Prekrivanje strehe

Prekrivanje strehe mora biti izvedeno v skladu s stroko

Prekrivanje strehe mora biti v primeru, če imamo opravka z ravno streho na hiši, še posebej natančno. Če namreč prekrivanje strehe ni izvedeno kvalitetno, lahko pride do zamakanja dosti hitreje, kot je to v primeru, če imamo opravka s poševno streho. Zato je tudi dobro, da uporabimo le najboljšo kritino ravne strehe, saj je kvaliteten material pomemben za dobro izvedbo ravne strehe. Če uporabimo kvaliteten material za prekrivanje strehe, je cena strehe sicer res nekoliko višja, kot bi bila v primeru, če bi uporabili tretjerazredni material, toda cena sanacije strehe, ki bi jo morali plačati, ker smo vgradili slab material, bi bila neprimerno višja od cene strehe s kvalitetnim materialom.

ravna streha na hiši

Cena strehe ne sme biti prvo vodilo za izbor materiala

Cena strehe je v današnjem času tako pomembna kot katerakoli druga cena. Živimo v času draginje in posledice gospodarske krize so še vedno prisotne. Zato je logično, da vsi stremimo k temu, da čim večkrat opravimo res ugoden nakup oziroma sklenemo dober posel. V današnjem času je potrošnik postal zelo zahteven (kar je seveda v redu) in si želi visoke kakovosti. Tržno gospodarstvo pa nas je naučilo, da se moramo boriti za čim nižjo ceno, saj je na trgu dovolj konkurence v skoraj vsaki dejavnosti, da nam to lahko skoraj vedno brez težav uspe. Toda pri določenih zadevah cena ne bi smela biti na prvem mestu. In tako je tudi s ceno strehe. Na trgu lahko dobite celo vrsto materialov za prekrivanje strehe, ki so zelo poceni. Včasih – če imamo srečo – gre za odlične, prvovrstne materiale, ki so nam na voljo v akciji. Tedaj je tak nakup materiala za prekrivanje strehe vsekakor priporočljiv. Včasih pa se zgodi, da je določen material za prekrivanje strehe navidezno ugoden, a lahko gre za slab, tretjerazredni material. V tem primeru nakup takšne kritine za ravno streho seveda ni priporočljiv. Ravna streha na hiši je namreč preveč pomembna, da bi si lahko dovolili nakup slabega materiala samo zato, da bi znižali končno ceno strehe. Nobena cena strehe namreč ni tako visoka, da bi bila višja od cene nepotrebne sanacije strehe, ki bi bila potrebna, če je bil naš projekt izveden slabo ali s slabimi materiali.

Prekrivanje strehe mora biti kvalitetno zaradi specifike ravne strehe

Ravna streha na hiši je specifična. Stroka namreč pravi, da je v primeru tovrstne strehe dopustno manjše zastajanje vode na kritini ravne strehe. To je za naklone do petih odstotkov celo povsem normalno. Zastajanje vode je pogosto posledica neravnin armiranobetonske plošče ali nekaterih drugih dejavnikov. Zato je prekrivanje tovrstne strehe dosti bolj kočljivo, kot je to v primeru poševne strehe, kjer so nakloni večji in voda odteka hitro ter na strehi nikoli ne zastane. Če bi se na primer zgodilo, da bi bila v  kritini ravne strehe le najmanjša luknjica, bo to zagotovo (prej ali slej) povzročilo, da bo voda vstopila v sestav strehe ter počasi pricurljala do prostorov, v katerih bivajo stanovalci. Ne gre le za to, da to lahko povzroči škodo v bivalnih prostorih zaradi izliva vode. Gre tudi za to, da luknjice nemara ne bomo pravočasno odkrili, kar pomeni, da bo imela voda dovolj časa, da bo namočila toplotno izolacijo (če imamo takšno toplotno izolacijo, ki vpija vodo), kar pomeni, da bo v tem primeru cena sanacije strehe visoka.

sanacija strehe cena

Prekrivanje strehe zaupajte le dobremu izvajalcu

V primeru ravne strehe na hiši je nujno, da za prekrivanje strehe angažiramo res preizkušenega izvajalca, kateremu lahko zaupamo. Prav je, da izvajalca preverite, preden mu delo zaupate. Svetujemo vam, da izvajalca povprašate po referencah, torej po projektih, ki jih je v preteklosti izvajal. Nemara ni slabo, če kakšno od referenc tudi preverimo in povprašamo, kako so bili z izvajalcem zadovoljni. To je ukrep, s katerim se lahko izognemo visoki ceni sanacije strehe, ki bi jo morali plačati, če bi za prekrivanje strehe angažirali slabega izvajalca.

Cena strehe pri nas je ugodna, a kakovost izvedbe visoka

Če boste za prekrivanje strehe angažirali naše podjetje, se bomo potrudili, da vam bomo ponudili čim bolj ugodno ceno strehe. Seveda pa zaradi tega nikakor ne bo trpela kvaliteta izdelave in vsekakor bomo vgradili kakovostne materiale. To bomo storili že zaradi nas, saj je zadnja stvar, ki si jo v našem podjetju želimo, da bi nas nezadovoljne stranke klicale zaradi reklamacij. Zavedamo se, da je streha izredno pomemben del objekta, saj je postavljena z namenom, da prepreči vdor vode v objekt, zato smo še posebej previdni in storimo vse, da se to ne bi nikoli zgodilo.

Morda ti bo všeč tudi...