Pokrivala za bazen

Vsak lastnik bazena se zaveda, da je čistoča v bazenu izjemno pomembna, da se lahko kopalci le tako v bazenu zares dobro počutijo. Prav s tem namenom je nujno potrebno vzdrževati pravilne koncentracije klora v bazenu ter tako poskrbeti, da je voda v bazenu primerna za kopanje, ob tem pa je pomembno tudi, da je bazen še mehansko očiščen. Najpogosteje si pri mehanskem čiščenju bazena pomagamo kar s sesalci za bazen. Veliko dela in energije pa si lahko prihranimo tudi z nakupom pokrivala za bazen. Seveda poznamo več vrst pokrival za bazen, izbira pravega pokrivala pa je skoraj tako pomembna kot izbira bazena samega. Pokrivala bazene namreč ščitijo pred vdorom umazanije, kot je na primer odpadlo listje, zemlja ali žuželke, v vodo bazena. V podjetju EMA bazeni ponujamo različne rešitve pri pokrivanju bazena. Stranke se lahko odločijo za bazenske strehe, bazenske rolete ali druga pokrivala za bazen.

Pokrivala za bazen

Pri izbiri pokrivala za bazen lahko izbiramo med bazenskimi strehami ali roletami

Bazenske strehe lahko sezono kopanja podaljšajo tudi za tri do štiri mesece. Bazenska streha zaradi dobre izolacije pred zunanjimi vplivi zagotavlja minimalno ohladitev vode čez noč, ob tem streha ponuja tudi varnost otrok in domačih živali pred padcem v vodo, prav tako pa ščiti vodo bazena pred umazanijo kar pomeni manj dela s sesanjem, ki je potrebno le še 2 do 3 krat mesečno. Bazenska streha prav tako zmanjšanje stroške uporabe bazena za 50%.
Bazenske rolete odlično izolirajo bazensko vodo, saj so votle in plavajo na površini. Stranke lahko pri nakupu bazenskih rolet izbirajo med različnimi tipi in barvami rolet ter tako izberejo pravi produkt zase. Ob tem pa ponujamo še solarne lamele, ki ob sončnem vremenu dodatno ogrevajo bazensko vodo, vendar te rolete ne smejo biti suhe izpostavljene sončni energiji. Sistema odpiranja lamel sta dva:

  • ročni sistem zahteva delo vaših rok,
  • odpiranje na električni pogon pa je nekoliko prijaznejši do uporabnikov bazena.

Ob vsem naštetem pa ponujamo tudi zimska pokrivala in hidravlična pokrivala za bazen. Hidravlično pokrivalo se lahko pohvali z nizkimi tirnicami in hidravličnim pogonom, ki omogoča hitro in preprosto odpiranje in zapiranje. Z zimskim pokrivalom za bazen bomo bazen še dodatni zaščitili pred vdorom umazanije ter nizkimi temperaturami, ki jih prinaša zima.

Kako je najbolje in najenostavneje poskrbeti za kakovostno kemijsko sestavo vode v bazenu?

Ker se zavedamo izjemnega pomena čistoče v bazenu svojim strankam v EMA bazenih ponujamo tudi pestro izbiro opreme za čiščenje bazena, kot so na primer sesalci za bazen. Stranke se lahko odločajo med ročnim sesalcem, ki predstavlja osnovno opremo za vsakodnevno vzdrževanje bazena. Ob sesalcih za bazene strankam ponujamo tudi drugo opremo za čiščenje bazena. Zelo uporabni so na primer sistemi za vzdrževanje čiste vode v bazenu. Ker je bazenska voda izjemno občutljiv medij, ki se spreminja glede na temperaturo in vremenske razmere, ki se prav tako konstantno spreminjajo je potrebno poskrbeti, da je kemijska sestava bazenske vode konstantna ter tako ugodno vpliva na kopalce, ki bazen uporabljajo. Kemijsko sestavo bazenske vode lahko uravnavamo ročno s pomočjo kemikalije v granulatih ali multifinkcijske tablete ali pa poskrbimo za avtomatsko pripravo kemijske sestave vode. Pri čiščenju vode moramo seveda najprej poskrbeti za dezinfekcijo. Najbolj uporabljano dezinfekcijsko sredstvo je klor, ki je tudi edini uradno priznan dezinfekt za javno rabo. Obstaja pa tudi nekaj alternativnih metod vzdrževanja primerne vode za kopalce v bazenu. Najučinkovitejša med temi metodami je vzdrževanje konstantnega pH vode v bazenu. pH vode naj se giblje okrog 7. Če je voda kisla, se pravi, ko pH vode pade pod 7 se v bazenu prične proces korozije, ki uniči predvsem kovinske dele v bazenu. V primeru, da se pH dvigne nad 7 in vode, torej postane bazična, se prične izločati kalcij, pojavijo pa se tudi alge.

Oprema za bazen

Pester nabor dodatne opreme za bazene bo kopalno izkušnjo še popestril

Ker se zavedamo, da poleg čistoče v bazenu kopalci radi opazijo tudi druga razvedrila smo v podjetju EMA bazeni pripravili tudi pester program dodatkov za bazene. Izjemno pomembna je osvetlitev bazena s pomočjo katere si lahko pričarate obilico užitkov ob nočnem kopanju. Vseeno ali s klasično belo svetlobo, barvnimi LED žarnicami, ki samodejno menjajo barvo ali z barvno optično točkovno osvetlitvijo bazena v vodni zavesi. Ob različnih bazenskih svetilih pa se lahko stranke odločajo tudi za namestitev protitočnega sistema, ki rekreativnim plavalcem omogoča neomejeno plavanje na mestu. Ponujamo tudi masažne klopi in stenske masaže, stranke pa se lahko odločijo tudi za nakup slapov ali fontan.
V primeru dodatnih vprašanj o pokrivalih za bazen in drugih produktih smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vprašanja, ki se vam še zastavljajo ter vam tako pomagali pri odločitvi o nakupu pokrivala za bazen ali drugih dodatkov za bazen, ki bodo popestrili vaše kopanje.

Morda ti bo všeč tudi...