Net metering v praksi pomeni samooskrbo z električno energijo

Podjetje Sol Navitas, sončna energija d.o.o., s sedežem na Opekarniški 15b v Celju se ukvarja z net meteringom, ki v praksi pomeni pridobivanje elektrike s sončno energijo s posebno napravo za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije. Smo eno največjih, strokovnih in zaupanja vrednih partnerjev na področju izgradnje sončnih elektrarn v Sloveniji in stremimo k izdelavi celovitih sistemov net meteringa v praksi s poudarkom na kakovosti, saj vgrajujemo le najbolj kakovostne materiale svetovno priznanih proizvajalcev. Preden se odločite za vgradnjo net meteringa v praksi morate prebrati uredbo in določila net meteringa o predpisani moči sončnih elektrarn. Prepričani smo, da boste z našim net meteringom v praksi in uredbami izjemno zadovoljni in boste sami skrbeli za svojo elektriko.

Net metering v praksi za vikendeNet metering v praksi – izkoriščanje obnovljivih virov za elektriko

Net metering je vse bolj priljubljen način pridobivanja električne energije v Sloveniji, saj zmanjšuje stroške energije in elektrike. Net metering v praksi je pridobivanje elektrike s sončno energijo z različnimi napravami za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije na domovih in vikendih. Za pridobivanje energije sončne celice izkoriščajo obnovljive vire iz okolice kot je sonce in tako sami skrbite za svojo elektriko. Net metering v praksi lahko postavi gospodinjski ali mali poslovni odjemalec, ki je hkrati tudi lastnik merilnega mesta v stavbi, ki se samooskrbuje z električno energijo. Pred priklučitvijo je potrebno pregledati uredbo o net meteringu in pri distribucijskemu operatorju pridobiti soglasje za priključitev. Ena od pomembnih uredb net meteringa v praksi je tudi velikost samooskrbne elektrarne, ki ne sme presegati 11 kW, v nasprotnem primeru boste viške energije dobavitelju preneseli brezplačno. Idealno je torej da net metering v praksi postavite tako, da bo letno proizvedeno ravno toliko ali malo manj elektrike, kot jo porabite.

Samooskrba z elekrtično energijo za domUredbe net meteringa je nujno prebrati pred postavitvijo elektrarne

Uredbe net meteringa so pogoji in določila o pridobivanju električne energije v Sloveniji, ki jih morate poznati, preden se odločite za net metering v praksi. V kolikor imate glede pravil kakšne nejasnosti, nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali odgovoriti na njih in vam pokazati, kako net metering deluje v praksi in kakšna je uredba. Naš net metering v praksi daje investitorjem najvišji donos na vložena sredstva, zmanjšujejo tveganja in zagotavljajo učinkovito delovanje vsaj 30 let. Postavili smo že več kot 100 sončnih elektrarn in prepričani smo, da imamo rešitev tudi za vas. Net metering v praksi je doma v našem podjetju.

 

Morda ti bo všeč tudi...