Namakalni sistemi

Namakalni sistemi za vrtNamakalni sistemi na naših vrtovih postajajo vse bolj nepogrešljivi, saj omogočajo optimalno vzdrževanje travnatih površin ter okrasnih, sadnih in drugih rastlin. Poskrbijo namreč za enakomerno in učinkovito zalivanje, pri tem pa dovajajo le toliko vode, kolikor je rastline potrebujejo. Namakalni sistemi poskrbijo, da vse zelene površine okoli vašega doma ostanejo lepe, zdrave in zelene, poraba vode pa kar najbolj varčna. Cev za namakanje in zalivalnik sta pri namakalnem sistemu nameščena natanko tja, kjer je to optimalno. Voda tako ne odteka stran, rastlinje pa je zalito ravno v pravšnji meri.

Podjetje Pipelife d.o.o. je pooblaščeni distributer vodilnega proizvajalca namakalne opreme Rain Bird. Izdelki tega priznanega podjetja se ponašajo z dolgo življenjsko dobo in zanesljivim delovanjem. V našem podjetju pa vam bomo s strokovnimi nasveti pomagali izbrati ustrezen zalivalni sistem, vam pomagali pri njegovem načrtovanju in namestitvi pa tudi pri poznejšem vzdrževanju. Zagotavljamo vam, da bodo namakalni sistemi Rain Bird poskrbeli za optimalno zalivanje vseh vaših zelenih površin, hkrati pa bodo prihranili vodo in preprečili nastanek in širjenje različnih bolezni.

Namakalni sistemi načrtovani glede na značilnosti vrta

Namakalni sistemi in cevi za vrtNamakalni sistemi za vrtKer za dobro in varčno rešitev ni dovolj le cev za namakanje, se je pred nakupom smiselno posvetovati s strokovnjakom. Namakalni sistemi za vrt bodo svojo nalogo učinkovito opravljali le tedaj, ki bodo načrtovani glede na značilnosti vrta, terena in rastlinstva v njem. Zavedati se moramo, da zelenice ne moremo zalivati z enakimi količinami kot grmovnice in rože, zato je vrt najbolje razdeliti v različne cone, na katerih se uporabljajo različni režimi namakanja. Ne glede na vrsto pa so namakalni sistemi za vrt v osnovi sestavljeni iz krmilne naprave, ki skrbi za za vse funkcije delovanja sistema, ventilov, ki nadzorujejo in usmerjajo tok po ceveh, ter razpršilnih enot, ki skrbijo za enakomerno porazdelitev vode po zemljišču.

Za namakanje rastlin na vrtu najbolje poskrbi kapljično namakanje, ki na enostaven način oskrbi korenine vsake rastline z ravno pravšnjo količino vode. Voda se pod nizkim pritiskom usmeri skozi cevi do množice šob, razporejenih ob vsaki sadiki posebej, in iz njih počasi kaplja. Tla so zalita nežno in enakomerno, kar preprečuje prekomerno izhlapevanje, pronicanje ali odtekanje dragocene vode. Kapljični namakalni sistemi za vrt se uporabljajo predvsem za zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gred, rastlinjakov, visečih košar in lončnic, pa tudi daljših vrst žive meje ali grmovja.

Vabljeni na našo spletno stran!

Morda ti bo všeč tudi...