Ravna streha na hiši

Gradnja ravne strehe

Ravna streha na hiši je lahko problematična, če je bila izvedba ravne strehe slaba ali pa če je bila uporabljena drugorazredna kritina ravne strehe. Ravna streha na hiši zahteva predvsem vrhunsko izvedbo pohodne ravne strehe. Pokrivanje ravne strehe je bistveno bolj odgovorno delo kot pokrivanje poševne strehe. Kot že samo ime pove, je značilnost ravne strehe nizek naklon. Slednji pa pomeni, da je odtekanje vode z ravne strehe na hiši počasno in včasih na ravnih strehah manjše količine vode celo zastajajo. Zato je v primeru klasične ali obrnjene ravne strehe usodna že vsaka najmanjša luknjica, saj je znano, da voda vedno najde pot.

Ravna streha na hiši je vsekakor koristna

Kljub številnim pomislekom pa ima ravna streha na hiši veliko ugodnosti. Če se odločite za izvedbo pohodne ravne strehe, bo vaš prostor v objektu bistveno bolj izkoriščen, kot je to v primeru poševne strehe. Kritina ravne strehe je cenejša kot kritina poševne strehe. Obrnjene ravne strehe lahko postanejo terase, na katerih se lahko rekreirate ali pa si postavite zeleno streho ali celo vrtiček, ki je v mestnih betonskih džunglah lahko neprecenljivega pomena. Moderna gradnja je zato gotovo ravna: tudi v Sloveniji se vse več investitorjev odloča za ravne strehe.

Izvedba pohodne ravne strehe z vrhunskim izvajalcem

Ravna streha na hiši ni manjvredna v primerjavi s poševno. Ravno nasprotno, saj ima pred poševno veliko prednosti. Vse, kar potrebujete, je, da zagotovite, da bo izvedba pohodne ravne strehe popolna. To pa dosežete tako, da pokrivanje ravne strehe prevzame ugleden in izkušen izvajalec, ki bo izvedbo pohodne ravne strehe opravil v skladu s stroko. V tem primeru bo vaša ravna streha prav tako varna in funkcionalna kakor poševna. Če pa želite, da bo življenjska doba hidroizolacije na strehi še daljša, pa je koristno, da si omislite zeleno streho, ki je učinkovita nadgradnja ravne strehe, ki vam prinese še številne dodatne prednosti.

Ravna streha

Morda ti bo všeč tudi...