Računovodski servisi

Cenik računovodskih storitevRačunovodski servisi se med seboj zelo razlikujejo. Nekateri računovodski servisi so bolj specializirani za manjša podjetja, nekateri so specializirani za večja podjetja, spet drugi računovodski servisi pa so univerzalni. Ko nas pokličejo po telefonu, dostikrat slišimo: »Iščem računovodski servis, ki bo poceni, saj bo dela le malo, ker je pri meni vse enostavno.« Gotovo je, da je poslovanje podjetja na začetku, ko šele začenja, preprosto. Gotovo ni nobene potrebe, da bi podjetnik imel dvojno knjigovodstvo, saj zadošča enostavno knjigovodstvo. Če je podjetnik iz Kranja, bo verjetno iskal računovodski servis v Kranju. In tak podjetnik je prepričan, da zagotovo ne potrebuje naj računovodskega servisa. In seveda je za takšnega podjetnika cenik računovodskega servisa tisti faktor, ki je pri izboru odločilen.

Posel se spreminja zelo hitro, računovodski servisi pa ostanejo

RačunovodstvoKo podjetje začne s poslovanjem, se lahko hitro poveča promet, podjetje se širi, najema nove delavce in podpisuje vse več poslov. Podjetnik, ki je prej poklical in rekel: »Iščem računovodski servis, ki je poceni,« zdaj stvari kar naenkrat vidi v povsem drugačni luči. Če je bil prej zanj najpomembnejši cenik računovodskega servisa in to, da je njegov računovodski servis v Kranju, to kar naenkrat ni več tako zelo pomembno. Obseg poslovanja je postal tako velik, da v računovodskem servisu išče partnerja, ki mu bo olajšal poslovanje. In tega na žalost vse preveč pogosto ne dobi, ker ne posluje z naj računovodskim servisom.

Cenik računovodskega servisa naj ne bo glavni faktor odločitve

Cenik računovodskega servisa je seveda pomemben kot katerikoli drug cenik storitvene dejavnosti. Toda cenik računovodskega servisa naj ne bo tisti dejavnik, na podlagi katerega se boste odločili za sodelovanje. Vsi računovodski servisi namreč niso enako kvalitetni in kaj lahko se zgodi, da boste izkusili nevšečnosti, če na drugi strani ne boste imeli prekaljenega partnerja, ki vam bo tedaj, ko bo vaše poslovanje postalo kompleksno, stal ob strani z vsem svojim bogatim znanjem in spretnostjo.

Morda ti bo všeč tudi...