Potovanje

Potovanje po Sloveniji je lahko zanimivo in drugačno. Naša dežela ponuja zelo zanimivo turistično ponudbo v vseh letnih časih. Pohvalimo se lahko z čudovitimi, svetovno znanimi naravnimi znamenitostmi, pomembnimi zgodovinskimi in kulturnimi obeležji, arhitekturo, pestra je ponudba športnih aktivnosti – od jadralnega padalstva, vodnih športov, kolesarjenja, pohodništva, jadranja in še marsičesa. Ponudba turističnih namestitev na potovanju po slovenskih krajih je kakovostna in za vsak popotniški okus in žep. V turistično bolj obiskanih krajih so na voljo urejeni kampi, zasebni apartmaji in sobe ali hotelske namestitve.

Potovanja

Če pa si zaželimo bolj eksotičnih destinacij, številne turistične agencije ponujajo potovanja z letalom ali ladjo. Prvo ponuja najhitrejšo pot do izbrane destinacije, na potovanju z ladjo pa lahko uživamo v plovbi in postankih v pristaniščih znamenitih obmorskih mest, kjer si ogledamo znamenitosti in začutimo utrip mesta.

Če ljubite morje, plovbo in potovanje po valovih, nikakor pa se ne morete sprijazniti z gnečo, so tu potovanja s tovorno ladjo. Nekaj potniških kabin na krovu, napolnjenem s kontejnerji, je ideja, ki se porodi v glavah avanturistov. Še zdaleč pa ne gre za neprijetno in neudobno izkušnjo. Za razliko od prestižnih potovanj s križarko, ki na krovu ponuja od masaž, kulinaričnih užitkov, gledaliških predstav, fitnesa in animacijskega programa za otroke, tovorne ladje dajejo prednost – tovoru. Vseeno pa je lahko 77-dnevno potovanje iz Evrope na Kitajsko, s postanki v največjih svetovnih pristaniščih, nepozabna pustolovščina.

Morda ti bo všeč tudi...