Elektromagnetni ventil 12V – nepovratni za zrak ali za vodo

Elektromagnetni ventil 12V običajno ni nekaj, kar nam je poznano, čeprav ga najdemo v vsakem gospodinjstvu. Ta komponenta je del hladilnikov, pralnega stroja, pa tudi pomivalnega. Dokler vse te naprave delujejo, kot bi morale, morda niti ne pomislimo na elektromagnetni ventil 12V, ki regulira dotok vode in tako omogoča normalno delovanje naprave. V kolikor pa pride do okvare katere izmed naprav, bo serviser najprej pomislil na elektromagnetni ventil 12V, ki ga bo najverjetneje treba menjati. Seveda pa se 12V elektromagnetni ventili ne uporabljajo le za hidravliko in za vodovod, temveč lahko regulirajo tudi dotok zraka v določene naprave, torej se uporabljajo tudi za zrak. Ko pride do okvare te pomembne komponente, pričnemo razmišljati o ceni nove, le-ta pa je odvisna od vrste ventila, njegove izvedbe in kakovosti. Kakovostnejšega, kot bomo izbrali, daljša bo njegova življenjska doba in posledično tudi delovanje naprav, v katerih se uporabljajo nepovratni ventili 12V za vodo ali za zrak.

elektro magnetni ventil 12v

Kako deluje elektromagnetni ventil 12V za zrak oziroma vodo?

Elektromagnetni ventil 12V je komponenta, ki povezuje električno in pnevmatsko oziroma hidravlično energijo. Sestavlja ga torej električni del (magnetna tuljava) in pnevmatski oziroma hidravlični ventil, ki omogoča pretok medija. Električni tok povzroči nastanek električnega polja, le-to pa je odgovorno za premik tuljave, s čemer omogoči pretok vode ali zraka. Če je tokokrog prekinjen, se kotva tuljave premakne navzdol in tako zapre pretok od enega do drugega priključka. Način delovanja je dokaj enostaven, vendar je zelo pomembno, da za določeno napravo izberemo pravi elektromagnetni ventil 12V. Komponenta je primerna za uporabo pri različnih medijih, kot so voda, zrak in neagresivne tekočine. Elektromagnetni ventili 12V se ne uporabljajo le v domačem okolju, temveč jih najdemo tudi v kompleksnih industrijskih sistemih. Primerni so za avtomatizacijo krmiljenja sodobnih obdelovalnih strojev in vseh sodobnih industrijskih procesov. Ena sama komponenta in toliko različnih načinov uporabe! Preden se odločimo za pravega, upoštevamo material, iz katerega je elektromagnetni ventil 12V izdelan, upoštevati pa je potrebno še posredno in neposredno delovanje ter konstrukcijo, ki je lahko batna ali membranska.

Elektromagnetni ventil 12V za hidravliko in vodovod

Elektromagnetni ventil 12V se pogosto uporablja za hidravliko – ustvarjanje sil in gibanja s pomočjo tekočin tako, da so tlačne tekočine sredstvo za prenos energije. Omogoča prenos velikih sil, zelo precizno pozicioniranje in enakomerno gibanje, neodvisno od obremenitve. Za nemoten pretok skrbijo cevi, po katerih se varno pretakajo maziva, goriva olja in druge tekočine. Poleg cevi se pri tem uporabljajo še elektromagnetni ventili 12V, ki skrbijo za normalen pretok tekočin. Le-ti so velikokrat del vodovodov.

Nepovratni elektromagnetni ventil za vodo

Elektromagnetni ventil 12V regulira tudi pretok zraka

Ker so nekateri elektromagnetni ventili 12V in 24V primerni za vodo, drugi za plin in tretji za zrak, moramo iz obširne ponudbe izbrati pravega za določen namen uporabe. Že samo v domačem gospodinjstvu najdemo različne vrste elektromagnetnih ventilov 12V, ki opravljajo različne naloge. Nakup je mogoče opraviti v čisto vsaki specializirani trgovini, še enostavnejši nakup pa nam je na voljo v spletni trgovini podjetja S3C, kjer je na voljo 120.000 izdelkov na zalogi, poskrbljeno pa je tudi za dostavo na dom. V podjetju S3C so na voljo elektromagnetni ventili 12V za zrak in druga oprema, ki je namenjena uporabi v domačem gospodinjstvu ali v industriji. Na voljo so originalni deli priznanih proizvajalcev, s pomočjo preprostega iskalnika na spletni strani pa vam na podlagi številke izdelka predlagamo najprimernejši originalni del. Medtem, ko bi v številnih specializiranih trgovinah zapravili veliko časa z iskanjem pravega elektromagnetnega ventila 12V, ga lahko pri nas najdete v le nekaj minutah, za kar vam ni potrebno zapuščati doma, saj bomo elektromagnetni ventil 12V za zrak in druge naročene komponente v roku 3 delovnih dni dostavili na vaš dom. Za enostavnejšo izvedbo nakupa vam pred naročanjem komponent profesionalno svetujemo in po potrebi pomagamo pri izbiri, zato bo vaš nakup še dodatno olajšan. Omeniti moramo še konkurenčne cene, zaradi katerih imajo komponente iz naše ponudbe veliko prednost pred vsemi ostalimi!
Na naših policah se nahaja tudi mikro ventil.

Mikro ventil se zelo pogosto uporablja v laboratorijih, najrazličnejših medicinskih instrumentih, zobozdravstvenih aparatih in drugod v medicini oziroma napravah, ki se uporabljajo v zdravstveni dejavnosti. Obstajajo različne vrste mikro ventilov, pri čemer imajo nekateri zelo majhen notranji volumen, drugi v svoji notranjosti niso v stiku z medijem, spet tretji pa nam omogočajo natančno krmiljenje pretoka ali tlaka. Če torej potrebujete katerega izmed njih ali pa je v vašem gospodinjstvu pravkar prišlo do okvare elektromagnetnega ventila za zrak, preverite odlično ponudbo, v kateri boste po konkurenčni ceni dobili prav to, kar iščete. Imamo dolgoletne izkušnje z opremo za avtomatizacijo procesov, zato vam bomo z velikim veseljem svetovali in pomagali pri nakupu. Prelistajte naš katalog in se seznanite s cenami, ki so neverjetno ugodne. Izognite se čakanju in opravite nakup kar v spletni trgovini!

Morda ti bo všeč tudi...