Ravna streha na hiši

Ravna streha na hiši je bila v preteklosti manj razširjena, saj se je zdelo, da je rezervirana predvsem za večje objekte (poslovne, industrijske ipd.). Vendar pa postaja danes tudi pri hiši to vse bolj priljubljena izbira. V prvi vrsti predvsem zaradi sodobnega, modernega videza, poleg tega pa s tem pridobimo dodaten prostor in zmanjšamo energetske izgube.

Krovstvo ravne strehe na hiši – katerega izvajalca izbrati?

Čeprav ima ravna streha na hiši ogromno prednosti, pa zahteva krovstvo ravne strehe na hiši še posebej premišljen pristop, da zagotovimo ustrezno odtekanje vode (še vedno je potreben minimalni naklon) oziroma preprečimo zamakanje. Poleg tega pa moramo poskrbeti za kakovostno toplotno izolacijo. Zaradi tega nikakor ni vseeno, komu zaupamo izdelavo ravne strehe. Izvajalci, ki ponujajo omenjeno storitev, tako za hiše kot druge zgradbe, se razlikujejo predvsem glede na izkušnje. Vedno si je smiselno ogledat pretekle reference izvajalcev in se prepričati, da uporabljajo zares najkakovostnejše materiale. Profesionalne izvajalce odlikuje individualen pristop – krovstvo ravne strehe na hiši je na primer drugačen projekt kot pri večjih stavbah. Poiščite izvajalca, ki ima dovolj znanja in izkušenj, obenem pa bo znal prisluhniti vašim specifičnim potrebam ter zahtevam. Omenjena kombinacija poskrbi za najboljši rezultat. Zagotovo pa pri tem za večino ni zanemarljiv niti podatek o tem, koliko boste morali odšteti za izdelavo in krovstvo ravne strehe – na hiši idr. Tu je težko podati konkretno številko, saj na končno ceno vpliva več različnih dejavnikov …

Ravna streha na hiši

Od česa je odvisna cena (kritina ravne strehe na hiši idr.)?

Koliko vas bo torej stala kritina ravne strehe na hiši in drugih objektih? V prvi vrsti je to odvisno od celotne površine, upoštevati pa je treba še naklon, vrsto kritine (sestavo oziroma material), morebitno posebno zahtevnost izvedbe ipd. Nekoliko višjo ceno lahko pričakujete tudi v primeru, da je vaša želja t. i. pohodna ravna streha na hiši ali »zelena«. Seveda pa vam odsvetujemo, da pri izbiri izvajalca upoštevate zgolj ceno. Na dolgi rok vas lahko namreč to drago stane, saj se zaradi slabše kakovosti pogosto poveča potreba po popravilih. Najpomembnejše je, da se prepričate, da je kritina ravne strehe na hiši idr. zares kakovostna, saj to zagotavlja dolgo življenjsko dobo brez nepotrebnih težav. Izberite torej izvajalca, ki vam ne bo ponujal zgolj nizkih stroškov, ampak preverjeno kakovost.

Obnova ravne strehe – izvajalci in predhodna testiranja

Kaj pa storiti v primeru, ko ugotovite, da je potrebna obnova ravne strehe? Izvajalci se tudi tu precej razlikujejo. Nekateri potrebujejo zelo veliko časa, da odkrijejo mesto, kjer je nastala težava, kar je nujno za pravilno sanacijo. Če se odločite za podjetje ILD Group, lahko prihranite precej časa, posledično pa denarja. Obnova ravne strehe na hiši in večjih zgradbah bo z našo pomočjo izjemno hitra, saj uporabljamo najsodobnejša testiranja za natančno odkrivanje mest, kjer so nastale poškodbe (v večini primerov to pomeni puščanje). Mnogokrat sicer sklepamo, da prihaja do puščanja tam, kjer se je pojavila voda, vendar to ne drži v vseh primerih, zato je ključna natančnejša analiza stanja. V našem podjetju si pomagamo z različnimi metodami. Izvedemo na primer električni test vodotesnosti (EFVM), termografsko testiranje, dimni pregled in dva različna tipa vodnega testa, UV-test in klasičnega. Pravilna izbira ali kombinacija metod nam priskrbi izjemno natančne rezultate, na podlagi katerih izdelamo poročilo. Na koncu vam ponudimo zelo precizne podatke glede napak in vam predstavimo možnosti glede tega, kakšna sanacija ravne strehe na hiši ali specifičnem objektu bi bila v vašem primeru najprimernejša. Pravilna obnova ravne strehe (hiše …) pa seveda poskrbi za to, da ne pride do dodatne škode na objektu.

Kritina ravne strehe

Varnostni sistemi (puščanje) – ravna streha na hiši in drugih objektih

Tako ravna streha na hiši kot pri večjih objektih bo predstavljala precej manjše tveganje za večjo škodo, če se odločite za poseben varnostni sistem. V mislih imamo sistem ProtectSys® B, ki smo ga razvili v našem podjetju in ki je primeren tako za hiše kot druge stavbe, kjer pridejo v poštev ravne strehe. Izvajalci sanacij pogosto izgubljajo čas za iskanje mesta poškodbe, kot smo že omenili, česar se vam z odločitvijo za varnostni sistem ProtectSys® B ne bo več treba bati. Kakršna koli nepravilnost (zamakanje in druge težave) bo odkrita takoj, saj gre za sistem, ki omogoča preverjanje tesnosti novega tesnilnega sistema, s čimer je mogoče pravočasno preprečiti potencialne poškodbe. ProtectSys® B se vgradi neposredno pod hidroizolacijski sloj, primeren pa je za bitumenske trakove in za membrane. Glede na vrsto hidroizolacije moramo izbrati primeren material – elektroprevodni flic ali jekleno mrežo. Z veseljem vam svetujemo pri izbiri najprimernejše zaščite, nato pa poskrbimo za profesionalno izvedbo del v dogovorjenem roku. Na koncu boste prejeli še potrdilo o vodotesnosti. Videoposnetke, ki podrobneje predstavijo integracijo varnostnega sistema oz. sloja, si je mogoče ogledati na naši spletni strani. Če torej iščete izkušenega izvajalca z veliko referencami (tako v primeru hiš kot večjih zgradb), smo prava izbira za vas.

Morda ti bo všeč tudi...