Naravna kozmetika: krema za obraz in mnogi drugi izdelki za nego kože

Naravna kozmetika postaja v zadnjih letih vse bolj iskana – tako v klasičnih fizičnih trgovinah kot med tistimi, ki običajno opravijo nakup kozmetike preko spleta. Vedno več ljudi se namreč zaveda, da nikakor ni vseeno, kaj nanašamo na svojo kožo – naš največji organ. Uporaba krem za obraz in sorodnih izdelkov, ki vsebujejo agresivne sintetične sestavine, povzroči težave tako na sami površini (npr. v obliki alergijskih reakcij) kot v telesu. Absorpcija tovrstnih snovi namreč poveča tveganje za številne težave z zdravjem. Ko izbirate negovalne izdelke, morate torej dobro razmisliti, ali ne delate svojemu zdravju medvedje usluge, četudi morda določena kozmetika prinese začasno izboljšanje stanja vaše kože.

Kaj natančno sploh pomeni besedna zveza naravna kozmetika?

Seveda pa morate pri izbiri paziti, da vas oznaka »naravna kozmetika« ne zavede prehitro. Gre namreč za izraz, katerega uporaba v Evropski uniji ni posebej regulirana. To pomeni, se lahko na primer izdelek oglašuje kot naravna krema za obraz, četudi vsebuje zelo nizek delež naravnih sestavin. Je torej edina možnost ta, da porabite ogromno časa za preučevanje sestavin? Glede na to, da so sestavine velikokrat navedene v vse prej kot poljudnem jeziku, se zdi ta pristop zelo zamuden, nepraktičen in nerealističen. Vendar pa na srečo obstaja enostavnejša pot do tega, da ugotovite, kdaj so izrazi, kot so denimo organska, ekološka ali naravna kozmetika, upravičeni in kdaj gre za poskuse marketinškega zavajanja. Rešitev? Svetujemo vam, da se pri izbiri opirate na preverjene certifikate, ki jih na podlagi strogih kriterijev podeljujejo različne neodvisne ustanove. Certifikati so povezani tako z naborom sestavin kot s postopki njihove pridelave. Eden najbolj znanih na tem področju je certifikat Ecocert. Med uveljavljene certifikate, s pomočjo katerih je mogoče ugotoviti, kako kakovostna oziroma zdravju in okolju prijazna je v resnici kozmetika, ki si jo ogledujete, pa npr. sodijo še certifikati BDIH, Nature in AIAB/ICEA.

Naravna vlažilna krema za obraz Essentiq vas bo navdušila z učinkovitostjo

Pri Tosami se zavedamo, kako blagodejne učinke ima lahko kakovostna naravna kozmetika, zato pomemben del naše ponudbe predstavljajo tovrstni izdelki. Ena izmed najbolj priljubljenih linij med našimi strankami je zagotovo Essentiq, v kateri boste našli  kozmetiko za nego različnih tipov kože. Če je vaša koža nadpovprečno suha, je odlična izbira vlažilna krema za obraz Essentiq Imortelle & Babassu, ki bo kožo oskrbela s potrebno vlago in jo zaščitila pred izsuševanjem. Posledično ne bo več neprijetnega občutka zategovanja, luščenja, razdraženosti in podobnih težav. Osnovna formula temelji na olju babasu in na izvlečkih suhocvetnice oz. nesmrtnice, naravna vlažilna krema za obraz  Imortelle & Babassu pa je nato obogatena še z nekaterimi drugimi, skrbno izbranimi sestavinami, ki še povečajo njeno učinkovitost. Njeno delovanje krepijo sestavine, kot so aloe vera, vitamin E, rastlinski steroli in pantenol oz. provitamin B5. Ta naravna vlažilna krema za obraz priznane slovenske znamke Essentiq je nedvomno eden najboljših dokazov za to, da za izjemno učinkovito kozmetiko, ki poskrbi za lepšo, mehkejšo, prožnejšo in bolj zdravo kožo, niso potrebni parabeni, mineralna olja in silikoni, formaldehidi ter podobne problematične snovi.

naravna kozmetika

Za izjemne rezultate poskrbi tudi naravna krema za obraz proti gubam

V naši ponudbi vas med drugim čaka še naravna kozmetika, ki je namenjena negi zrele kože oziroma upočasnjevanju procesa staranja. Tudi če vas zanima učinkovita naravna krema za obraz proti gubam, je ena najboljših izbir kozmetika Essentiq. Izjemno dobre rezultate prinaša naravna krema za obraz proti gubam Centela & Vrtnica, ki je zasnovana na vlažilno-hranilni formuli. Poleg glavnih sestavin, vrtnice oz. rdeče vrtnice in centele, izdelek med drugim vsebuje še izobilje antioksidantov, vključno z vitaminom C, ki zavirajo negativen vpliv prostih radikalov in s tem pripomorejo k ohranjanju mladostne, napete in elastične kože. Zagotovo boste navdušeni nad pozitivnimi spremembami, ki jih bo prinesla ta nežna, a hkrati izredno učinkovita naravna krema za obraz proti gubam. Za povrh pa gre za vegansko kozmetiko – torej takšno, ki ne vsebuje sestavin živalskega izvora in ki ni bila testiran na živalih.

Nakup kozmetike preko spleta v udobju domačega naslanjača je zelo praktičen

Naravna krema za obraz, namenjena različnim tipom kože oziroma specifičnim težavam, pa je seveda le eden izmed podtipov izdelkov, ki so vam na voljo. Naravna kozmetika, uvrščena v naš prodajni program, namreč združuje proizvode, kot so čistilni geli, losjoni za telo, toniki, geli za prhanje, serumi, pilingi za kožo, šamponi za normalne in mastne lase itn., pri čemer predstavlja posebno kategorijo naravna kozmetika za nego občutljive  otroške kože. Ponujamo vam možnost, da se odločite za nakup kozmetike preko spleta, kar vam prihrani kar nekaj časa in nepotrebne vožnje. Obenem vam nakup kozmetike preko spleta omogoča, da v miru primerjate posamezne izdelke in izberete takšne, ki bodo zares najprimernejši za vašo kožo in/ali lase. Naročene artikle nato v najkrajšem možnem času pripravimo za odpošiljanje, kar pomeni, da boste lahko že kmalu na lastni koži preizkusili vse blagodejne učinke, ki jih ima resnično kakovostna naravna kozmetika.

Morda ti bo všeč tudi...