Javno naročanje

Javno naročanje je vse bolj razširjeno in pomembno področje v Republiki Sloveniji

postopki javnega naročanjaJavno naročanje je v Sloveniji vse bolj razširjen postopek. Javna naročila so skupek dejanj, ki jih naročniki opravijo s ciljem gospodarne nabave blaga, storitev ali gradbenih del. K izvajanju javnih naročil so zavezani tako neposredni kot tudi posredni uporabniki državnega ali lokalnih proračunov, ponudnik pa je lahko vsakdo, ki lahko ponudi iskano storitev.

Dan danes se preko javnega naročanja porabi skoraj polovico državnega proračuna ter okrog 12 odstotkov bruto družbenega proizvoda v Evropski uniji. Ker je postopek javnega naročanja precej zapleten je izjemno pomembno, da so ljudje, ki so s postopkom v stiku z njim seznanjeni in poznajo vse njegove podrobnosti.

Novela Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja

V ta namen smo za vse posameznike, ki so z javnim naročanjem v neposrednem stiku pripravili strokoven tečaj za javna naročila na katerem se bodo posamezniki lahko izobrazili o vseh podrobnostih postopka javnega naročanja, predstavili pa jim bomo tudi novelo Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN), ki bodo lahko dosledno uporabljali že po 27. 11. 2017, ko bo ta sprememba začela veljati.

Strokovna in uporabna predavanja o postopku javnega naročanja

Javno naročanje za odvetniške storitvePredavanja bodo izvajali strokovnjaki, ki se z javnim naročanjem tudi vsakodnevno srečujejo in bodo posameznikom zraven teoretične podlage tako predali tudi izkušnje iz prakse. Med drugim bodo predavali priznani strokovnjaki s področja pravnega varstva v postopkih javnega naročanja ter člani državne revizijske komisije, skupaj s predstavniki zakonodajalca in Ministrstva za javno upravo, ki vam bodo predstavili bistvene spremembe Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja in vas seznanili z drugimi podrobnostmi postopka javnega naročanja. Spregovorili bodo tudi o pomembnosti vnašanja javnih naročil v Portal javnih naročil ter o izjemah, kot so na primer javna naročila male vrednosti oz. evidenčna javna naročila, za katere objava ni obvezujoča.

Program predavanj o javnem naročanju se bo raztegnil skozi ves dan, po končanih predavanjih pa bo sledila razprava o slišanem. Med predavanjem se bodo strokovnjaki potrudili, da bodo znanje posameznikom predali na kakovosten in razumljiv način ter jih ves čas vzpodbujali k sodelovanju s postavljanjem različnih vprašanj.

Poleg izobraževanj o javnem naročanju, pa vam v podjetju Uradni list Republike Slovenije d.o.o. ponujamo tudi izobraževanja z drugih področij, kot so gradbeništvo, informacije javnega značaja, delovno in gospodarsko pravo, finance ter ostalih uporabnih področij. V primeru dodatnih vprašanj o seminarju na temo javnega naročanja nas lahko kontaktirate tudi po telefonu ali e-pošti, ki ju najdete na spletni strani. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam pred prijavo na seminar še zastavljajo.

Morda ti bo všeč tudi...