Obrezovanje drevja

Obrezovanje drevja Obrezovanje drevja ni nujno opravilo, vendar pa gre za priporočljivo opravilo, s pomočjo katerega lahko spodbudimo zdravo rast dreves in ohranjamo njihovo obliko. V večini primerov poteka obrezovanje drevja v predspomladanskem času, izjema pa je sadno drevje, ki ga lahko obrezujemo tudi v času vegetacije. Obrezovanje dreves od nas zahteva določeno mero znanja, ki ga moramo pridobiti, prav tako pa lahko opravilo zaupamo tudi strokovnjakom na tem področju, ki bodo svoje delo opravili kvalitetno in zanesljivo. V podjetju Tisa se med drugim ukvarjamo tudi z obrezovanjem, zaradi česar smo na tem področju v več letih pridobili številne izkušnje. Povprašate nas lahko o obrezovanju grmovnic in o pravilnem obrezovanju dreves, ki zahteva precej znanja in spretnosti ter uporabo primerne opreme oziroma pripomočkov. Ogromno je tudi govora o obrezovanju žive meje, saj je živa meja pogost dodatek na vrtovih in dvoriščih. Če želimo ohraniti lepo obliko žive meje, je obrezovanje žive meje potrebno opraviti že pri sajenju, kasneje pa obliko le vzdržujemo. Redno obrezovanje je pomembno predvsem v prvih treh letih rasti žive meje, saj je takrat rast najhitrejša, s starostjo pa se rast precej upočasni.

Obrezovanje žive meje in oblike žive meje

Obrezovanje žive meje nam omogoča izbiro neomejenega števila oblik. Živa meja lahko ima ravne stranice, odločimo pa se lahko tudi za obliko trapeza. Prav tako se lahko z različnimi oblikami poigramo tudi na vrhu žive meje, ki je najpogosteje ravne ali rahlo zaobljene oblike. Z rednim obrezovanjem žive meje lahko ohranimo njeno popolno obliko, hkrati pa poskrbimo za zdrav videz. Primerno obrezana živa meja bo pozimi utrpela manjše poškodbe zaradi snega. Z obrezovanjem dreves in žive meje se ukvarjamo tudi v podjetju Tisa, zato lahko to opravilo brezskrbno prepustite nam – garantiramo vam, da bo delo opravljeno kvalitetno.

obrezovanje žive mejeObrezovanje drevja – ne le sadnega

Obrezovanje drevja je precej širok pojem, ki ne zajema samo sadnega drevja. Obrezovanje pogosto tudi zahtevajo druga, precej visoka drevesa, zato je lahko obrezovanje drevja ob pomanjkanju znanja in ustrezne opreme nevarno in zahtevno opravilo. Ker se pogosto izvaja na višini, je potrebna uporaba primerne opreme. V podjetju Tisa se obrezovanja drevja lotimo s pomočjo avtodvigal in z uporabo plezalne tehnike, pri čemer poskrbimo tudi za varnost izvajalcev. Na vašo željo bomo po izvedbi postopka odstranili tudi veje, odstranili panj ali zasadili novo drevo. Obiščite nas v podjetju Tisa.

Morda ti bo všeč tudi...