Ravne strehe

Ravne strehe, ki jih izdelujemo v našem podjetju Šircelj, so izdelane iz najboljših materialov, zato so nadstandardno zanesljive in kakovostne. Naše prednosti, ki jih velja omeniti so: brezplačno povpraševanje, velika izbira raznih materialov, hitra in profesionalna izvedba in transparenten odnos s strankami ter garancija na vse naše storitve. Nudimo tudi: krovsko kleparska dela, krivljenje pločevine, kovinske profile, hidroizolacije ter termoizolacije. Naše poslanstvo je, zagotoviti nadstandardno izvedbo in popravilo različnih strešnih površin po ugodni ceni. Naše več kot 30 letne izkušnje pričajo, da smo ekipa visoko usposobljenih strokovnjakov, ki je pripravljena na najbolj zahtevne izzive, obenem pa nudimo rešitve za najtežja popravila strešnih površin. Nenehno smo v koraku s časom kar pomeni, da spremljamo najnovejše trende in tehnike, da lahko svojim strankam zagotovimo najboljšo storitev na trgu. Podjetje Šircelj je sinonim za cenovno ugodno in preverjeno storitev izvedbe ravne strehe. Ponujamo optimalno ceno in hkrati hitro izvedbo del, s čemer smo si tudi pridobili zaupanje velikih domačih in tujih podjetij. Izvajamo manjše projekte kot so strešne površine na hišah, garažah in velike projekte na gospodarskih poslopjih. Ravne strešne površine na objektih so čedalje bolj priljubljene saj nudijo zelo dober izkoristek prostora, njihovo vzdrževanje pa je minimalno.

Kvalitetna izvedba ravne strehe zahteva veliko znanja in uporabo primernih materialov

Izvedba ravne strehe je zelo zahteven projekt, zato je smiselno najeti izvajalca, ki ima veliko izkušenj. To je kar velika investicija, kar pomeni, da mora biti izvedena strokovno. Pri gradbenih opravilih velja, da je cena sorazmerna s kakovostjo, v primeru izvedbe ravne strehe, pa je denarni vložek še višji. Pri klasičnih strešnih površinah imamo lahko probleme z žlebovi, njihovo popravilo je nezahtevno in cenovno ugodno. Pri ravnih strehah pa popravilo odvodnjavanja ni tako preprosto. Nemalokrat se zgodi, da je potrebna sanacija ravne strešne površine zaradi zamakanja že v prvih letih po izdelavi. S sanacijo ni pametno odlašati, saj se težave samo še stopnjujejo. Zato je potrebno opraviti temeljito sanacijo, ki je izvedena strokovno in z uporabo kvalitetnih materialov. Strokovna izvedba zagotavlja, da bo strešna površina brez kakršnihkoli problemov svojo funkcijo ohranila več desetletij. Sanacijo pa je potrebno izvesti tudi v primeru poškodb ali drugih vplivov, ki ogrožajo učinkovitost strešne površine. Če strešna površina ni vodotesna ali dobro izolirana, se največkrat obdela samo kritina, ne pa celotna strešna konstrukcija. To pomeni, da je potrebno samo popraviti oziroma zamenjati določene elemente, ni pa potrebe posegati v samo strukturo strešne površine. V primeru, da je ogrožena stabilnost oziroma nosilnost konstrukcije pa je potreben večji gradbeni sanacijski poseg. Velikokrat se sanacija izvede tudi v primeru, ko stranka želi spremeniti namembnost strešne površine. To pomeni, da jo spremeni iz nepohodne v  pohodno. V tem primeru je potrebno prilagoditi oziroma povečati nosilnost strešne površine, ki je kar kompleksen postopek. Prav tako pa je potrebno zamenjati krovne elemente in običajno še poskrbeti za ustrezno odvodnjavanje.

Ravne strehe Šircelj

Izbira kritine za ravne strehe je odvisna od namembnosti površine

Zaščita ravne strehe pred vročino, mrazom in pred puščanjem vode je opravilo, ki mora biti kvalitetno izvedeno že med gradnjo strešne površine, predstavlja pa stalno točko načrtov za obnovo. Hidroizolacija, ki ni izvedena pravilno je eden izmed glavnih razlogov za obnovo ravne strešne površine. Klasična poševna strešna površina samodejno odvaja meteorno vodo, ravna streha pa mora imeti narejeno ustrezno odvodnjavanje, da ne pride do zadrževanja vode. Odvodnjavanje je lahko urejeno na več načinov, običajno pa za to skrbijo kompleksni sistemi, ki so vgradni ali pa so speljani ob strehi. Prav tako je pomembna termoizolacija, saj so toplotne izgube skozi streho lahko zelo velike. Izbira kritine za ravne strehe je odvisna od namembnosti in velikosti strešne površine. Če je površina nepohodna oziroma namenjena zaščiti pred vremenskimi vplivi je bolj pomembna izolacija kot nosilnost. Pri pohodnih strešnih površinah pa je nosilnost bistvenega pomena, saj mora biti konstrukcija zanesljiva in stabilna. Izračuni in kalkulacije glede obremenitev morajo biti narejene strokovno in natančno saj bodo v nasprotnem primeru v prihodnosti s strešno površino same težave.

Ozelenitev nudi odlično zaščito ravni strehi, njeno življenjsko dobo občutno poveča

Ozelenitev je zelo dobra zaščita ravne strehe, saj poleg vseh koristi, ki jih prinaša za okolje tudi trikrat podaljša življenjsko dobo strešne površine. Zaradi hidroizolacije in koreninske zapore se pozimi v objektih ohrani do 90% več toplote, poleti pa so objekti celo za 4°C hladnejši. Zelena strešna površina nudi zavetje raznim živalskim vrstam, vpija deževnico zaradi česar je na ulicah manj deževnice, predstavlja odlično zvočno izolacijo saj rastline vsrkajo visoke frekvence, zemlja pa nizke. Krovstvo ravne strehe poteka tako, da najprej položimo vodotesno membrano. Nato namestimo zaporo za korenine, na njo pa nasujemo plast zemlje in posadimo vegetacijo. Pri samem oblikovanju takšne strešne površine imamo na voljo tri možnosti. Pri intenzivni ozelenitvi se posadijo poleg manjših tudi velike rastline kot so grmovnice in drevesa. Takšna strešna površina spominja na park. Pri ekstenzivni ozelenitvi je na tanjši plasti zemlje nasajena predvsem travnata vegetacija s katero nimate nobenega dela. Tretja možnost pa je  zasaditev raznih rastlin v lonce, ki so postavljeni na ravnih strehah.

Zelena streha

Morda ti bo všeč tudi...