Niklanje

Niklanje je postopek, ki velja za najbolj pogosto izbiro, ko gre za ustvarjanje dekorativnih galvanskih prevlek na izdelkih. Kadar gre za niklanje kovin, npr. železa, se s tem ustvari tudi zaščita pred korozijo. Ko izvajamo niklanje železa oziroma kovin ter drugih materialov/površin, običajno na koncu nanesemo še tanjšo prevleko iz kroma. Pri kombiniranju s kromom sta sicer možna dva sistema nanosa, Cu/Ni/Cr ali Ni/Cr, ki sta zelo razširjena tudi v avtomobilski industriji. V podjetju Žlindra vam z veseljem svetujemo, kakšno bi bilo v vašem konkretnem primeru najustreznejše niklanje. Ljubljana, Kumerdejeva 11 je naslov, kjer lahko najdete naše podjetje in kjer za vas izvedemo niklanje – kovin (železa, bakra ipd.) oziroma materiala po izbiri.

niklanje ljubljana

Kemično niklanje – enakomerna prevleka tudi pri zapletenih oblikah

Za niklanje aluminija, železa, bakra ipd. se običajno uporablja postopek nanašanja s pomočjo električnega toka v primerni kopeli, vendar pa je v določenih primerih bolj smiselno kemično niklanje. Ljubljana, kjer se nahaja podjetje Žlindra, je obenem tudi kraj, kjer lahko poskrbimo za kemično obdelavo brez električnega toka, ki je primerno tudi za grafitne osnove. Tu uporabimo zlitino niklja in fosforja. Rezultat tovrstne površinske obdelave je povsem enakomerna prevleka, tudi če gre za zelo kompleksno obliko izdelka.

Kakovostno niklanje železa in drugih materialov

Poleg kemičnega lahko izberete tudi sijajno ali mat-saten niklanje. Pri delu uporabljamo izključno preizkušene surovine priznanih proizvajalcev. Če gre za niklanje – železa in drugih materialov – je seveda osnova nikelj, možne pa so tudi kombinacije, na primer »cink niklanje« z uporabo cink-nikljeve zlitine. Možno je tako »cink niklanje« na obešalih kot »cink niklanje« v bobnih. »Cink niklanje« in druge oblike nanosa na obešalih se priporočajo predvsem pri večjih izdelkih. Galvansko obdelavo kovin in drugih materialov bomo prilagodili vašim specifičnim zahtevam in lastnostim izdelka.

niklanje železa

Najugodnejše niklanje železa, bakra, aluminija idr.

Če vas zanima kakovostno in ugodno niklanje kovin (železa idr.) oziroma materiala po izbiri, ste na pravem mestu. Nudimo vam najugodnejše razmerje med ceno in kakovostjo za niklanje. Ljubljana, Kumerdejeva 11 pa je obenem tudi naslov, kjer nas lahko obiščete, če vas zanimajo druge možnosti galvanske obdelave površin. Galvanska obdelava železa, bakra, aluminija, medenine in drugih materialov namreč ni edina storitev, ki jo ponujamo. Izvajamo tudi bakrenje, kositranje, kromiranje in zlatenje. Upoštevali bomo vse vaše želje, ne glede na to, ali vas zanima niklanje železa ali katera druga storitev, ki jo ponujamo.
Žlindra, Kumerdejeva 11, Ljubljana – niklanje železa in drugih materialov ter kositranje, kromiranje, zlatenje in bakrenje po ugodni ceni

Morda ti bo všeč tudi...