Obnova dimnika oziroma sanacija starega dimnika na najvišji kakovostni ravni

Obnova dimnika je nujna v primerih, kadar je dimnik star in dotrajan do te mere, da obstaja nevarnost uhajanja plinov. Prav tako je sanacija starega dimnika potrebna, če so poškodbe na dimniku tako hude, da obstaja nevarnost, da bi se zrušil. Obnova dimnika je nujna tudi takrat, kadar dimnik več ne ustreza določenim standardom za odvajanje plinov v primeru, ko gre za novo kurilno napravo. Če se odločate za spremembo načina kurjave oziroma prehajate na kurjavo na plinasto gorivo, je prav tako potrebna obnova dimnika. To je potrebno zato, ker morate pred priklopom nove naprave na plinovod pridobiti soglasje dimnikarjev z dokazilom o ustreznosti obstoječega dimnika. Med najbolj pogoste načine obnove oziroma sanacije sodi vgradnja keramične dimniške cevi v dimnik. Gre za razmeroma hiter in enostaven postopek, ki pa zahteva natančen načrt in predvsem zanesljivega izvajalca. V podjetju OGM-BI d. o. o. imamo z dimniškimi sistemi dolgoletne izkušnje in ogromno znanja, ki ga vsak dan nadgrajujemo. Poleg izdelave dimnikov vam ponujamo tudi vzdrževanje dimniških sistemov. Če niste prepričani, ali je tisto, kar potrebujete obnova dimnika ali potrebujete sanacijo, nas kontaktirajte. Presodili bomo, ali je vaš dimnik potreben samo obnove, ali pa je preveč dotrajan in je potrebna postavitev novega. Naše storitve so izvedene na visoki kakovostni ravni, saj se zavedamo, da je primerno izdelan in montiran ter priklopljen dimnik zagotovilo za popolno varnost.

 

sanacija starega dimnika

Vzdrževanje poskrbi za dolgo življenjsko dobo dimnika

Starejši dimniki in dimniški sistemi se močno razlikujejo od sodobnih sistemov, ki morajo biti kos novim in tehnološko izpopolnjenim kurilnim napravam. Prav zaradi tega je vzdrževanje sistema zelo pomembno. Starejši dimniki so v primerjavi s sodobnimi težji, vlek dimnika je slabši. V večini primerov pa ne ustrezajo več sodobnim kurilnim napravam. V takšnem primeru je nujna obnova dimnika do te mere, da bo ustrezal novi kurilni napravi. Sodobni dimniki so izdelani tako, da so popolnoma odporni na vlago, korozijo in visoko temperaturo. Pomembno pa je, da nudijo zanesljivo protipožarno varnost. Pravilno oziroma ustrezno vzdrževanje dimnika, ki vključuje redno čiščenje, lahko poskrbi za dolgo življenjsko dobo dimnika. Pri rednem vzdrževanju bomo poskrbeli tudi za razširitev tuljave, v kolikor bo to potrebno, in ostala popravila, ki ne zahtevajo velikih gradbenih posegov. Za vzdrževanje bomo z veseljem poskrbeli mi, tako bo tudi vlek dimnika boljši, vi pa boste brez skrbno lahko uživali. Obnova dimnika je zagotovo delo, ki ga lahko zaupate nam.

Kdaj je potrebna sanacija starega dimnika?

Že zgoraj smo omenili da je obnova dimnika oziroma sanacija starega dimnika potrebna takrat, kadar prehajate na drug sistem kurjave. Mi bomo poskrbeli, da bo vaš dimnik takšen, kot mora biti. Pri sanaciji dimnikov postajajo vse bolj aktualni inox dimniki, ki so tudi pogosta izbira pri novogradnjah. Zakaj je temu tako? Tovrstni dimniki imajo veliko prednosti, predvsem je njihova montaža hitra in enostavna, saj je cev dimnika lahka in ne zahteva dodatnega temelja. So izredno kakovostni, cenovno ugodni in imajo dolgo življenjsko dobo. Inox je material, ki je zelo odporen proti delovanju vode in kislin, predvsem pa je pomembno, da ne rjavi. Prav zaradi tega predstavlja odličen element za obnovo dimnika.

Obnova dimnika

Troslojni dimnik/fasadni dimnik – sodobni dimniki so varni in zanesljivi

V zadnjem času je pogosta izbira tudi troslojni dimnik, ki ga lahko uporabljamo pri pečeh na trda goriva ali za nizkotemperaturne kondenzacijske kotle. Troslojni dimnik ima v primerjavi s klasičnimi dimniki kar nekaj prednosti, med drugim ima odlično izolacijo, je manjši in ne zavzame veliko prostora, so lahki in enostavni za montažo. Poleg tega pa so tudi estetsko dovršeni, ker jih na poseben način pritrdimo na nosilno steno. Sama montaža je enostavna in hitra, saj na mestu prebija na strehi tovrsten dimnik obdamo z dimniško obrobo in na tak način preprečimo zamakanje strehe na tej točki. Gre za izredno kakovostne dimnike, ki so popolnoma plinotesni, poteka pa lahko po zunanji ali po notranji strani hiše. Je odlična rešitev za novogradnje, montažne in pasivne hiše. Drugo ime za troslojni dimnik je fasadni dimnik. Kot že samo ime pove, ga postavimo na zunanjo stran fasade. Gre za odlično rešitev za tiste primere, če želite imeti peč v prostoru, kjer dimnika ni. Fasadni dimnik je pravzaprav dimnik, ki je izredno lahek in za postavitev ne potrebuje zidanih temeljev. V našem podjetju vam nudimo kakovostno obnovo dimnika, za katero poskrbimo s kakovostnimi materiali in zanesljivo ter izkušeno ekipo.

Najboljši dimniški sistem in redno vzdrževanje dimnika

V primeru, da potrebujete nov dimniški sistem, vam svetujemo, da izberete dimniški sistem Ekoker, ki je slovenski proizvod, izdelan v skladu z vsemi mednarodnimi standardi s področja ognjevzdržnih materialov. Vse komponente sistema so izdelana iz odličnih materialov, ki so odporni na zunanje in notranje vplive. Sistem je enostaven in hiter za montažo. Mi bomo poskrbeli, da bo sistem deloval še dolgo let, saj vam nudimo tudi redno vzdrževanje sistema. S svojim strokovnim znanjem, dolgoletnimi izkušnjami in kakovostnim servisom vam bomo pomagali, da bo sistem še dolgo let deloval tako, kot mora. Obnova dimnika ali sanacija, izdelava novega dimnika za kamin ali vrtni kamin itd. – naše podjetje je zagotovo pravi naslov za vas.

Morda ti bo všeč tudi...