Za nego oziroma poliranje čolna uporabljajte kvalitetno polirno pasto

Med pomembnimi vzdrževalnimi postopki čolna je tudi poliranje. Poliranje čolna je zahtevno opravilo, ki mora biti izvedeno natančno in s kvalitetnimi materiali. V naši ponudbi najdete pripomočke za voskanje in poliranje čolna. Polirna pasta za čoln ima lahko grobo, srednjo ali fino granulacijo. Različne granulacije so namenjene različnim stopnjam poliranja. Groba pasta je namenjena odstranjevanju močne oksidacije, sledi brušenja in globokih prask. Groba pasta nudi daljši čas obdelovanja. Polirna pasta s srednjo granulacijo je namenjena za odstranjevanje finejših prask. Fina granulacija polirne paste pa služi za odstranjevanje manjših prask, omogoča visok sijaj. Srednji in fini polirni pasti je lahko dodan vosek, ki poskrbi za zaščito laka. Vosek se uporablja po zaključenem poliranju. Laku nudi sijaj in zaščito pred soljo ter UV žarki. Polirne paste za čolne se lahko uporabljajo za ročno ali strojno obdelavo. Pomemben pripomoček pri poliranju je tudi polirna goba, ki je lahko iz naravnih ali umetnih materialov. Uporablja se s polirnimi stroji.

poliranje čolna

Čiščenje in nega čolnov je nujno vsakoletno opravilo

Nega čolnov vključuje čiščenje, poliranje in zaščito. Pri nas najdete visoko kvalitetne produkte, ki jih potrebujete za nego vašega plovila. Za čiščenje se uporablja šampon, ki je koncentriran zato je njegova poraba zelo ekonomična. Po temeljitem čiščenju sledi poliranje plovila. S primerno pasto se površina spolira do visokega sijaja. Zadnji korak pa je zaščita plovila z voskom. Le tako, bo čoln obdržal sijaj in odpornost na umazanijo. Nega čolnov je zelo pomembna, saj lahko vsa umazanija, ki se nabira na trupu vpliva na plovnost. Dober univerzalen produkt je pasta, ki odstranjuje trdovratno umazanijo na trdnih in občutljivih površinah. Pasta je primerna za vse vrste površin kot so plastika, kovina, steklo, jeklo in druge. Pasta odstranjuje vse vrste nečistoč kot so oljni madeži, rja, plesen. Med produkti za nego vašega čolna je tudi lak za čolne. Laki za čolne nudijo zaščito in dekoracijo zunanjega lesa in lesa v notranjosti čolnov. Uporabite ga lahko za palubo, stopnice, pohištvo, vrata. Les ščiti pred vlago in temperaturnimi spremembami.

polirna pasta za čoln

Temeljito čiščenje je predpogoj za uspešno poliranje čolna

Za čiščenje čolnov se uporabljajo šamponi, ki odstranjujejo maščobe, alge, madeže. Pred poliranjem je potrebno čoln temeljito oprati. Za temeljito čiščenje priporočamo uporabo koncentrata za odstranjevanje organskih ali mineralnih nečistoč, ki ga imamo v našem prodajnem programu. Za čiščenje plastike in aluminija imajo specialna čistila, ki nudijo obnovo in zaščito pred UV žarki ali rjo. Nudimo tudi komplet za čiščenje gumenjakov. Komplet je sestavljen iz čistila, nano gobice in mikro krpe. V kompletu dobite vse kar rabite za čiščenje vašega gumenjaka.

Preberite več o naših lakih za čolne tukaj: http://www.vsi.si/glaso/lak-za-colne

Morda ti bo všeč tudi...