Pravni nasveti so iskani na številnih pravnih področjih

Ljudje se po pravne nasvete k odvetnikom zatekajo zaradi težav, ki izhajajo iz različnih pravnih področij. Zelo pogosto nasvete dobrega odvetnika v Ljubljani in drugod po Sloveniji posamezniki poiščejo na področju dednega in družinskega prava. Gre za dve izjemno kompleksni področji, saj se tukaj poleg zahtevnih pravnih norm prepletajo tudi čustva, ki so največkrat zelo močna, zato nam bo pravni nasvet in vodenje dobrega odvetnika za družinsko in dedno pravo pomagalo poskrbeti za zaščito naših interesov. V sklopu družinskega prava se odvetniki v Ljubljani največkrat ukvarjamo z vprašanji o delitvi premoženja, o stikih z otroci in preživljanju otrok, pa tudi o preživljanju zakoncev. Nikakor pa na tem področju ne smemo pozabiti na zaščito najšibkejših – to je otrok. Pri dednem pravu pa se velikokrat pojavljajo vprašanja o institutu nujnega deleža, odpovedi dedovanju pa tudi o pripravi oporoke. Vsa ta vprašanja so še veliko težja, prav zaradi nenadne izgube najbližjih.

Pravni nasveti

Tudi v nepremičninskem in odškodninskem pravu je zaželeno pravno svetovanje

Pravno svetovanje se velikokrat poišče tudi na področju nepremičninskega prava, kjer se ljudje morda prvič soočajo z nakupom ali prodajo nepremičnine. Spori v sklopu nepremičninskega prava pa velikokrat izhajajo tudi iz najemnega razmerja, pri katerem je prišlo do spora med najemodajalcem in najemojemalcem. Zelo veliko vprašanj pa se pojavlja tudi v zvezi s plačilom davka pri nakupu oziroma prodaji nepremičnine. Področje nepremičninskega prava ureja množica zakonskih in podzakonskih predpisov, ki so velikokrat nejasni ali v medsebojnem nasprotju in težko razumljivi tudi strokovnjakom, zato je v primeru pravnih vprašanj s področja nepremičninskega prava najpametneje poiskati pomoč v pravni pisarni, kjer nam bodo odvetniki znali svetovati in nas peljati skozi celoten postopek.

Veliko pravnih nasvetov je iskanih tudi s področja odškodninskega prava. V primeru odškodnine moramo vedeti, da z odškodninskim zahtevkom nikakor ne smemo odlašati. Večina ljudi misli, da je dobro, da v primeru fizičnih poškodb najprej počakajo, da je rehabilitacija popolna in se šele nato pričnejo ukvarjati z odškodnino, ki jim pripada, vendar je najbolje, da odškodninski zahtevek vložimo že takoj, ko je bila škoda (pa naj bo telesna ali druga škoda) povzročena. Če z odškodninskim zahtevkom ne bomo uspešni, bomo morali pri pristojnem sodišču vložiti odškodninsko tožbo, vendar se je v tem primeru najbolje odločiti za najem odvetnika, ki celoten postopek dobro pozna in bo lahko učinkovito zaščitil naše interese.

Morda ti bo všeč tudi...