Otroška igrala so otokom v veliko korist in veselje

Dobra otroška igrala odpirajo prostor otroški domišljiji. Morajo biti zanimiva, hkrati pa omogočati veliko proste igre, zabave, gibanja in premagovanja različnih ovir. Zunanja igrala za otroke popestrijo preživljanje prostega časa na prostem. Za svojega malčka lahko zbiramo med gugalnicami za domači vrt, igralnimi hiškami, šotori, trampolini, tobogani, plezali, peskovniki in podobnim.

Mnogo otrok sanja o čisto svoji leseni hiški, v kateri bi si ustvarili svoj mali svet. Lesena hišica za otroke ponuja idealen prostor za otroško ustvarjanje, praktično učenje, taktično zabavo, igre in celo opravljanje domačih nalog. Osnovni modeli so navadno sestavljeni iz hišice ali stolpa ter tobogana, nadgrajujejo pa se s plezalnimi stenami, vrvmi, mizicami in prostorom pod hišico. Da je otrok ne bi prehitro prerastel, jo lahko s časom povečamo.

Otroška igrala

Tobogan je eno najbolj preizkušenih otroških igral, ki razveseljujejo otroke vseh starosti. Kot pri vsakem igralu, je tudi pri njem izredno pomembna varnost, zato bodimo pozorni na material iz katerega je izdelan. Najboljši so iz armiranega poliestra ali kvalitetnih HDPE materialov, nikoli pa ne smejo imeti ostrih robov, saj bi se na njih otrok lahko porezal.

Peskovnik je prostor, kjer otrok iz mivke oblikuje gradove in hišice, izdeluje piškote, torte, pogačice ter še marsikaj drugega, česar se odrasli niti ne domislimo. Na voljo so takšni s pokrovom ali zaščitno mrežo, za zaščito peska pred dežjem, umazanijo in živalmi. Pogosto pa je njihova oblika tudi prilagodljiva, lesen pokrov se na primer lahko spremeni v klopi za sedenje.

Morda ti bo všeč tudi...