Naravna barva za sive lase je zelo prekrivna in intenzivna

Naravna barva za sive lase izboljša njihovo strukturo, pospešuje rast in preprečuje izpadanje. V našem prodajnem programu imamo kano, indigo, amlo, seno in hibiskus. Najpogosteje se uporablja kana, ki učinkovito prekrije sive lase. Je barvilo, pridobljeno iz listov rastline Lawsonia inermis. Listi kane vsebujejo tanin, maščobne kisline in pigment lavson, ki daje značilno oranžno barvo. Količina lavsona v listih je odvisna od klimatskih razmer in kvalitete prsti v kateri kana raste. Rastlina najbolje uspeva pri temperaturah nad 25°C kar pomeni, da ji najbolj ustrezajo države kot so Indija, Jemen, Pakistan in Maroko. Ročno obrane liste posušijo v posebej za to namenjenih sušilnicah in jih s posebnimi mlini zmeljejo v prah. Indigo je prav tako rastlinsko barvilo, z značilnim modrim odtenkom. Pigment, ki ga vsebuje rastlina Indigofera Tinctoria se imenuje indigotin. Grmovnica s svetlo zelenimi listi in vijoličnimi cvetovi poleg indigotina vsebuje še druge zdravilne učinkovine. Indigo se uporablja tudi za barvanje tkanin kot so bombaž, konoplja, svila, volna in lan. Če ga zmešamo s kano, dobimo čudovite rjave odtenke brez rdečkastih tonov. Je učinkovit za prekrivanje sivih las. Amla je barvilo, ki ga pridobivajo iz plodov indijske kosmulje. Ko so plodovi posušeni, jih zmeljejo da dobijo prah. Uporablja se kot napitek, kot obrazna maska ali pa se uporablja za zdravljenje lasišča. Ima antioksidativne lastnosti, ki spodbujajo delovanje imunskega sistema. Ženske, ki amlo redno uporabljajo zagotavljajo, da se sivim lasem vrne pigment. Sena vsebuje barvne molekule, ki se imenujejo antrakinoni. Dajejo zlato rumeno barvo, zato ima sena tudi ime brezbarvna kana. Hibiskus se uporablja v kombinaciji s kano za večjo intenziteto rdečega odtenka. Uporablja se tudi kot obloga, saj vsebuje flavonoide, vitamin C, encime, AHA kisline in eterična olja.

ali naravna barva prekrije sive lase?

Za prekrivanje sivih las so naravne barve odlična izbira

Način delovanja in sestava rastlinskih barv zagotavljata dolgo obstojnost. Ne vsebujejo amoniaka ali kakršnih koli drugih kemičnih sestavin, zato so primerne tudi za ljudi z občutljivo kožo. Če ste v dvomih, ali naravna barva prekrije sive lase, vam zagotavljamo, da je vaš dvom odveč. Barva lasu, ki ga pobarvamo z rastlinskimi barvili je odraz naravne barve in pigmenta lavsona, ki se veže s keratinom. To pomeni, da rastlinska barvila ne odpirajo povrhnjice ampak počasi prodrejo v steblo, kjer se vežejo s keratinom. To je tudi razlog, da so rastlinska barvila obstojnejša in bolj prekrivna kot kemični pripravki. Kemična barvila prodrejo v steblo in spremenijo naravni pigment. Prekrivanje sivih las z naravnimi barvami je učinkovito in enostavno, zato se lahko postopka lotite kar sami. Velika prednost naravnih rastlinskih barvil je tudi neomejena pogostost uporabe. Večkrat, ko se barvilo uporabi, lepši in bolj zdravi so lasje. Ker so naša rastlinska barvila body art kakovosti, se lahko uporabljajo tudi za poslikavo telesa, ki se imenuje Mehndi. Mehndi se uporablja kot zahvala za vse darove, ki so jih bili deležni ali pa jih v prihodnosti še bodo deležni.

Če vas zanima kako se pobarvati sive lase z naravno barvo najdete navodila na naši strani

Na naši strani najdete navodila, kako naravno pobarvati sive lase oziroma kako jih prekriti. Potrebujemo ustrezno količino naravnega rastlinskega barvila v prahu in tekočino, ki je lahko destilirana oziroma demineralizirana voda ali čaj. Temperatura, ki je tekočina ne sme presegati je 40°C. Rabimo tudi posodo s pokrovom, ki je lahko iz plastike, stekla ali keramike ter leseno žlico za mešanje. Nikoli ne uporabljamo kovinskih pripomočkov, saj lahko pride do kemične reakcije. Priporočamo tudi uporabo zaščitnih rokavic in zaščitnega ogrinjala. Za nanos naravne zmesi na lasišče je najprimernejša silikonska lopatica, lahko pa si tudi zmes nanašate s prsti. Rabite še prozorno folijo za živila ter papirnate brisačke. Glavna tri pravila, ki jih morate upoštevati pri uporabi naravnih rastlinskih barvil so: primerna temperature tekočine za pripravo zmesi, uporaba nekovinskih pripomočkov kot sta skleda in žlica ter zadosten nanos zmesi, da so sivi lasje v celoti prekriti.

prekrivanje sivih las z naravnimi barvami

Barvanje sivih las z naravnimi barvami ni zahtevno, postopek lahko opravite sami

Barvanje z naravnimi barvami za lase je kar dolgotrajni postopek, vendar je rezultat čudovit. Lasje so sijoči, svilnati in mehki. Prahu dodamo ustrezno količino tekočine in mešamo tako dolgo, da dobimo zmes, ki ima gostoto jogurta. Posodo nepredušno zapremo in zmes pustimo počivati 24 ur na sobni temperaturi. Pred nanosom, naravno zmes še enkrat temeljito premešamo, da dobimo gladko teksturo. Zmes nanašamo na čiste in suhe sive lase. Začnemo vedno na prednjem delu lasišča, delamo prečke v razmaku 1 cm. Ko na sprednjem delu lasišča zaključimo, začnemo z nanašanjem na zadnjem delu, od temena proti vratu. Poskrbeti moramo, da so sivi lasje temeljito prekriti z zmesjo. Po končanem nanosu zaščitimo predel ob lasišču s trakovi iz papirnatih brisač. Na koncu pa glavo povijemo s prozorno folijo in pustimo zmes delovati vsaj 4 ure. Dlje ko pustimo zmes učinkovati, bolj intenzivna bo barva. Intenziteta končnega odtenka je tudi odvisna od naravne barve. Na sivih laseh bo barva veliko intenzivnejša kot na temnih. Po štirih urah delovanja je potrebno zmes sprati z oblico vode. Uporabimo lahko tudi šampon, da odstranimo morebitne ostanke naravne zmesi. Končni odtenek barve se razvije v 48 urah.

Morda ti bo všeč tudi...