Popoln bazen? Oprema za bazene vam olajša njegovo vzdrževanje

Ali tudi vi sanjate o lastnem bazenu? Verjetno si ne predstavljate kakšno vlogo pri ohranjanju tiste čudovite modrine in vodne gladine, ki kar vabi po skoku vanjo, predstavlja redno in efektivno vzdrževanje ter primerna bazenska oprema, ki nam to sploh omogoča. Če ga ne bi pripravili na kopalno sezono, vzdrževali in čistili vode v njem, ga pripravljali za zimo ter ga v mesecih, ko ga ne uporabljamo redno kontrolirali, bi naš bazen kmalu postal rjav, razpokan, poln alg in umazanije.

Pri vzdrževanju si pomagamo s pregrinjali za bazene, prilagojenimi različnim okusom, potrebam ter cenovnim razponom. Zagotovijo nam UV zaščito, bazen zaščitijo pred umazanijo ter ga po želji celo zaklenejo pred vsiljivci.

Ena od pomembnejših stvari pri izdelavi bazena je uporaba primerne folije za bazene, ki jo uporabljamo za hidroizolacijo bazenskih sten. Njena namestitev je enostavna in zagotavlja tako najboljšo ter najlažjo hidroizolacijsko rešitev kot neprekosljivo tesnjenje bazena in dolgoletno uporabnost.

Nezanemarljiv del vsakega bazena pa je prav tako filter za bazene, ki filtrira in čisti bazensko vodo. Najpogosteje uporabljan je peščeni filter, pri katerem vlogo filtra odigra pesek, ki zadrži lase, odmrle delce kože, prah in ostalo umazanijo.

Pokrivalo za bazen

Morda ti bo všeč tudi...