Protikorozijska zaščita

Protikorozijska zaščita, ki je v bistvu površinska zaščita kovin, je dandanes zelo pomembna. Gospodarska kriza, ki je dodobra pretresla Slovenijo, je popularizirala raznovrstne varčevalne ukrepe. Gotovo pa je zaščita kovin najboljši varčevalni ukrep, saj se življenjska doba kovine, na katero je bila nanesena površinska zaščita, občutno podaljša. To pa ni edina prednost, ki jo prinaša protikorozijska zaščita. Korozijska zaščita namreč omogoči odličen estetski učinek. Kovina, ki je obdelana tako, je vizualno lepša. Poleg tega pa kovine, na katere je bila nanesena protikorozijska zaščita, prenesejo občutno večje obremenitve kot kovine, ki niso bile tako zaščitene.

Protikorozijska zaščita poteka s pomočjo različnih postopkov

Protikorozijska zaščita lahko poteka na tri različne načine. Korozijska zaščita je lahko galvanizacija v bobnih, na obešalih ali pa gre za selektivno galvanizacijo. Seveda pa se potem ti trije osnovni postopki površinske zaščite kovin delijo na številne podvariante. Ne glede na to, za kateri postopek površinske zaščite se odločimo, pa je rezultat, ki ga dobite, odličen. Pri tem pa je seveda ključnega pomena, da izvajalec zaščite kovin svoje delo opravi vrhunsko. Lahko rečemo, da smo tak izvajalec, saj na našem področju sledimo napredku stroke, zato uporabljamo najmodernejše postopke na vrhunski način. Tako je zaščita kovin pri nas optimalna.

Zaščita kovin zahteva temeljite predpriprave

Protikorozijska zaščita se lahko izvede šele tedaj, ko je površina kovine temeljito kemično očiščena. Potrebno je poskrbeti, da so odstranjene vse maščobe in drobni delci, ki so lahko posledica strojne ali ročne obdelave kovin. To najlažje dosežemo s strojnim pranjem, v okviru katerega uporabljamo isoparafin. Šele potem je torej na vrsti zaščita kovin. Preden s tovrstno zaščito začnemo, moramo predmete, na katerih bomo izvajali postopke galvanizacije, natakniti na obešala, ki jih bomo potopili v kemikalije, s pomočjo katerih bomo izvajali elektro-kemijske postopke. Če pa so predmeti manjši in ni nevarnosti, da bi se ob medsebojnem trenju poškodovali, pa uporabimo posebne perforirane bobne.

Morda ti bo všeč tudi...