Nogometni dresi za otroke

otroški dresi za nogometNogometni dresi za otroke so osnova za dobro počutje med športom. Res da nogometni dresi, otroški ali za odrasle, neposredno ne pripomorejo k boljšemu športnemu udejstvovanju, prinašajo pa nedvomno številne prednosti, ki jih ne gre zanemariti:

  • dresi za otroke so prilagojeni športni aktivnosti, za katero so namenjeni,
  • ker bodo oblačila, v katerih bodo otroci trenirali ali le rekreativno igrali nogomet, nenehno izpostavljeni stresorjem, udarcem, odrgninam, potenju, madežem, drugi umazaniji ipd., je skoraj nujno, da izberemo nogometni dresi za otroke, ki bo namenjen le tej aktivnosti,
  • nogometni dresi za otroke so prilagojeni meram, ki ustrezajo mladim nogometašem,
  • otroški dresi za nogomet otroke spodbujajo k pripadnosti timu,
  • nogometni dresi za otroke so narejeni iz dobrih materialov, ki dihajo in se ne spirajo prehitro,
  • ob tem pa otroški dresi za nogomet vzbujajo navdušenje nad športom!

Kako izbrati primerjene nogometne drese za otroke?

nogometni dresi za otroke

Primerjene nogometne drese za otroke je potrebno izbrati premišljeno, da se bodo v njih dobro počutili in da bodo učinkovito opravljali svojo funkcijo. Zelo pomembo je, da so otroški dresi za nogomet primerne velikosti, da niso ne preveč ne premalo oprijeti ter da otrokom pustijo dovolj prostora za gibanje. Ob tem ni zanemarljivo, da so dresi za otroke tudi privlačni, lepih barv in dizajna. Kadar izbiramo nogometne drese za klube, izberemo seveda za vse enake (razen za golmana); pozitiven učinek tega je tudi, kot že omenjeno, da se z enakimi oblačili veča pripadnost skupini. Naslednji pomemben dejavnik pri izbiri nogometnih dresov za otroke je material. Med najpogostejšimi materiali za otroške drese za nogomet je poliester, in to ne brez razloga. Gre za zelo vzdržljiv material, ki diha in ne vpija vlage, kar pomeni, da se ne zadrži znotraj blaga temveč izpuhti iz kože, telo pa izolira tudi, ko je mokro. To je pri nogometnih dresih za klube in posameznike, otroke in odrasle še kako pomembno, saj se morata telo in obleka sušiti. Poliester je dobra izbira pri nogometnih dresih za otroke tudi zato, ker se ne mečka, ohranja obliko in barvo, odbija UV žarke in je primeren tako za mrzlo kot za toplo vreme. Slabost je neprijeten vonj, vendar pa so nogometni dresi za otroke iz poliestra vzdržljivi, tako da tudi pogosto pranje ne uniči materiala, oblike ali barve.

Kam po otroški dres za nogomet?

Trgovin s športno opremo je veliko, zato je dobro izbrati primerno razmerje med ceno in kvaliteto. To boste gotovo našli v trgovini z nogometnimi dresi in športno opremo Firax, kjer lahko poleg kvalitetnih in ugodnih otroških dresov za nogomet izbirate tudi med oblačili za odrasle, nogometnimi žogami, nogometnimi goli in ostalo športno opremo.

Morda ti bo všeč tudi...