Varilni aparat CO2 naredi s pravilno uporabo dober trden zvar

Varilni aparat CO2 se uporabljajo za varjenje vseh materialov. Varjenje se izvaja z neoplaščeno žico, ob prisotnosti različnih plinov, ki ustvarijo zaščitno atmosfero. V naši široki ponudbo imamo naprave za osebno, profesionalno in industrijsko uporabo, Med seboj se razlikujejo po moči in po načinu varjenja. Varilni aparati CO2 omogočajo dva tipa varjenja. Postopek varjenja mig, se uporablja za lahko kovine in njihove zlitine. Neoplaščena žica v prisotnosti plina argona tvori kvaliteten zvar, ki je čist. V primeru, da želimo variti nerjaveče in legirano jeklo pa moramo uporabiti mešanico argona in kisika. Plin argon ne reagira z varjencem. Postopek varjenja mag pa se uporablja za varjenje nizko legiranega in navadnega jekla. Plin, ki se uporablja, je mešanica argona, kisika in ogljikovega dioksida, ki z varjencem reagira. Razlika med obema postopkoma je oblika zvara. Postopek mag je cenovno ugodnejši od postopka mag zaradi cene plina argona. Za industrijsko rabo varilnih aparatov CO2, je potrebna uporaba hladilnega sistema, ki ga najdete v naši ponudbi. Varilni aparati CO2 imajo dve vrsti izvora: transformatorski in invertni. Razlika med aparati je v velikosti. Inverterski varilni aparati CO2 so veliko manjši in lažji od transformatorskih aparatov, zato so primerni tudi za terensko delo, saj je njihov transport enostaven.

Varilni aparati co2 Pretent

Reducirni ventil za varilni aparat CO2 se uporablja za nastavljanje pretoka plina

Reducirni ventil za CO2 zagotavlja stalen izhodni tlak plina med procesom varjenja. Reducirni ventil za CO2 je namenjen redukciji tlaka plina iz odjemnega mesta oziroma jeklenke, na delovni tlak pri določenem pretoku. Z reducirnim ventilom za CO2 nastavljamo pretok plina, ki ga med postopkom varjenja stalno ohrani. Pretok plina lahko spremljamo na pretočnem kazalu. Reducirni ventili imajo lahko tudi enojni ali dvojni rotameter. Rotameter se uporablja za merjenje pretoka plinov. Sestavlja ga prozorno ohišje s plovcem, ki se dvigne do določene višine potem, ko skozi njega spustimo plin. Na prozornem ohišju je skala, s pomočjo katere odčitamo pretok. Rotameter ima določene prednosti in slabosti. Njegova največja prednost je zagotovo, da za svoje delovanje ne potrebuje nobenega goriva ali zunanjega napajanja. Največjo slabost pa predstavlja slabšanje natančnosti števca proti dnu skale, ki lahko privede do napak pri odčitavanju. Poleg reducirnih ventilov za CO2, nudimo tudi reducirne ventile za kisik, acetilen, butan in dušik. Za brezhibno delovanje reducirnega ventila, je potrebno upoštevati navodila proizvajalca. Držati se je potrebno tudi navodil za uporabo saj v nasprotnem primeru reducirni ventil ne bo deloval pravilno.

Delo z varilnim aparatom CO2 zahteva uporabo zaščitne varilne maske

Pri delu z varilnim aparatom CO2 mora biti varilec ustrezno zaščiten. Zaščito telesa nudi zaščitna obleka, za obraz pa nudijo zaščito očala ali zaščitne varilne maske. Obleke, ki so narejene iz pravega usnja sestavljajo jakne, predpasniki, rokavniki, rokavice, podkape in gamaše. Jakne, so na voljo v različnih barvah in modelih. Morajo pa biti narejene tako, da varilca na kakršen koli način ne ovirajo. Predpasnik predstavlja učinkovito zaščito dela telesa, ki je zelo izpostavljen iskricam. Pokrije velik del telesa kar pomeni, da nudi učinkovito zaščito. Rokavniki so namenjeni zaščiti rok, saj so zelo izpostavljene sevanju in iskricam. Poleg rokavnikov se za zaščito rok uporabljajo tudi usnjene rokavice. Kratki ali dolgi modeli rokavic so izdelani iz kvalitetnega mehkega usnja, ki omogočajo dober oprijem predmetov med delom. Podkape nudijo dobro zaščito lasišču pri nošenju čelade. Preprečujejo izpadanje las saj ublažijo trenje, ki nastane kot posledica dolgotrajnega nošenja čelade. Dolgotrajna neuporaba podkape ob rednemu nošenju čelade, privede do izpadanja las. Podkapa je odličen blažilec trenja, zato je njena uporaba zelo priporočljiva. Usnjene gamaše so učinkovita zaščita nog in obutve. Za zaščito oči poskrbite z očali za varjenje, ki jih ščitijo pred iskricami in UV žarki, ki so posledica varjenja. V naši ponudbi imamo kovinska očala, ki nudijo menjavo stekel in dvižna očala, ki imajo svetla ter temna stekla. Zaščitne varilne maske so lahko navadne in avtomatske. Navadne so izdelane iz kartona, steklenih vlaken ter iz termično obdelane plastike. Avtomatski modeli nudijo najboljšo zaščito in udobje. Najboljši avtomatski model v našem prodajnem programu je Jackson. Material je trdna ABS plastika, cev in jermen pa sta oblečena v proban, ki podaljšuje uporabno dobo naprave. Nizka teža pripomore k udobju pri nošenju in ne predstavlja ovire pri delu. S številnimi funkcijami skrbi za varnost varilca. Ima sistem za čiščenje zraka, s pretokom do 180 litrov na minuto, kar zagotavlja 9 ur zanesljivega delovanja.

varilni aparati co2 inverter

Pomagamo vam z izbiro standardnih, profesionalnih ali industrijskih varilnih aparatov CO2

V našem podjetju nudimo testiranje vseh varilnih aparatov pred nakupom. Na ta način želimo pomagati pri ustrezni izbiri aparata. Dober varilni aparat mora zadovoljevati vse vaše potrebe in želje. Ne glede na to ali kupujete profesionalni varilni aparat ali napravo za uporabo v domači delavnici, se vam bomo popolnoma posvetili in pomagali z nasveti. Naše podjetje deluje že od leta 1990, kar pomeni, da imamo veliko izkušenj na tem področju. Poleg prodaje naprav, nudimo tudi servisne storitve, ki so hitre in kvalitetne. Prav tako nudimo strankam potrošni material in dodatno opremo, ki je v večini vedno na zalogi. Smo eden izmed največjih ponudnikov varilne opreme v Sloveniji.

Morda ti bo všeč tudi...