veliko močjo. Namenjen je zahtevnejšemu varjenju nerjavnih in konstrukcijskih jekel z oplaščeno rutilno, bazično elektrodo. Poleg tega pa je primeren tudi za zahtevna montažna in reparaturna dela ter večja dela na gradbišču. Celotna ponudba varilnih aparatov vam je na voljo na naši spletni strani, kjer si lahko ogledate tudi ostalo ponudbo (stroji, orodje in oprema za obdelovanje kovin). Podjetje Pretent d. o. o. je generalni zastopnik svetovno priznanih proizvajalcev varilnih aparatov in tudi tračnih žag. Za vse proizvode iz naše ponudbe vam zagotavljamo tudi servis in nadomestne dele.

Morda ti bo všeč tudi...