Nepovratni ventil

Nepovratni ventil je namenjen reguliranju pretoka različnih tekočin in plinov. V gospodinjstvu se uporablja za reguliranje pretoka vode pri različnih gospodinjskih aparatih, najdete ga tudi v radiatorskih sistemih. V industriji pa se uporablja za regulacijo tekočin in plinov. Njegova uporaba je vsestranska, zato ga izdelujejo v različnih oblikah in dimenzijah. Nepovratni ventil v hidravliki in pnevmatiki ima velik pomen, saj je nujno potreben za delovanje raznih strojev in napeljav. Nudimo veliko izbiro raznih ventilov, ki so primerni za profesionalno in osebno rabo. Ogledate si jih lahko v naši spletni trgovini, v primeru, da rabite pri izbiri pomoč, pa vam bomo z veseljem svetovali.

Nepovratni ventili za vodo, ki jih imamo v našem prodajnem programu so zelo kakovostni

V našem podjetju s3c nudimo kakovostne izdelke, ki se uporabljajo na področjih hidravlike in pnevmatike. Zastopamo priznano nemško podjetje Landelfeld, ki zagotavlja zelo kratke dobavne roke, saj imajo na zalogi vedno več kot 120 000 različnih izdelkov. Del naše ponudbe so tudi različni ventili, ki so namenjeni osebni in profesionalni rabi. Prirobnični krogelni ventil za armaturo je na voljo v različnih izvedbah – s polnim ali zmanjšanim pretokom. Nepovratni ventil, kot je na primer kroglični nepovratni ventil, se uporablja v radiatorskih sistemih, elektromagnetni nepovratni ventili za vodo pa se uporabljajo v različnih industrijskih panogah, v ogrevalnih sistemih, kanalizacijah, kotlovnicah in podobno. Predstavljajo tip zapore za uravnavanje pretoka raznih tekočin, s čemer nadzorujejo njihov tlak in smer. Njihova prednost je funkcija elektro krmiljenja s pomočjo tipk ali daljinskega upravljalnika. Z njimi lahko avtomatizirate krmiljenje sodobnih obdelovalnih strojev pri vseh proizvodnih procesih. Hidravlični elektromagnetni ventil omogoča regulacijo hidravličnih sistemov, na voljo pa so njegove številne izvedbe, primerne za nizke in visoke pritiske. Služijo za razbremenitev tlaka, kar pomeni, da z njimi zagotavljamo varnost na različnih nivojih. Zelo pogosta je uporaba elektromagnetnih ventilov, ki so del raznih industrijskih sistemov in tudi del gospodinjskih naprav. V hidravliki služijo za regulacijo dotoka v pomivalnih in pralnih strojih. Nepovratni ventil deluje tako, da se dotok v stroj odpira in zapira preko magneta in gumijaste membrane. Zelo uporabni so tudi v namakalnih sistemih, saj nepovratni ventili regulirajo količino prepuščene tekočine, ki jo lahko vnaprej določite. So preprosta in izredno uporabna komponenta, ki jo najdemo na različnih področjih. V naši ponudbi imamo kakovostne izdelke, s konkurenčnimi cenami. Ker obstajajo različni modeli oziroma vrste nepovratnih ventilov z različnimi dimenzijami, vam lahko pri nakupu svetujemo.

Pnevmatski ventili

Nepovratni ventil za hidravliko je pomemben za dobro delovanje raznih strojev in naprav

Že ime nepovratnega ventila pove, da omogoča pretok plinov ali tekočin samo v eni smeri pri čemer je padec tlaka minimalen. Padec tlaka pa je kriterij kakovosti pri nepovratnih ventilih. Pnevmatski in hidravlični ventilski vložki so različnih oblik, lahko so krogle, stožci, kapsule ali plošče. Ti vložki odpirajo in zapirajo pot tekočine ali plina. Nepovratni ventil za hidravliko je element, ki je med drugim nujno potreben za pravilno delovanje raznih strojev in naprav. Tlak, ki ga stroji potrebujejo za delovanje se ustvarja z regulacijo pretoka različnih tekočin. Zato je bistvenega pomena, da ventil deluje optimalno. Za njegovo optimalno delovanje pa je najprej potrebno izbrati ustrezni model in dimenzije. Pri nepopolnem prileganju, je tudi delovanje ventila nepopolno.  Nepovratni pnevmatski ventili so primerni za profesionalne in standardne aplikacije, pomembno je le, da se izbere prava komponenta, ki dimenzijsko in modelno ustreza določenemu namenu. So zelo pogosto v uporabi, lahko celo rečemo, da so del našega vsakdana. Pri zahtevnih tehnologijah se uporabljajo razne mikro različice, ki jih najdemo predvsem v zdravstvu. V spletni trgovini našega podjetja s3c je mogoča izbira različnih modelov, ki se uporabljajo pri visokih in nizkih pritiskih. Vsi izdelki so zanesljivi in visoko kakovostni, zato imajo dolgo življenjsko dobo. Na voljo so po konkurenčnih cenah, naša velika prednost pred konkurenco pa je, da imamo večino izdelkov na zalogi, kar pomeni izredno kratek dobavni čas. Nakupovanje v naši spletni trgovini je udobno in preprosto. Naš cilj je, da vam ponudimo kakovostne izdelke in hitro dostavo ter najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Kakovost naših izdelkov je potrjena z raznimi certifikati.

Elektromagnetni ventil

Nudimo različne modele nepovratnih ventilov, ki si jih lahko ogledate na naši spletni strani

Naša ponudba zajema tudi elektromagnetne ventile, ki so na voljo v 12V in 24V izvedbi. So povezovalni element med pnevmatsko in električno energijo. Sestavljeni so iz dveh delov: električni del predstavlja magnetna tuljava ter pnevmatski del oziroma ventil za pretok delovnega medija. Njihovo delovanje lahko pojasnimo tako, da skozi magnetno tuljavo steče elektrika, ki povzroči nastanek elektromagnetnega polja. Elektromagnetno polje premakne kotvo tuljave s čemer je omogočen pretok delovnega medija v smeri priključka. Ko se tokokrog prekine, se kotva spet premakne s čemer se zapre pretok. Kot ostale nepovratne ventile, uporabljamo tudi elektromagnetne v gospodinjstvih vsak dan. Za njihovo delovanje optimalno je potrebno izbrati takšne, ki so trpežni in kakovostni. V naši ponudbi imamo različne vrste ventilov, ki so primerni za zasebno in profesionalno rabo. Ogledate si jih lahko v spletni trgovini, ki je zelo preprosta za uporabo. V primeru, da niste prepričani katerega izbrati, vam bomo strokovno svetovali in pomagali pri izbiri najprimernejšega izdelka.

Morda ti bo všeč tudi...