Nadstreški za avto iz polikarbonatnih plošč postajajo vse bolj priljubljeni

Nadstreški za avto so lahko izdelani iz različnih materialov. Preden izberemo zares najprimernejšega, je zato pametno preučiti vse možne opcije, ki jih imamo na voljo. Morda ste sicer že sami opazili, da so vse bolj razširjeni polikarbonatni nadstreški za avto iz t. i. lexan plošč. Lexan je sicer ime specifičnega proizvajalca, vendar pa v pogovorni rabi »lexan« večkrat pomeni kar polikarbonatna plošča nasploh, ne glede na znamko. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj osnovnih informacij v povezavi z nadstreški za avto, izdelanimi iz tega materiala, ki vam bodo zagotovo pomagale pri tem, da sprejmete pravo odločitev.

nadstreski za avto

Prednosti, ki jih imajo polikarbonatni nadstreški za avto

Osnovna lastnost, ki jo morajo imeti kakovostni nadstreški za avto, je vsekakor zagotavljanje optimalne zaščite za vaše vozilo. S tem je mišljena zaščita avta pred najrazličnejšimi neugodnimi vplivi. Nadstreški za avto so seveda še posebej pomembni v primeru toče, vendar pa tudi določeni manj ekstremni dejavniki na dolgi rok  povzročijo precej škode. Eden takšnih dejavnikov so na primer ultravijolični žarki. Daljša neposredna izpostavljenost avta UV-žarkom namreč običajno privede do bledenja oziroma spremembe barve, česar si verjetno ne želite. Dobra novica pa je, da polikarbonatni nadstreški za avto preprečijo tovrstno obrabo barve. Čeprav ti nadstreški prepuščajo svetlobo, namreč odbijajo ultravijolične žarke, posledično pa ti ne dosežejo avta. Poudariti je treba še, da vas ne sme zavesti dejstvo, da je to zelo lahek material, kar je nedvomno nadvse dobrodošlo pri sami montaži oz. ob postavljanju nadstreška za avto. Kljub nizki teži je namreč zagotovljena visoka stopnja strukturne trpežnosti in udarne trdnosti. Ob pravilni namestitvi je zato poskrbljeno za odlično zaščito za vaš avto, obenem pa se s tem zagotovi izjemno dolga življenjska doba »lexan plošč«, kar pomeni, da bodo ohranjale tako svojo funkcionalnost kot videz.

Uporabiti enoslojne ali večslojne polikarbonatne plošče?

Ena izmed odločitev, ki jih morate sprejeti pred nakupom, je med drugim ta, ali uporabiti enoslojne ali večslojne polikarbonatne plošče. Preprostega odgovora na to dilemo ni. Mnogokrat povsem zadostujejo že enoslojni nadstreški za avto, vendar pa drži, da so večslojni nadstreški za avto načeloma varnejša opcija. Enoslojne izvedbe pridejo v poštev predvsem tam, ko želimo, da je zagotovljena čim boljša prehodnost naravne svetlobe, npr. pri izdelavi sten ipd. Pri nadstreških za avto ta dejavnik ne igra bistvene vloge, zato je večinoma bolje izbrati večslojne »lexan plošče«. Izbira pa je seveda na koncu prepuščena vam in vašim konkretnim potrebam.

Polikarbonatne plošče

Najboljši material za nadstreške za avto na enem mestu

Nadstreški za avto, izdelani iz materialov, ki so vam na voljo v ponudbi podjetja MS Viscom, so še posebej kakovostni in odporni na najrazličnejše manj ugodne dejavnike. Pri nas najdete plošče priznanega proizvajalca Sunlite, ki so na voljo v različnih dimenzijah, oblikah in barvah (prozorna različica je tako samo ena izmed opcij, ki jih imate). S pomočjo artiklov iz naše ponudbe so lahko izjemno funkcionalni nadstreški za avto izdelani v izredno kratkem času in z nizkimi stroški postavitve. Tako si boste prihranili nepotrebno škodo zaradi nepredvidenih ekstremnih vremenskih razmer. V tovrstnih primerih je vsekakor bolje, da se zavarujemo vnaprej, kot da kasneje obžalujemo svojo neprevidnost in za to plačujemo visoko ceno. Pri nas boste našli tudi vse potrebne pripomočke, ki jih potrebujemo za pravilno montažo. Ti zajemajo:

  • različne profile za vezavo (profili PC-H in PC-U ter ALU-H, ALU-U in ALU-F), vključno s spodnjim delom veznega profila in pokrovnim delom,
  • gume za profile,
  • čepe porkovnega veznega profila,
  • podložno gumo,
  • aluminijasti trak,
  • protiprašni trak,
  • PC-pokrov za direktno vijačenje,
  • silikon,
  • EPDM-podložka in
  • inox vijake.

Če potrebujete kakršne koli dodatne informacije, povezane s pravilno montažo, se lahko kadar koli obrnete na nas. Z veseljem vam bomo pomagali s strokovnimi nasveti, ki bodo poskrbeli za zares optimalen rezultat in dolgo življenjsko dobo kritine.

Kje vse se običajno še uporabljajo polikarbonatne plošče?

Seveda pa nadstreški za avto niso edina oblika gradnje, kjer pridejo v poštev polikarbonatne plošče. Zelo uporabne so na primer za manjše nadstreške pred vhodom. Ker prepuščajo svetlobo, vam ni treba skrbeti, da bi tovrsten nadstrešek pomenil zmanjšanje količine dnevne svetlobe v vaši hiši. Poleg različnih vrst nadstreškov pridejo polikarbonatne plošče v poštev tudi pri rastlinjakih, od najmanjših do največjih. Poskrbijo, da pride do rastlin dovolj sončne svetlobe, ki jo potrebujejo za uspevanje. Odlična toplotna izolacija pa poskrbi, da bo vaš pridelek brez težav uspeval celo sredi najhujše zime. Nekatere druge  pogoste možnosti uporabe so še: kot zamenjava klasičnih steklenih sten ali sten iz pleksi stekla ter pokrivanje teras in balkonov. Navsezadnje pa je treba omeniti še, da lexan plošče niso primerne samo za domačo uporabo, ampak da se pogosto uporabljajo pri večjih projektih, denimo pri pokrivanju bazenov, stadionov in drugih športnih objektov. Gre torej za resnično vsestransko uporaben material, ki omogoča izredno enostavno in hitro nameščanje ter ki je izjemno cenjen na najrazličnejših področjih gradnje. Prepričani smo, da bodo njegove številne odlike navdušile tudi vas.

 

Morda ti bo všeč tudi...