Pločevine

PločevinePločevine so v tanko plast stisnjene kovine, ki jih dobimo z industrijsko obdelavo. Njihova debelina se lahko zelo razlikuje, iz nje pa so narejeni številni vsakodnevni predmeti, s katerimi smo obkroženi. Čeprav se večinoma ne zavedamo, si brez pločevine in brez možnosti njenega oblikovanja (varjenje, krivljenje in rezanje pločevine) dandanes življenja sploh ne bi dalo več predstavljati.
V pločevino lahko stisnemo različne kovine, najpogostejše so aluminij, bron, baker, jeklo, kositer, nikelj in titan, za dekorativne namene pa stiskamo tudi srebro, zlato in platino.
Pločevine so različnih tipov in odvisne od industrije, za katero so narejene. V grobem ločimo sledeče pločevine:

  • hladno valjane pločevine,
  • inox pločevine,
  • pocinkane pločevine in
  • aluminijaste pločevine.

Vse pločevine so različnih debelin, najpogosteje do 2 ali 3 milimetre (a tudi več ali manj). Obdelujemo jih lahko na različne načine. Poznamo:

V podjetju Juhant smo specializirani in imamo izkušnje za vse vaše potrebe. Ukvarjamo se s prodajo pločevine, z enostavnim in kompleksnejšim krivljenjem, varjenjem, štancanjem pločevine in rezanjem pločevine, tako da lahko za vas oblikujemo enostavnejše ali zahtevnejše predmete, ki jih potrebujete. Uporabljamo le najsodobnejše stroje za upogibanje pločevine in ostalo opremo, naš tim pa je usposobljen in ima izkušnje z raznovrstnimi projekti. Poznani smo po natančnosti, točnosti, kvaliteti in prijaznosti, zato se stranke nenehno vračajo.

Kvalitetno rezanje pločevine

rezanje pločevineČe potrebujete kvalitetno rezanje pločevine ali druge storitve, ki jih ponujamo, ste gotovo na pravem naslovu. V podjetju Juhant d. o. o. nudimo prečno in vzdolžno rezanje pločevine, in to hitro, kakovostno, natančno in po meri. Uporabljamo najsodobnejšo opremo ter stroje za upogibanje in razrez pločevine, s katerimi lahko oblikujemo tudi debelo pločevino. S plazma rezanjem pločevine lahko zagotovimo izjemno natančne reze, pri katerih ne pride do deformacije in poškodb na izdelku, ravno zato je plazemsko rezanje pločevine primerno tudi za močnejše kovine, debeline do 300 mm.

Pločevine po meri

Pločevino po meri potrebujemo na različnih področjih in za različne stvari. Iz nje so izdelane karoserije avtomobilov, letal in drugih prevoznih sredstev, strehe, žlebovi, s pločevino lahko obdelamo fasade in stebre, iz nje so narejene ograje, iz pločevine so cevi in bela tehnika, uporabljamo pa jo tudi za obdelavo vrat in oken ter za dekorativne, reklamne in umetniške predmete. Tudi če imate zahtevnejši projekt, ki zahteva izjemno natančno rezanje pločevine ali zahtevnejše oblikovanje, vam lahko pomagamo. Predlagamo, da nas kontaktirate in natančno opišete vaše potrebe.

Morda ti bo všeč tudi...