Obdelovalni stroji za kovine

Obdelovalni stroji za kovine, ki jih nudimo v našem podjetju Robomac so stružnice in rezkalne naprave. Imenujemo jih tudi obdelovalni centri ali materni stroji. Zelo so prispevali k razvoju industrije, saj omogočajo izdelavo različnih izdelkov v vseh velikostih. Podjetja morajo izbrati ustrezne obdelovalne stroje glede na njihove potrebe in želje. Velika podjetja rabijo naprave, ki imajo velike hitrosti, saj si tako še povečajo proizvodnjo in posledično povečajo donosnost podjetja. V primeru, da podjetje izdeluje več različnih industrijskih izdelkov, mora naprava imeti možnost preureditve in sposobnost proizvodnje različnih izdelkov. Tudi programska oprema je pri takšnih napravah bolj zahtevna in obsežna. Pri manjših podjetjih pa je pomembna velikost naprave, sploh, če obstaja v proizvodnem obratu prostorska stiska. Prednost manjših obdelovalnih naprav je majhna poraba električne energije, enostavna uporaba in mobilnost. Prepričani smo, da imamo dovolj obširno ponudbo za vsako podjetje, ki potrebuje kvalitetno in efektivno cnc napravo za obdelovanje kovin.

Programiranje cnc stružnic, ki so obdelovalni stroji za kovine mora biti strokovno izvedeno

Stružnice se smatrajo kot najstarejše orodje za obdelovanje kovin in drugih materialov. Sestavljene so iz dveh delov in sicer iz mehanskega dela ter iz krmilnika. Celoten proces delovanja vodi krmilnik, mehanski del pa izvaja obdelovanje materiala. Stružnice so vsestranske naprave, kar pomeni, da lahko ista naprava izvaja različne delovne procese. Preureditev se opravi s spremembo programa ali pa je sprememba mehanska na stroju kar pomeni zamenjavo orodja. Programiranje cnc strojev se izvaja s CAD/CAM programi. Program CAM skrbi za načrt delovnega procesa, program CAD pa vodi proces izdelave. Po končanem programiranju v obdelovalni stroj za kovine, se prične proces izdelave. Ločimo dva tipa stružnic: horizontalne in vertikalne. Pri horizontalnih stružnicah se obdelovanec vrti, mehansko pa ga obdeluje orodje na eni ali dveh oseh. Izdelek se oblikuje z odstranjevanjem odvečnega materiala. Stružnice se večinoma uporabljajo za izdelovanje okroglih oblik. So računalniško vodene, programiranje cnc strojev pa mora izvajati strokovno usposobljeni delavec, ki ima zadostno znanje in izkušnje. Vertikalne stružnice imajo zmogljivost struženja obdelovancev z največjim premerom do 10 metrov. Stružnice imajo vertikalno glavno os, ki pripomore k lažjemu vpenjanju in centriranju obdelovanca. Na ta način je teža obdelovanca izkoriščena kot pomoč pri postopku vpenjanja. Vertikalne stružnice so uporabne v mnogih industrijah, še posebej pa za izdelavo velikih ladijskih motorjev ali pa za obdelovanje odlitkov večjih turbin. Avtomatski stroji in orodja za obdelavo kovin omogočajo avtomatizacijo proizvodnje. Ta postane hitrejša in bolj učinkovita, poveča se lahko asortiment izdelkov, ki jih podjetje nudi. Z modernimi avtomatskimi stroji se zato posledično poveča donosnost podjetja.

Obdelovalni stroji za kovine

Obdelovalni stroji za kovine so tudi vertikalne in horizontalne rezkalne naprave

Cnc rezkalne naprave so obdelovalni stroji za kovine, ki so nepogrešljive v različnih gospodarskih panogah, še posebej v orodjarstvu. Programiranje naprav se izvaja s CAD/CAM programi, ki skrbijo za načrt izdelave in za potek obdelovalnega procesa. Po vnosu podatkov oziroma po programiranju se lahko prične obdelovanje materiala z rezkanjem, frezanjem ali vrtanjem. Horizontalne rezkalne naprave Kafo se najpogosteje uporabljajo v orodjarstvu, kjer je največja potreba po zelo kompleksih izdelkih. Naprave se med seboj razlikujejo po številu osi, ki določajo zahtevnost obdelovanja. Za izdelavo preprostejših izdelkov se uporabljajo tri osne rezkalne naprave, v primeru kompleksnejših izdelkov pa je nujna uporaba pet osnih naprav. Obdelovalni stroji za kovine občutno skrajšajo delovne procese, ki so tudi izvedeni brez napak. Tako se optimizirajo proizvodni stroški hkrati pa se poveča donosnost podjetja. Horizontalne rezkalne naprave Hwacheon, ki jih najdete v naši ponudbi, so na tržišču že več desetletij kar priča o njihovi kvaliteti. Vertikalne rezkalne naprave se uporabljajo v avtomobilski, orodjarski, urarski in draguljarski industriji. Podjetje Fanuc je največji proizvajalec vertikalnih rezkalnih naprav. Njihova naprava RoboDrill ima vreteno z visokim številom vrtljajev, hitre hode ter optimizirano pospeševanje in zaviranje. RoboDrill omogoča obdelovanje zelo majhnih delov kar se obnese v industriji elektronike. Obdeluje lahko tudi jeklo in aluminij, idealen je tudi za izdelavo grafitnih in bakrenih elektrod. Novejši krmilnik pripomore k veliki hitrosti RoboDrilla, ki ga postavlja pred ostale konkurenčne naprave. Pri izdelavi delov za avtomobilsko industrijo se uporabljajo različne vrste obdelav kot so vrtanje, rezkanje, frezanje. Za draguljarsko, urarsko in medicinsko industrijo pa je izrednega pomena mikro pozicioniranje, ki ga zagotavlja RoboDrill in hitra obdelava. Naprava ima številne dodatne funkcije kot so: NURBS interpolacija, look ahead do celo 1000 stavkov in nano glajenje.

Ukvarjamo se s prodajo in servisom kvalitetnih obdelovalnih strojev za kovine

Glavna dejavnost našega podjetja Robomac je prodaja cnc strojev. Poleg prodaje rezervnih delov zagotavljamo tudi servis obdelovalnih strojev za kovino. Naše dolgoletne izkušnje nam pomagajo pri svetovanju o primernosti specifičnih naprav za podjetja. Ker z obdelovalnimi napravami delamo že vrsto let, lahko strankam nudimo vrhunsko svetovanje na podlagi katerega vedno najdemo optimalno rešitev za vsak posamezni primer. Nudimo strokovno podporo našim strankam, pomagamo pri vseh aspektih uporabe naprav. Sodelujemo le z najboljšimi proizvajalci cnc naprav. Smo uradni zastopnik in distributer znamk Hwacheon, Fanuc, Zimmer&Kreim in Takamaz za Slovenijo in za področje bivše Jugoslavije. Poleg naše redne ponudbe naprav pa nudimo tudi aplikacije po naročilu stranke.

 

Morda ti bo všeč tudi...