Ortodont v Ljubljani

Ortodonta v Ljubljani ni posebej težko najti. Vendar pa morate pri izbiri najustreznejšega upoštevati različne kriterije. Vas zanima predvsem samoplačniška storitev v Ljubljani ali iščete ordinacijo s koncesijo? Potrebujete ortodontsko zdravljenje v Ljubljani zase ali pa se morda sprašujete, kdo je najboljši ortodont za otroke? Čakalne dobe za zdravljenje, ki ga krije zdravstvena zavarovalnica, so v Ljubljani precej dolge, zato ne odlašajte z naročanjem.

Ortodont Ljubljana

Naročanje pri ortodontu – informativni prvi pregled v Ljubljani

Pri čem vse vam sploh pomaga ortodont? Prvi pogled je običajno zgolj informativen. Na podlagi pregleda, rentgenskega slikanja zob ipd. se ugotovi, kakšno je trenutno stanje in katere bi bile najustreznejše metode za doseganje želenega cilja. Prvi pregled je idealna priložnost, da strokovnjaku zastavite vprašanja, na katera ne najdete natančnega odgovora,  in da izrazite morebitne skrbi. Na spletu je sicer mogoče danes najti ogromno informacij, a natančne podatke vam lahko ponudi le strokovno usposobljen ortodont. Izkušnje različnih ljudi se namreč precej razlikujejo. Tisto, kar je ustrezalo nekomu drugemu, ne bo nujno prava rešitev za vas. Tako je pametno, da se čim prej naročite na neobvezujoč prvi pregled – v Ljubljani oz. v izbranem mestu. Tam boste dobili  najbolj natančno oceno stroškov samoplačniškega zdravljenja, če je to storitev, za katero se zanimate. Na podlagi zbranih informacij se boste lažje odločili, katera pot bi bila za vas najprimernejša. Če ste na koncu še vedno v dvomih, pa je smiselno, da pridobite še drugo mnenje oziroma obiščete drugega ortodonta. Še posebej v Ljubljani imate za to ogromno možnosti.

Ljubljana: ortodont samoplačniško in kdaj krije stroške zavarovalnica

Pogosto vprašanje tistih, ki se zanimajo za ortodontsko zdravljenje, je, kdaj je ZZZS plačnik storitev, ki jih izvaja ortodont. Ljubljana tu seveda ni izjema, saj gre za pravila, ki veljajo za vso Slovenijo. Kakšna so torej določila? Pri vseh, starejših od 18 let, pride v poštev izključno samoplačniška storitev. Za zdravljenje pred dopolnjenim 18. letom pa je plačnik zdravstvena zavarovalnica, vendar le v primeru, da je bilo še pred 16. letom starosti pacienta ugotovljeno, da je potrebno ortodontsko zdravljenje. Če torej strnemo, je koncesionarje – v Ljubljani oziroma v mestu, ki vam je najbližje – smiselno iskati predvsem takrat, ko potrebujete ortodonta za otroke. Čakalna doba je odvisna od posamezne ordinacije. V Ljubljani je v povprečju nekoliko daljša kot drugje po Sloveniji, vendar obstaja tudi tu nekaj izjem.

Najboljši ortodont za otroke, čakalna doba in druge pomembne informacije

Živite v Ljubljani in iščete ortodonta? Čakalna doba za zdravljenje na napotnico večinoma ni najkrajša, zato vam svetujemo, da se čim prej naročite. Dentalna akademija, ki se  nahaja na naslovu Koprska 94a, Ljubljana, je prava izbira za vse, ki pričakujete profesionalen in obenem individualen pristop. Zaposlujemo vrhunske strokovnjake, ki poskrbijo tako za odrasle kot za najmlajše. Zaradi pospešenega razvoja, ki vključuje tudi razvoj čeljusti in izraščanje zob, je obdobje odraščanja zagotovo optimalno za ortodontske popravke. V tej fazi pogosto zadostujejo že manjši posegi, s katerimi usmerimo rast zob in uredimo medčeljustne odnose. Kasneje, ko je stanje v ustni votlini bolj ali manj fiksno, so za korekcijo potrebni kompleksnejši posegi, ki so hkrati, kot smo že poudarili, samoplačniški. Nikakor torej ni pametno čakati predolgo, posebej pa ne v Ljubljani, saj težko predvidite, kako hitro boste prišli na vrsto. Omenimo naj še, da so določene nadstandardne storitve pri otrocih in mladostnikih deloma samoplačniške, na kar pa boste opozorjeni že na začetku.

Ortodont samoplačniško

Pri izbiri ustreznega zobnega aparata vam pomaga ortodont z izkušnjami

V naši ordinaciji v Ljubljani vam bomo pomagali, da izberete najustreznejši zobni aparat. Ta je lahko fiksni ali snemljivi. Možne pa so še posebne različice zobnih aparatov. S tem imamo v mislih predvsem nevidne zobne aparate – lingvalne (nameščene na notranji strani zob) ali pa Invisalign (20–30 prozornih, individualno izdelanih opornic, ki jih menjate na približno 7–14 dni). Vse vrste imajo določene prednosti, zato je pomembno, da dobro preučite različne dejavnike – kako hitro si želite spremembe, kako pomembno vam je, da je mogoče aparat odstraniti med prehranjevanjem in ščetkanjem, koliko ste pripravljeni odšteti za zdravljenje (če ste samoplačnik), kakšen je vaš bolečinski prag itn. Pri iskanju najboljše možnosti za vas vam bo pomagal dober ortodont, samoplačniški ali koncesionar. Če izberete Dentalno akademijo iz Ljubljane, boste sicer imeli na voljo obe možnosti – samoplačniške storitve in zdravljenje, ki ga krije ZZZS. Pri nas so sicer zaposleni strokovnjaki z različnih področij stomatologije, ne le ortodont. Ljubljana, Koprska 94a (Vič) je tako hkrati pravi naslov za tiste, ki potrebujete dobrega zobozdravnika ali pa zobnega kirurga v Ljubljani. Naročite se lahko kar s pomočjo obrazca na naši spletni strani ali pa nas pokličete. Izkušnje vseh naših pacientov so zelo pozitivne. Verjamemo, da bomo vam in vašim družinskim članom pomagali do lepšega ter bolj zdravega nasmeha, kar je zagotovo pametna investicija v povečano samozavest. Tudi pri najzahtevnejših posegih pa poskrbimo, da bo to za vas prijetna izkušnja, brez nepotrebnih bolečin.

Morda ti bo všeč tudi...