Prenosni računalnik HP in druge znamke iz poslovne linije

Prenosni računalnik je lahko precejšnja investicija, zato morate ob nakupu dobro razmisliti, kaj izbrati, da dobite zares največ za svoj denar. Pri tem je nujno upoštevati osnovni namen uporabe. Če gre predvsem za delovni pripomoček, je zagotovo najboljša izbira t. i. poslovna linija, ki ima ogromno prednosti, če jo primerjamo s širokopotrošno linijo, ki se običajno znajde na policah trgovin. Najbolj privlačna »lastnost« slednje je seveda predvsem dostopna cena, a to velja zgolj za ceno ob samem nakupu, saj lahko zaradi krajše življenjske dobe na dolgi rok zapravite mnogo več.

Najpomembnejše prednosti, ki jih ima poslovni prenosni računalnik

Kot je bilo že nakazano, se poslovna in širokopotrošna linija v prvi vrsti razlikujeta glede na pričakovano življenjsko dobo. Pri prvi ta v povprečju znaša najmanj 6 let, pri drugi pa le od 2 do 3 let. Pri poslovni liniji je tudi bistveno manj reklamacij (njihova pogostost je v povprečju nižja za faktor 5). To velja tako za prenosni računalnik HP kot za druge uveljavljene znamke. Pomembne zasluge za daljšo življenjsko dobo izdelkov iz poslovnih linij ima zagotovo precej odpornejše ohišje, ki je običajno iz zelo trde plastike namesto iz poceni plastike, ki se večinoma uporablja pri širokopotrošnih modelih. Za še večjo trpežnost oziroma robustnost poskrbi dodajanje določenih materialov, npr. aluminija ali magnezija, pika na i pa so kovinski tečaji namesto plastičnih za pritrjevanje zaslona na ohišje. Sam zaslon je pri širokopotrošni liniji t. i. bleščeči, pri katerem se oči zelo naprezajo, slika pa se hitro popači, če malce premaknemo glavo. Po drugi strani pa se pri poslovnih linijah uporabljajo mat zasloni, ki so ob vsakodnevnem delu mnogo prijaznejši do oči, saj se ne bleščijo, vidni kot je tu precej večji, morebitni spremenjeni pogoji svetlobe pa ne vplivajo na popačenje slike. Dodatne prednosti, ki jih imajo poslovni prenosni računalniki HP, Dell idr. prenosniki iz poslovnih linij v primerjavi s širokopotrošnimi, so še bistveno daljše trajanje in življenjska doba baterije (število vgrajenih celic je namreč dvakrat večje), močnejši hladilni sistem in bolj vzdržljiva tipkovnica, ki prenese tudi do trikrat več klikov. Omeniti pa je treba še izjemno praktično možnost priklopa na tiskalnike, dodatne zaslone, miško, tipkovnico ipd. z eno samo tipko. Ko se vrnete s terena v pisarno, vam priklop torej ne bo vzel več kot sekunde.

Prenosni računalnik i5

Kako prepoznati poslovni prenosni računalnik (HP, Lenovo, Dell …)?

Prenosni računalnik HP, Dell, Asus ipd. je mogoče zelo hitro prepoznati po imenih. Proizvajalci večinoma že več desetletij uporabljajo nespremenjena poimenovanja za poslovne in širokopotrošne linije. Pri znamki HP je na primer poslovna linija prepoznavna po imenih EliteBook, Z-Book in Folio, širokopotrošno pa sestavljajo ProBook, Envy, Spectre, Omen in Pavillion. Seveda pa je treba pri poslovni liniji zaradi vseh naštetih in mnogih drugih prednosti računati na višjo ceno, običajno med 1000 € in 4000 €.

Ugoden poslovni prenosni računalnik Lenovo, HP in drugih proizvajalcev

Je predvsem višja cena tisto, kar vas odvrača od tega, da bi si omislili kakovosten in zmogljiv poslovni prenosni računalnik Lenovo, HP oziroma izbrane znamke? Izvrstna rešitev v takšnih primerih je rabljen poslovni računalnik, ki ga kupite pri podjetju BBT. Ponujamo vam izvrstno ohranjene ter temeljito pregledane in testirane modele, stare 2–3 let, katerih delovanje bo stabilno še najmanj 4–6 let. Če njihovo ceno primerjamo z novimi modeli, ki imajo primerljive lastnosti, pa ob nakupu prihranite vsaj 250–500 €, mnogokrat pa še precej več. Nobene potrebe torej ni, da bi zapravili ogromno za povsem nov poslovni prenosni računalnik HP, Dell ipd. ali pa da bi se zadovoljili s širokopotrošno linijo. Vse odlike, ki jih ponuja poslovna linija, si je mogoče zagotoviti po bistveno nižji ceni. Na podlagi 15-letnih izkušenj lahko zatrdimo, da je vsak rabljen poslovni (prenosni) računalnik BBT več kot odličen za vsa pisarniška dela.

prenosni računalniki 17''

Poslovni prenosni računalniki 17” s SSD diskom in manjši zasloni

Izbirati je mogoče med različnimi modeli oziroma lastnostmi. Tako se lahko denimo odločite za želeno velikost zaslona, ki ga bodo imeli poslovni prenosni računalniki (17” ali manjše velikosti), za izbrano vrsta diska za prenosni računalnik (SSD ali HDD) ipd. Večina prenosnih računalnikov (17” idr. dimenzije zaslona) iz naše ponudbe ima sicer vgrajen SSD, ki je nekakšen naslednik klasičnih trdih diskov. Glavne odlike, ki jih ima SSD, so predvsem hitrejše delovanje, manj segrevanja in manj porabljene energije. Izbira je na koncu vaša, seveda pa vam z veseljem priskočimo na pomoč, če niste povsem prepričani, kako izbrati med različnimi prenosnimi računalniki. 17” ali manjši zaslon? Poslovni prenosni računalnik HP, Lenovo ali Dell? Zaupajte nam morebitne dileme oz.  nam opišite svoje konkretne zahteve/potrebe in ponudili vam bomo strokoven nasvet, ki bo olajšal vašo odločitev. Za izbrani prenosni računalnik HP in drugih znamk vam ponujamo tudi garancijsko dobo od 6 do 12 mesecev (dolžina garancije je odvisna od tipa opreme), nakup pa je povsem varen, saj je mogoče prenosni računalnik vrniti v 15 dneh. Vljudno vabljeni k ogledu naše ponudbe!

Morda ti bo všeč tudi...